PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kontakt för rådgivning om behandlingar:

073 1274890

+4673 1274890

support@prne.se


 

 

R-C3 Combo Stimulator - kombinationsapparat med TENS, EMS och Massage.
Perfekt mot migrän, tinnitus, karpaltunnlar mm.


 

R-C3 kombinationsapparat för tens, ems och massagePris 1.400 kr inkl moms.

R-C3 Combo representerar senaste utvecklingen inom kombinerad Massage, TENS och EMS (muskelstimulering). 22 program ingår, du hittar snabbt dina favoriter.

Ingen annan apparat i denna prisklass kan erbjuda motsvarande omfattning på behandlingar.

Migrän behandlas med R-C3 massage i nacken Speciellt bra är R-C3 på att behandla problem som är orsakade av spända muskler, typ tinnitus som är orsakad av käkspänningar, migrän, spänningshuvudvärk samt karpaltunnelsyndrom, dvs värkande handleder, domningar och stickningar i fingrarna.

I dessa fall använder du massagen för att mjuka upp de spända musklerna samt mjukmassera karpaltunneln. Därefter använder du ems för att öka muskelvolymen i de muskler som spänner, dvs är för små för sina uppgifter.

Prova samma behandling även vid mensvärk mot magen.

Migrän och tinnitus kan ha fler orsaker än spända muskler, men för det mesta är detta orsaken. Ett litet fel vållar stort lidande, men är då lätt att behandla bort.

Massera bort migränet mot spända nackmuskler, och tinnitus mot spända käkmuskler under örat.

Numera finns läkemedel mot migrän som påverkar nervernas signalsystem och som bara får skrivas ut av neurologer.

Innan man tar till så drastiska åtgärder bör man pröva om inte själva felet beror på att spända muskler trycker på nerven. R-C3 fungerar då både som en diagnos- och behandlingsapparat till blygsam kostnad. Ditt eget arbete blir här att flytta runt elektroderna i nacken tills du hittar rätt muskel. Inget annat i kroppen kan påverkas negativt av detta. Biverkningarna är noll.

 


Ny teknik i R-C3

I senaste ny teknik på denna apparat ingår också hur den laddas - med USB på samma sätt som du laddar din mobiltelefon. Du behöver aldrig tänka på att ha extra batterier tillhands. Laddningen tar bara någon timme.

Men nyheter finns också i själva pulstekniken.

TENS - transkutan elektrisk nervstimulering - är ett område med 60 år på nacken och som startade som biverkningsfri värklindring under Vietnamkriget. I vår tid erbjuds TENS alla som ska föda barn.

Tekniken förnyas dock ständigt. Numera med inriktning på välbefinnande, avslappning och psykisk trötthet och utmattning.

Om du ibland känner dig stressad så är R-C3 det perfekta hjälpmedlet för att växla ner. Det kommer inga negativa biverkningar efteråt. Använd då medföljande elektrodskor för fot- och benmassage. De sänker både puls och blodtryck och du slappnar av.

Elektrodskorna ger skönaste massage för fötter och ben Apparaten kan lösa många problem men du behöver också kunskapen om hur du löser just ditt problem. Det sistnämnda ingår i köpet via lärpaket på svenska och vi bidrar här med decenniers erfarenheter om så behövs.

TENS-programmen ger biverkningsfri värklindring samt nervträning vid nervskador. EMS-programmen (= Elektrisk MuskelStimulering) ger muskelförstärkning samt ökar genomblödningen genom att större volym på musklerna också ger större blodkärl. Massagen används när kroppen behöver avslappning.

R-C3 har dessutom ett gediget tillbehörsprogram. Skoelektroderna för fot- och benbehandlingar ingår i satsen och dessutom finns ett stort program av extra tillbehör - vävda elektroder (handskar, strumpor etc), bälten och till och med verktyg för behandlingar i underlivet (vaginalt, analt) och då speciellt mot PC-muskeln (knipmuskeln).

R-C3 är en synnerligen prisvärd må-bra-apparat. Perfekt också som present.

Kan R-C3 vara något för dig? Vi har alltid öppet köp här. Prova gärna.

För betalning finns dessutom en mängd alternativ - kort, faktura, delbetalningar via konton, framflyttad betalning (kampanj) etc.

 

Pris 1.400 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.

En sats R-C3 innehåller apparat, Li-jonbatteri, kablar, två satser självhäftande hudelektroder, skoelektroder, engelsk manual med bland annat bilder på elektrodernas bästa placeringar vid olika kroppsdelar, samt grundinstruktioner på svenska. De senare gäller såväl apparatens handhavande och principerna för TENS och EMS.

Produktdata:

  • Strömstyrka: 0 - 100 mA i 40 steg vid 500 Ohm hudmotstånd (= fuktig hud)
  • Pulsfrekvenser: 2-100 Hz
  • Pulsbredder: 100 - 300 us
  • Impulstyp: Rektangulär bifas
  • Mått: 14 x 5 x 2 cm
  • Vikt: Cirka 100 gram

Tillverkare: Shenzhen Roundwhale Technology Co, Ltd, Shenzhen Kina (i Guangdondistriktet nära Hongkong). Apparaten har CE-certifikat för medicinsk användning.

