PRNE Medical
Snorres väg 6,
SE-148 33 Ösmo

Kundtjänst  08-752 1959
 

support@prne.se

 

Välkommen till vår hemsida och e-butik


 

Vi är specialister på muskel- och nervskador, och i synnerhet på sarkopeni (åldersrelaterade försvagningar) samt inflammationer i vävnader. Två olika fenomen kan man tycka, men ofta hänger de ihop. En försvagad muskel blir översträckt, skadad och därefter inflammerad.

Enda sättet att läka detta är att först skapa provocerad genomblödning mot inflammationen, därefter förstärka muskeln så att den hädanefter klarar sina uppgifter utan att bli översträckt.

Inga piller eller salvor i världen kan lösa dessa problem, trots påståenden i TV-reklamen. Enda sättet är att återställa kroppens naturliga funktioner.

De hjälpmedel som vi erbjuder för detta, dvs TENS, EMS, terapeutiskt ultraljud och några andra metoder är samma som man använder inom idrotten när skador har uppkommit.

Vi har samma apparater och samma grundteknik, men vi har ändrat användningstekniken så att de passar alla från övre tonår (= färdigväxt kropp) till 100 och mer. De passar lika bra för människor som för husdjur och hästar.

Sarkopeni - muskelförtvining - är en process som startar naturligt redan i 20-30 års åldern. Ofta märks inte förtviningen förrän vid 60+, men då kan den komma som en obehaglig överraskning och innebära svåra handikapp.

Vill man undvika att problemen kommer ska man röra sig mycket genom livet. Gör som små barn - hoppa och skutta. Dans är ett bra sätt. Alla leder ska arbeta.

 

Men rörelserna måste också kompletteras med styrketräning som dock kan vara i mycket enkel form. Skulle ändå problemen komma så har vi motåtgärder.

Vår bakgrund är för övrigt utveckling av medicintekniska apparater, främst inom områdena sårläkning och vätskecirkulation - blod, lymfa och andra extracellulära vätskor som är viktiga för kroppens hälsa och välmående. Numera arbetar vi inte längre med teknisk utveckling - detta har vi överlåtit till yngre generationer - utan enbart med handel och rådgivning med produkter som anknyter till våra kompetensområden.

Vi samarbetar dels med Schwa-medico GmbH som har tillverkning i Tyskland och Frankrike, och dels med högteknologiska företag i Kina.

Kineserna bygger sin teknik på tusenåriga traditioner (akupunktur) men området elterapi är fortfarande under stark utveckling, numera primärt inom neurologin. Det är här som västerländsk och kinesisk teknik smälts samman till en spännande, symbiotisk blandning.

Välkommen att studera våra webbsidor. De grundas på kvalificerad vetenskap och tusentals lyckade behandlingar över hela världen.

Självfallet ställer vi våra erfarenheter till förfogande för alla som vill ha hjälp att behandla sig med våra produkter.