PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kundtjänst  08-752 1959
support@prne.se


 

 

R-C3 Combo Stimulator - massageapparat med 2-kanalig TENS/EMS


 

Pris 1.400 kr inkl moms. Öppet köp.

Detta är en kinesisk apparat för elterapi med massage i fokus men också TENS (= värkbehandling) och EMS (= muskelförstärkning) i samma apparat.

Den innehåller 5 Massageprogram, 9 TENS-program samt 8 EMS-program.

Det är en enkel och säker apparat som gör sitt jobb vid problem som förekommer ibland. Huvudvärk? Ryggvärk, Svullna och trötta ben? Behov av avslappning? Periodsmärtor? Lättare artroser i handleder, fingrar? Inflammationer som inte har börjat läka efter 2 veckor?

R-C3 är perfekt att ha tillhands när problem som dessa dyker upp. Den minskar definitivt ditt behov av värktabletter.

Den har dessutom ett gediget tillbehörsprogram. Alla våra tillbehör passar denna apparat - vävda elektroder (handskar, strumpor etc), bälten och till och med verktyg för behandlingar i underlivet (vaginalt, analt).

R-C3 är en må-bra-apparat. Perfekt också som present.

Kan R-C3 vara något för dig? Vi har alltid öppet köp här. Prova gärna. Blir du inte nöjd så skickar du tillbaka apparaten. Eller byter upp dig till en apparat i vårt tyngre sortiment.

För betalning finns en mängd alternativ - kort, faktura, konton, uppskjuten betalning etc.

 


Några typiska användningar -

Mot värk. Värk som du inte förstår anledningen till bör först undersökas av läkare. Övrig värk kan du behandla med denna R-C3 för att därmed minska behovet av värkmedicin. De flesta sådana läkemedel är endast avsedda för kortvarigt bruk, men TENS har inga sådana restriktioner. Det finns inga negativa biverkningar i TENS.

Avslappning. Ibland snurrar hjulen lite väl fort och det kan bli svårt att varva ner inför natten. Ta då fram elektrodskorna, koppla till apparaten och sätt fötterna i skorna. Välj något av de fem massageprogrammen.

Musklerna i vaderna börjar nu arbeta och därmed knådas såväl den inre venen som de områden i benen som har mycket vätska i sig. Det blir en rejäl cirkulationseffekt av detta. Hjärtat känner att cirkulationen i benen är god och sänker såväl blodtryck som puls. Nu känner du avslappningen ... sov så gott.

Spända muskler. Efter en lång arbetsdag är det många som har fått spänningar i nackmusklerna. Kanske efter alltför mycket arbete vid datorn? Sådant kan också dra igång huvudvärk.

Sätt då elektroder på nackmusklerna och kör något av massageprogrammen.

En annan kroppsdel som ibland längtar efter skön massage är ryggen. Då rekommenderar vi stora elektroder, 8 x 13 cm, tillbehör som du placerar i ländryggen och startar något av massageprogrammen. Två elektroder täcker hela ländryggen och ger skön massage.

Förbättrad genomblödning. Via EMS- och massagefunktionerna kan genomblödningen förbättras radikalt, både lokalt och över hela kroppen. Detta är gynnsamt för näringsupptagningen, metabolismen, när alla celler får näring och syre och sådant som ska bort sköljs undan.

Om du tar medicin så förbättras upptagningen vilket innebär att doseringen kan justeras. Tala i så fall med din läkare om detta. Detta gäller även insulin.

Förstärkt PC-muskel PC-muskeln - "musculus pubococcygeus" - kallas också "knipmuskeln". Om du vill träna denna finns ett tillbehör som kan kopplas till denna apparat.

Kvinnor använder vaginalelektrod och män en analelektrod.

Båda ska då också smörjas in med en gel som gör att den elektriska kontakten inte avbryts om det uppstår glapp mellan staven och slemhinnorna.

Behandlingen inne i vagina eller tarmen betyder då att muskelförstärkningen riktas mot just PC-muskeln på så kort avstånd som möjligt.

Trång karpaltunnel i handleden är ett vanligt problem som R-C3 också kan behandla. Den trånga tunneln vållar klämning av nerver, blodkärl och senor. Problemet yttrar sig som domningar och stickningar, ibland också värk. Sådant handledsproblem behandlar du exempelvis med hjälp av tillbehöret handskelektroder som kopplas till apparaten.

 


Pris 1.400 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.

En sats R-C3 innehåller apparat, Li-jonbatteri, kablar, två satser självhäftande hudelektroder, skoelektroder, engelsk manual med bland annat bilder på elektrodernas bästa placeringar vid olika kroppsdelar, samt grundinstruktioner på svenska. De senare gäller såväl apparatens handhavande och principerna för TENS och EMS.

