Speciellt för män:


PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kontakt för rådgivning:

073 1274890

+4673 1274890

support@prne.se


 

 

Sensatone - elstimulatorn mot problem i kvinnors bäckenbotten


behandlar överaktiv blåsa, trängnings- och ansträngningsinkontinens
samt förbättrar känseln vid samliv


 

Pris 1.800 kr inkl moms för komplett sats. Garanti 1 år.

Sensatone behandlar problem i kvinnors underliv. Ett vanligt problem för många är obefogade trängningar som alltför ofta tvingar dem till toaletten, dag som natt.

Detta kallas överaktiv, nervös blåsa. Men Sensatone löser det problemet snabbt och lätt.

Den stärker också alla muskler som kontrollerar urinfunktionerna. Med detta undviks alla former av inkontinens och läckage.

Sensatone ger både muskelträning och nervträning via elektriska pulser som bearbetar musklerna och nerverna. Behandlingen sker vaginalt via en invärtes prob.

Muskelträningen innebär att samtliga muskler i bäckenbotten blir starkare och förslappningar försvinner. Även blåsans omgivning stabiliseras - dvs de tvärstrimmiga musklerna där - om något utifrån trycker på blåsan eller på nerver som då ger falsk signal. Det är detta som skapar obefogade trängningar.

Kraften i behandlingen bestämmer du själv. Första gångerna kör man på låg kraftnivå för att kontrollera hur kroppen reagerar. Besked om hur det gick får man nämligen inte förrän dagen efter.

Finns det nästa dag ingen träningsvärk eller ömhet i underlivet så ökar man styrkan efterhand. Efter någon vecka använder man pulskraft i träningen som ligger långt över den knipkraft man själv skulle kunna åstadkomma med exempelvis knipkulor.

Sensatone är den bästa present man kan ge till kvinnor som lider av överaktiv blåsa. Efter några veckors behandling sover de ostört på nätterna.

Apparaten är liten, omärkligt diskret under kläderna och helt ljudlös. Många som har haft problem i flera år blir förvånade att det bara behövdes några veckors behandling för att bli av med problemen. En halv timmes behandling före läggdags räcker bra.

Vid problem i underlivet vet man sällan var det egentliga felet sitter. Även om man tar för givet att det handlar om muskelfel så kan det likväl vara nerver som spökar.

Sensatone tar inget för givet utan behandlar därför både musklerna och nerverna. Sensatone har 22 programsekvenser som skjuter mot samtliga möjliga felorsaker i underlivet. Ingen felorsak kommer undan och strax behandlas det egentliga felet.

Vi har decenniers erfarenheter av behandlingar med elstimulatorer mot ovan nämnda problem. Sensatone fungerar bra men vid mycket svåra läckageproblem, exempelvis efter förlossningsskador, rekommenderar vi istället UROstim 2, se bild ovan, som också används på urokliniker över hela världen.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system.

Om du inte är nöjd med apparaten så skickar du tillbaka den. Vaginalstaven däremot måste du behålla (300 kr). Den kan vi inte skicka vidare till annan kund.


Denna apparat liksom alla andra av våra apparater säljs med 2 veckors fri prövningsrätt.

Om ni är fler som ska använda apparaten måste alla ha sin egen vaginalstav. De finns som tillbehör i e-butiken. En stav ingår i grundsatsen som du ser på bilden nedan.

 


4 Program

Sensatone har 4 avancerade datastyrda program för nedanstående behandlingar:

 • A. Behandling mot trängningsinkontinens och överaktiv blåsa
 • B. Behandling mot ansträngningsinkontinens
 • C. Behandling mot blandad inkontinens, dvs A + B
 • D. Muskeluppträning samt nervträning för både tvärstrimmiga (PC-muskeln) och de glatta musklerna

Programmen styrs via elektronik som styr ut behandlingarna mot målen - muskler och nerver - i hela bäckenbotten via 22 olika programsekvenser som ryms i de 4 programmen.

En sats Sensatone

innehåller apparat, vaginalstav, kontaktgel för vaginalstaven, väska, halsrem, batterier, kablar, utförlig engelsk manual samt grundinstruktion för behandling i bäckenbotten på svenska.

 

 


Kontraindikationer

I följande fall ska inte elektrisk stimulering användas i underlivet utan läkares tillstånd:

 • patienten har totalt bortfall av pudendalnerven (innebär ständigt läckage som inte kan kontrolleras)
 • vid demens
 • patienten använder pacemaker
 • patienten har problem med hjärtrytmen

 • användaren är gravid eller planerar att bli gravid (behandlingen stärker musklerna vilket försvårar förlossningen)
 • användaren har blödningar i rectum
 • användaren har aktiv vaginal infektion
 • användaren har hemorrojder

Pris 1.800 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.

Tillverkare: Body Clock Health Care Ltd, UK. Apparaten har CE-certifikat för medicinsk/urologisk användning.

Produktdata:

 • Strömstyrka: 0 - 80 mA
 • Pulsfrekvenser: 2 - 50 Hz
 • Pulsbredder: 60 - 400 us
 • Vikt: Cirka 150 gram utan batteri

Vaginalstaven är klassad som "Medicinprodukt klass 11a" enligt EU. Detta innebär att produkter som har kroppskontakt är av speciellt rena plaster och metaller. De senare är av rostfria kirurgstål. Apparaten är klassad enligt CE 0120.

Utöver det som syns på bilden medföljer också 300 ml kontaktgel för vaginalstaven. Gelen gör det lättare att föra in staven men huvudsyftet är att säkerställa elektrisk kontakt även om det blir glapp mellan staven och vagina.

Gelen är CE-godkänd för intravaginala behandlingar och medför inga risker.


 

Phalli Max 2 för män

Sensatone är helt byggd för kvinnor. Men även män kan vara missnöjda med sina förmågor och upplevelser vid samliv.

För männen finns en annan apparat - Phalli Max 2 (klicka). Denna arbetar utvändigt via elektroder som sätts mot huden både på buken och på penis.

Behandlingen har olika program som tillsammans dels ökar muskelvolymen i de muskler som levererar blod till penis, dvs skapar erektion, och dels förstärker de tre små musklerna inne i svällkropparna som har uppgiften att hålla kvar blodet i svällkropparna för att bibehålla erektionen.

Denna apparat har gett självförtroendet tillbaka till tusentals män över hela världen och behandlingen har inga risker eller biverkningar.