ANDRA APPARATER 

 


PRNE Medical
Snorres väg 6
SE-14833 Ösmo

Rådgivning per telefon:

08 - 752 1959

eller via epost:

support@prne.se

 

 

StimaWELL Facetime för behandling av ansiktet

 

Perfekt för hudterapeuter, skönhetssalonger och alla enskilda som vill föryngra sina ansikten.

Denna utrustning är specialiserad på behandlingar i ansiktet som syftar till att minska/eliminera rynkor via ökning av hudmusklernas volym samt att öka fukten i huden via jonofores, dvs "injektion utan nål" av preparatet Hyaluron Serum.

Satsen StimaWELL FaceTime innehåller TENS/EMS-apparaten TENS Ecobasic, ansiktsmask med motelektrod för ansiktsmasken (bandelektrod), 30 ml Hyaluron Serum, nålrulle för förbehandling av huden, instruktioner på svenska samt kablar och batterier till Ecobasic. Allt är komplett för lång användning.

Det finns fler apparater i vårt sortiment men TENS Ecobasic är den enda som har program (nr 16) just för den jonofores som sker här.


Kan StimaWELL Facetime vara något för dig? Vi har alltid öppet köp här. Om du inte blir nöjd skickar du tillbaka paketet.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system - kort, faktura, konton, uppskjuten betalning etc.


Komplett sats
Pris 3.600 kr

inkl moms.
Garanti 1 år.

Notera att FaceTime-metoden tillämpar två arbetssätt - 1/ den ökar muskelmassan i hudmusklerna vilket slätar ut rynkorna, samt 2/ via jonofores tillförs Hyaluron Serum in i huden, dvs det kroppsegna ämne som håller huden mjuk.

En behandling tar 20 minuter och får bara upprepas max två gånger per vecka. Efter varje behandling måste dessutom huden få vila i minst 48 timmar.

Det hyaluronserum som används är heller inte samma som finns på apoteken. Här är serumet laddat negativt, vilket behövs för att jonofores ska fungera.

Jonofores - transport av joner - kräver nämligen att komponenterna är uppdelade i minusjoner och plusjoner, varvid själva transporten sker när strömkretsen är igång. Det här negativt laddade hyaluronserumet vill möta plus så att ämnet blir elektriskt neutraliserad. Detta sker inne i huden och där stannar preparatet.


Mer om Hyaluron

Hyaluron heter egentligen "Hyaluronsyra" men är ingen syra utan istället en sockermolekyl. Det är det ämne som gör huden mjuk och smidig eftersom det har en otrolig förmåga att binda vatten.

Detta gäller inte enbart huden utan också för brosk, ledvätska, benhinnevävnad och ögon.

Vi har gott om hyaluron i huden när vi är unga, men med ökad ålder blir det allt mindre hyaluron. UV-strålning är ytterligare till nackdel för hyaluronet som då förbrukas ännu snabbare.

En medelålders person som väger 70 kilo har cirka 15 gram hyaluron i kroppen. En äldre person har dock sällan något hyaluron kvar i läderhuden.

Hyaluron är ett medel för hudföryngring men det förutsätter att sockret kan komma in i huden. Om man enbart lägger preparatet utanpå huden försvinner den snart.

För att få in sockret använder FaceTime metoden jonofores. Man kan också skjuta in ämnet via ultraljud. Då kallas det sonofores.


Jonofores - skjuter in Hyaluron i huden

Jonofores är som sådan en gammal kinesisk medicinkonst för att sätta in preparat i kroppem.

Jonofores kallas också jontofores, vilket är försvenskat av det engelska iontophoresis. I princip innebär metoden "injektion utan nål". Istället för nål används således galvaniska strömmar som tvingar joniserade preparat genom hudens porer till målet.

Galvanisk ström innebär att strömmen alltid går i samma riktning. Den ena elektroden är den aktiva och den andra elektroden fungerar enbart för att sluta strömkretsen. Den senare kallas därför för "indifferent".

Ansiktsmasken är här den aktiva minuselektroden medan pluselektroden (= band) sätts på en vad. Instruktioner om detta medföljer i satsen.