Laddas via USB
R-C3 är försedd med Li-jonbatteri som laddas via USB från vanlig USB-laddare eller från din dator. De två kanalerna innebär att man kan behandla på upp till fyra ställen samtidigt. Anvisningar för placering av elektroderna vid olika problem finns i manualen.


 

Här är programmen i R-C3 Combo -

Vid "TENS - Grindkontroll" sätter du elektroderna i ländryggen eftersom "grinden" för smärtnerverna finns där. Detta ger generell smärtlindring och är i synnerhet bra vid nervsmärtor. De övriga programmen kan du sätta rakt mot det område som smärtar. Detta ger lokal smärtlindring samt allmänt välbefinnande på grund av endorfinutveckling. Välj de program som du uppskattar mest.

Vid EMS-programmen slår effekten mot olika djup på grund av de olika frekvenserna. Kör därför alla programmen så att alla muskelskikten påverkas.


 

TENS - Smärtlindring och nervträning

P01. Grindkontroll 100 Hz
P02. Grindkontroll 60 Hz
P03. Lågfrekvens (15 Hz) vid huvud- och nackvärk
P04. Frekvensmodulering (2-60 Hz med varierande pulslängder), endorfinutveckling, avslappnande
P05. Frekvensmodulering (60, 50, 45, 10, 50, 35 Hz), endorfinutveckling, avslappande
P06. Grindkontroll 50 Hz
P07. Frekvensmodulering (40, 6, 50 Hz)
P08. Frekvensmodulering (60 Hz med varierande pulslängder)
P09. Frekvensmodulering 60 Hz

EMS - Elektrisk muskelstimulering (träning)

P10. Återhämtning efter ansträngning (4 Hz)
P11. Återhämtning efter ansträngning (5 Hz)
P12. Startprogram för uppbyggnad av muskelstyrka (20 Hz)
P13. Muskelträning (50 Hz)
P14. Muskelträning (60 Hz)
P15. Muskelträning (50 Hz)
P16. Muskelträning (60 Hz)
P17. Muskelträning (70 Hz) mot djupare muskelskikt

Massage

P18. Konventionell massage, lågfrekvent (8 Hz), verkar på ytliga muskler
P19. Konventionell massage, högfrekvent (100 Hz), verkar på muskler i djupare skikt
P20. Knådning (Petrissage) (28~45 Hz)
P21. Friktion (25~45 Hz)
P22. Klappning-vibration (Tapotement) (50~100 Hz)


 

 


Några typiska användningar -

Mot värk. Värk som du inte förstår anledningen till bör först undersökas av läkare. Övrig värk kan du behandla med denna R-C3 för att därmed minska behovet av värkmedicin. De flesta sådana läkemedel är endast avsedda för kortvarigt bruk, men TENS har inga sådana restriktioner. Det finns inga negativa biverkningar i TENS.

Avslappning. Ibland snurrar hjulen lite väl fort och det kan bli svårt att varva ner inför natten. Ta då fram elektrodskorna, koppla till apparaten och sätt fötterna i skorna. Välj något av de fem massageprogrammen.

Musklerna i vaderna börjar nu arbeta och därmed knådas såväl den inre venen som de områden i benen som har mycket vätska i sig. Det blir en rejäl cirkulationseffekt av detta. Hjärtat känner att cirkulationen i benen är god och sänker såväl blodtryck som puls. Nu känner du avslappningen ... sov så gott.

Spända muskler. Efter en lång arbetsdag är det många som har fått spänningar i nackmusklerna. Kanske efter alltför mycket arbete vid datorn? Sådant kan också dra igång huvudvärk.

Sätt då elektroder på nackmusklerna och kör något av massageprogrammen.

En annan kroppsdel som ibland längtar efter skön massage är ryggen. Då rekommenderar vi stora elektroder, 8 x 13 cm, tillbehör som du placerar i ländryggen och startar något av massageprogrammen. Två elektroder täcker hela ländryggen och ger skön massage.

Förbättrad genomblödning. Via EMS- och massagefunktionerna kan genomblödningen förbättras radikalt, både lokalt och över hela kroppen. Detta är gynnsamt för näringsupptagningen, metabolismen, när alla celler får näring och syre och sådant som ska bort sköljs undan.

Om du tar medicin så förbättras upptagningen vilket innebär att doseringen kan justeras. Tala i så fall med din läkare om detta. Detta gäller även insulin.

Förstärkt PC-muskel PC-muskeln - "musculus pubococcygeus" - kallas också "knipmuskeln". Om du vill träna denna finns ett tillbehör som kan kopplas till denna apparat.

Kvinnor använder vaginalelektrod och män en analelektrod.

Båda ska då också smörjas in med en gel som gör att den elektriska kontakten inte avbryts om det uppstår glapp mellan staven och slemhinnorna.

Behandlingen inne i vagina eller tarmen betyder då att muskelförstärkningen riktas mot just PC-muskeln på så kort avstånd som möjligt.

Trång karpaltunnel i handleden är ett vanligt problem som R-C3 också kan behandla. Den trånga tunneln vållar klämning av nerver, blodkärl och senor. Problemet yttrar sig som domningar och stickningar, ibland också värk. Sådant handledsproblem behandlar du exempelvis med hjälp av tillbehöret handskelektroder som kopplas till apparaten.