PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kundtjänst

08-752 1959

support@prne.se

 

 

ANDRA APPARATER I VÅRT SORTIMENT


Andra TENS/EMS-apparater i vårt sortiment:
Speciella elektroder:


PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kundtjänst

08-752 1959

support@prne.se


web analytics
 

 

 

Huakang D508A -
för kombinerade behandlingar med terapeutiskt ultraljud, TENS, EMS, IR, lågintensiv laser mm

 

Pris 4.600 kr inkl moms.

Detta är den enda apparat i världen som för ett rimligt pris kan behandla med både terapeutiskt ultraljud och TENS/EMS, dvs elterapi.

Kombinationen av dessa två metoder ger alltid snabbast resultat vid läkning av skador, artroser, inflammationer och neuropatiska problem.

Dessutom har den också ett par andra behandlingsmetoder som bonus - laser och IR (värme) - för enklare problem.

Den är därmed idealisk för både terapeuter och för hemmabruk.

Detta är en synnerligen allsidig apparat men du köper den sannolikt för att lösa något eller några specifika problem? Gör gärna som så att när du beställer den så skickar du också email till vår kundsupport (se menyn till vänster) och berättar vad du vill göra. Så får du i leveransen också instruktioner om hur du behandlar just dina problem. Vid behov så följer vi gärna upp din behandling med mera råd. Vi har erfarenheter från decennier.

Eftersom apparaten är så komplett passar den för alla sorters fysiska problem, men för artroser, inflammationer och neuropatier är den extra bra. Kanske den bästa maskinen i världen. Vid artroser kan du använda hyaluronserum som finns receptfritt på alla apotek under avdelningen "Hud". Smeta på detta vid leden, och skjut in serumet med hjälp av ultraljudet. Då ökar vätskemängden (=vatten) i brosksäcken och problemen minskar radikalt.

Kombination av ultraljud och TENS/EMS är alltid synnerligen effektivt och man kör då först ultraljudet 5 - 10 minuter, sedan elektroterapin under 30 minuter.

Ultraljudet innebär att skadeområdet blir rent från ämnen som annars stör och bromsar läkningen.

Behandlingen passar även på hästar och husdjur. De blir inte skrämda eftersom ultraljudet varken hörs eller känns.

Terapeutiskt ultraljud är en invärtes tvättmetod som sköljer undan sådant som hindrar läkande blod att nå skadeområdet, typ artroser, inflammationer mm.

Efter ultraljudet är det rent vid skadan och man övergår till själva behandlingen med TENS och EMS, dvs nerv- och muskelaktiveringen.

Vid skador och problem vet man aldrig vad som egentligen är skadat - muskel eller nerv eller båda? Allt yttrar sig på samma sätt som värk, känselproblem eller problem med muskler. Därför behandlar man både nerver (TENS) och muskler (EMS) samtidigt.

Kör gärna behandlingarna strax före läggdags. Sömnen är också viktig för läkningen. Under natten repareras skadade celler av kroppens läkningssystem. Enda kravet är att någon har tryckt på "startknappen" - och denna signal kommer just från HK D508A.

Det är heller inga leksaker som erbjuds. Styrkan i muskelstimulatorn (EMS) är hela 150 mA som max. Inte många har muskler som klarar den maxnivån.

Apparaten är därför perfekt för alla som då och då behöver olika kombinerade metoder för att behandla skador och uppkommande problem. För massörer är den ett fynd, inte minst för dem som arbetar med idrottare även på högsta elitnivå.

Den passar dock lika bra för eget hemmabruk eftersom den är så enkel att använda. Man väljer kroppsdel via knapparna och därefter kör apparaten optimalt mot just denna kroppsdel. Enklare kan det inte bli.

Många som har fått terapeutiskt ultraljud hos sjukvården önskar att de hade haft sådan apparat hemma. Att momentant kunna "skjuta bort" smärta och svullnader blev en ny upplevelse.

HK-D508A innehåller samma ultraljud som finns på klinikerna fast i lite enklare form.

För dem som arbetar med föryngrande hudvård på andra eller sig själva är HK-D508A rena drömmen. Både ultraljudet och EMS/EMS kan användas för att skjuta in hudpreparat typ hyaluronserum i huden. Detta kallas sonofores vid ultraljud och jonofores vid TENS/EMS.