Produktdata:

  • Strömstyrka: 0 - 100 mA i 40 steg vid 500 Ohm hudmotstånd (= fuktig hud)
  • Pulsfrekvenser: 2-100 Hz
  • Pulsbredder: 100 - 300 us
  • Impulstyp: Rektangulär bifas
  • Mått: 14 x 5 x 2 cm
  • Vikt: Cirka 100 gram

Tillverkare: Shenzhen Roundwhale Technology Co, Ltd, Shenzhen Kina (i Guangdondistriktet nära Hongkong). Apparaten har CE-certifikat för medicinsk användning.

Laddas via USB
R-C3 är försedd med Li-jonbatteri som laddas via USB från vanlig USB-laddare eller från din dator. De två kanalerna innebär att man kan behandla på upp till fyra ställen samtidigt. Anvisningar för placering av elektroderna vid olika problem finns i manualen.

Hur de olika programmen är konfigurerade ser du här (klicka).


 

Fot-, ben- och venpumpsmassage i vaderna med skoelektroderna

De flesta sjukskrivningar numera kommer från stressrelaterade problem. De leder till utbrändhet, trötthet, depressioner och även till psykosomatiska besvär som exempelvis huvudvärk, yrsel, tinnitus mm.

Om du lider av sådana problem så har R-C3 goda möjligheter att hjälpa dig via skoelektroderna.

Behandlingen går till på följande sätt:
Sätt dig bekvämt i en fåtölj, gärna strax före läggdags. Sätt fötterna i skorna och låt R-C3 skicka in ström via skorna som tar med sig alla muskler i fötter och underben. Då uppstår en massage eftersom musklerna tvingas arbeta. Massagen knådar den inre venen i vaderna samt alla blod- och lymfakärl som finns i området. Det uppstår stark vätskecirkulation.

Hjärtat upptäcker detta (via förändringar i kärlväggarnas sträckning) och sänker blodtrycket. En annan "pump" är uppenbarligen i arbete nu och hjärtat behöver inte jobba så hårt utan kan stressa ner.

Med det lägre blodtrycket och lägre puls känner du att kroppen slappnar av.

Vi har ett namn på denna behandling - "Venpumpsmassage". Den blir belöningen efter en ansträngande arbetsdag. Sedan sover du gott.


 

Mera om TENS och EMS

TENS - transkutan elektrisk nervstimulering - är en metod för värkblockering som används allmänt bland annat vid förlossningar. Fördelen med metoden är att den inte har några biverkningar.

Metoden i modern tappning utvecklades under Vietnamkriget då man sökte efter smärtstillande medel som inte gav beroende eller krävde ökande doser, som morfin. Egentligen fanns metoden redan under antiken, och då med hjälp av elektriska fiskar.

Vid vanlig smärta går flera olika signaler från smärtstället till hjärnan. TENS lurar hjärnan genom att skicka in en sådan smärtsignal, men inte de övriga. Hjärnan väntar då en stund på den kompletta signaleringen. Men den kommer inte. Då stänger hjärnan av signalen. Och därmed försvinner också den riktiga smärtan.

Att elektriska pulser kan dra musklerna var känt redan under slutet av 1700-talet (Galvani). Redan i början av 1800-talet började man "träna" muskler med hjälp av de första batterierna som då fanns (den galvaniska stapeln).

Detta gjordes på människor som var försvagade av sjukdomar eller skador. Men namnet EMS - elektrisk muskelstimulering - var ännu inte uppfunnet. Istället kallades det för "elektriska seanser".

Numera är EMS-apparaterna sofistikerade träningsmaskiner som hjälper både "försvagade" och andra att få bättre muskulatur samt läka skador och inflammationer. Ingen toppidrottare når prispallen utan EMS-träning. Den biter nämligen på samtliga muskelskikt tvärs genom kroppen. Det finns då inga svagställen i form av djupare liggande otränade muskler som kan brista vid överbelastningar.

R-C3 Combo har EMS-program, men den är inte avsedd för toppträning. För det rekommenderar vi våra övriga TENS/EMS-apparater.

EMS i R-C3 passar istället för att skapa genomblödningar, exempelvis vid inflammationer. Den tvingar musklerna att pumpa och därmed blir det bra rörelser i alla vätskor, blod som övriga intercellulära vätskor. Inflammationsämnen som annars hindrar läkande blod spolas bort och det friska blodet kommer fram istället. Därmed startar läkningen via kroppens eget läkningssystem i de vita blodkropparna.