Hyaluronserum finns receptfritt på alla apotek. Det är ett kroppseget socker som har en otrolig förmåga att binda vatten. Torr hud blir därefter mjuk och smidig. Samma metod används också vid artroser för att tillföra mera vätska till brosket så att detta blir mjukare.

Självfallet är det öppet köp här. Prova först, bestäm sedan. För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system - kort, faktura, uppskjuten betalning, delbetalningar via konto etc.


 

Trots det låga priset är maskinen robust, slitstark och driftsäker.

Lasern är primärt avsedd för sårläkning men kan också användas vid exempelvis bihåleinflammationer (via näsan). Prova detta innan du ber läkaren om antibiotika. Den kan du spara till någon gång i framtiden då du verkligen behöver den.

Ytterligare en effekt av ultraljudet är att det mjukar upp cellernas membran. Detta uppskattas särskilt av dem med spänningar i musklerna, hårda muskelknutor, kramper etc.

En grupp som verkligen lider av hårda celler (pannusceller) är reumatikerna. Dessa har extremt stor nytta av ultraljudet eftersom behandlingen (i vattenbalja) leder till närmast normal rörelseförmåga i fingrarna en hel dag.

Många värkproblem beror på att smärtsignalämnen (prostaglandiner) står stilla i kroppen och fortsätter signalera smärta. Skölj bort dessa med ultraljudet så är värken borta.

Samma typ av värk uppstår när muskelknutor trycker på smärtnerver, exempelvis i nacken (= huvudvärk). Kör då först ultraljudet för uppmjukning, och sedan massage med EMS. Det dröjer länge innan den värken kommer tillbaka, men då tar du fram apparaten igen.

HK-D508A erbjuder således en palett av metoder för snabbaste behandling, lindring och läkning vid värk, skador, inflammationer och andra problem i kroppens rörelsesystem - muskler, senor, ligament, leder, celler etc.

För dem som inte är vana vid ultraljud, TENS/EMS mm så medföljer lärpaket på svenska för alla metoderna. Läs detta och träna ett par timmar, sedan kan du behandla såväl dig själv som dina kära djur och andra.

Apparaten har följande utgångar:

4 för TENS/EMS (elektroterapi)
1 för terapeutiskt ultraljud
2 för IR-värme
1 för lågintensiv laser (= för sårläkning och bihålor)


 

Skjuter bort problemen

Många som är ovana vid ultraljud blir förvånade när de upptäcker att man omgående kan "skjuta bort" smärta och att det inte kommer något surt efter. Alternativet är ju att använda nervgifter som kroppen sedan har problem att få bort, och därför blir skadad på andra ställen än där smärtan var. I värsta fall uppstår njursvikt och/eller hjärtproblem. Vid ultraljud och TENS/EMS finns inga sådana biverkningar.

Omfånget av behandlingsmetoder innebär att apparaten kan användas mycket brett - från massage-, nerv- och muskelbehandlingar, till inflammationer och svullnader, hudvård, till reumatiska problem och till och med för behandling av förkylningar och sår. Dessutom är den suverän på att skjuta in hudföryngringsmedel som hyaluronsyra i huden (finns på alla Apotek). Rynkor försvinner och huden blir mjuk och fin.

Som ytterligare bonus kan man använda apparaten som en avslappningsmaskin, se nedan om "Venpumpsmassage". Stress är ju den vanligaste anledningen till sjukskrivningar numera. Med denna apparat slappnar man av.

Om du är terapeut så låter du din kund köra ett pass innan du själv tar vid. En stor del av det tunga jobbet är då redan klart när du börjar behandla.

 


Här är apparatens alla verktyg:

 

TENS/EMS - Elektroterapi

TENS (nervträning och smärtblockering) och EMS (muskelstimulering) använder du som vanligt på problem som är relaterade till nerver och muskler.

Exempelvis försvagade, skadade, överansträngda eller krampande muskler. Kvinnan på bilden behandlar sin musarm via trapetsmusklerna.

Enligt modernaste kinesisk teknologi blandar man ihop TENS och EMS i behandlingarna. Det uppstår då dubbeleffekter som slår mot både nerver och muskler. Man kan nämligen aldrig veta vad som är mest skadat - muskel eller nerv? Båda yttrar sig på samma sätt. Av detta skäl använder inte kineserna begreppen TENS och EMS utan kallar behandlingen istället för Elektroterapi.

En speciell tillämpning av Elektroterapi är Jonofores (kallas även jontofores, på engelska iontophoresis), dvs inträngning av substanser i eller genom huden. Detta används exempelvis vid hudvård men också med läkemedel.

Fördelen vid jonofores med läkemedel är att substanserna inte behöver spridas i hela kroppen.

Jonofores mot smärtor direkt på smärtstället ger snabbt resultat. Vi har speciella elektroder för detta men levererar inte dessa med apparaten annat än till hudterapeuter och läkare. Anledningen är att metoden kan missbrukas för knark.

Terapeutiskt ultraljud

Terapeutiskt ultraljud fungerar på så sätt att det skickas in ljud med viss frekvens in i kroppen. Detta kan liknas vid en fyrverkeriraket. På visst djup "exploderar" raketen och det blir en kaskad av vibrationer som här sätter alla vätskor i rörelse. De vätskor som inte ska vara där flyttas då undan. Detta ger den inre tvätteffekten.

Här ingår både 1 MHz (mot djupare problem, muskler 4-7 cm), 1,5 MHz (mellanläge 3-4 cm) samt 3 MHz (1-2 cm mot ytligare problem, senor mm).

Ultraljud passar alltid bäst där det inte finns så mycket muskler, typ händer, fötter, leder (brosk), slemsäckar (bursiter) och inflammationer i senor (tendoniter) och senplattor. Ultraljudet ger tvätteffekten som spolar bort oönskade ämnen kring inflammationer och tillför rent, läkande blod istället. Därmed kan läkningen starta.

En annan tillämpning av terapeutiskt ultraljud är hudvård. Ljudvågorna bearbetar in hudvårdspreparat i huden via det akustiska trycket (streaming).

Ultraljudet kan för övrigt köras både direkt mot huden och indirekt i vattenbad. Det senare passar bäst vid knotiga ytor som fingrar, fötter, armbågar mm.

På djur kör man företrädesvis ultraljud eftersom detta inte skrämmer dem. Det varken hörs eller känns.

IR-värmen

sätter du mot värkande problem, bland annat mot ledtunnlar där nerver kläms - typ karpal- och tarsaltunnlar. Ligamenten mjuknar då och kan masseras med elektroterapin så att nervklämningen reduceras eller försvinner.

Andra användningar är vid reumatiska problem, ryggvärk, ischias, prostatitis mm

Lågintensiv laser

Detta är den klassiska metoden mot sår som inte vill läka. Men den fungerar också bra mot värkande leder, artriter, inflammationer, stelhet och diabetisk angiopati - diabetesfot - och läkning av sådana fotsår.


TENS och EMS - Elektroterapi

TENS är nervstimulering och EMS är muskelstimulering.

TENS- och EMS-programmen i apparaten ger:

 • nervträning, nervstimulering
 • smärtlindring
 • massage - avslappning
 • venpumpsmassage
 • muskelförstärkning
 • muskelrehab
 • cirkulationsförbättring blod
 • cirkulationsförbättring lymfa
 • behandling av svullnader
 • behandling av inflammationer
 • jonofores (lokal styrning av läkemedel)
 • behandling av svårläkta sår - bensår, diabetesfötter mm
 • hudvård

Venpumpsmassagen kräver en förklaring.

Venpumpsmassage

Att köra pulsad TENS-ström genom fötter och ben kallar vi för Venpumpsmassage eftersom de tvångsarbetande musklerna "masserar" mot venoler och venerna och därmed ökar blodflödet.

Skoelektroderna är mycket viktiga här. Man kan antingen låta strömmen gå från fot till fot genom båda benen. Eller så kan man ha en strömkrets på vänster ben med sko och självhäftande elektrod ovanför på vaden. Och samtidigt detsamma på höger ben. Detta ger mer kraft i behandlingen eftersom strömmen inte behöver resa så långt.

Efter en venpumpsmassage får man samma känsla som när motionärer eller idrottare har gjort en rejäl fysisk prestation - skönaste välbehag. Det är detta som kallas TENS-effekt (pga endorfinerna och genomblödningen).

Samma TENS-effekt ger också värkblockering om det skulle behövas. Alla gravida erbjuds TENS vid förlossningar. TENS används också vid mindre operationer samt som smärtblockerare för alla som inte tål kemiska preparat som belastar hjärta, kärl, lever, njurar, mage eller tarm.

TENS har inga biverkningar.

Ett tips till dig som är massör är att sätta patienten 30 minuter med venpumpsmassagen innan du själv tar vid. Då är halva jobbet redan gjort!


Terapeutiskt ultraljud

Ultraljud är ljud på så höga frekvenser att våra öron inte kan uppfatta ljudet. Men våra celler hör bra. Ljudet ger ett akustiskt tryck som har transporteffekt på alla vätskor som finns en bit in i kroppen.

Om du har varit på ett disco någon gång så vet du hur det känns när ljudtryck slår mot dig. Skillnaden här är dock att du inte märker detta särskilt mycket. Därför är metoden bra att köra också på djur. De blir inte skrämda av den.

Med ultraljudet skjuter man således bort sådant som inte ska finnas vid exempelvis en inflammation. Där står för det mesta inflammationsämnen och hindrar det läkande blodet att komma fram.

Skjut bort detta med ljudet och använd sedan ljudet till att föra fram friskt blod från närmaste muskler istället. Nu kan läkningen börja.

En annan effekt av ultraljudet är att cellväggarna mjuknar. Styv vävnad, muskelknutor, förhårdnader etc blir då mera medgörliga och lättare att bearbeta med massage eller TENS/EMS. Om en massör arbetar med problemet så blir jobbet lättare för denne.

Stela fingrar hos reumatiker blir rörliga efter några minuters behandling med fingrarna i vattenbalja. Denna behandling räcker för dagen. Nästa dag gör man om behandlingen igen.

Lågintensiv laser

Denna har våglängden 650 nm och har en ljusstyrka (1-5 mW, justerbar) som inte kan skada exempelvis ögonen. Lasern är som en liten penna och har följande användningar:

 • sårläkning
 • inflammationer i bihålorna (via näsborrarna)
 • behandling av artriter
 • behandling av skador i mjukvävnad
 • smärtbehandling i samband med ovanstående skador

IR

I satsen ingår två värmeband som arbetar med infrarött ljus. Dessa lindas mot inflammationer mm. De kan med fördel användas tillsammans med TENS/EMS som lokal uppvärmare vid behandlingen.

De kan också användas vid jonofores, dvs där man riktar preparat för transport genom huden. Se längst ner på sidan.

Om du tillämpar jonofores, dvs införande av exempelvis hudvårdspreparat, sätter du IR-banden utanför jonoelektroderna. Värmen ökar då effektiviteten i behandlingen. Dock krävs särskild kompetens för jonores.

Vi har dock restriktioner för jonofores. Eftersom metoden kan användas för att injicera knark lämnar vi bara ut de speciella elektroderna till hudterapeuter och läkare.

Pris 4.600 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.


 

I satsen på bilden ovan ingår inte de så kallade Drug Electrodes för jonofores (se längst ner) men allt i övrigt plus ytterligare 4 satser självhäftande elektroder 5x5 cm (= 16 elektroder), 1 flaska ultraljudsgel (250 ml) samt nätanslutningen för 220 V. Lärpaketen för såväl apparat som för TENS/EMS och terapeutiskt ultraljud är självfallet på svenska. Läs dessa först och efter 1-2 timmar behärskar du apparaten och kan dess system.

I butiken kan du också kombinera apparaten med samtliga andra specialelektroder som finns i vårt sortiment.

  Produktdata:

 • 9 utgångar
 • Strömstyrka vid TENS/EMS: 0 - 150 mA
 • Pulsfrekvenser TENS/EMS: 0,1 - 2000 Hz (låg-mellan-hög)
 • Ultraljud 1 och 3 Mhz, intensitet mellan 0,5 och 1,5 W/cm2
 • Laser våglängd 650 nm, 1 - 5 mW.
 • Mått: 29 x 18 x 9 cm
 • Apparatvikt: 1,2 kg
 • Förpackningsvikt 3,9 kg (inkl väskan)
 • Strömkälla 220 V AC

Tillverkare: Guangzhou Huakang Electronic Technology Co., Ltd.
Apparaten har CE-och ISO-certifikat för medicinsk användning.


 

 

Lärpaket på svenska

Eftersom det är många metoder i denna apparat medföljer självfallet ett lärpaket på svenska. Det tar dig ett par timmar att komma igång. Använd dig själv som testobjekt först.

TENS och ultraljud känner du direkt resultatet av. Men EMS, dvs muskelbehandlingen, märker du inte förrän nästa dag. Träningsvärk kanske? När det gäller muskler får man prova sig fram. Man lär sig ändå snabbt.

Därefter kan man använda apparaten på andra. Inget kan bli skadat.

Men undvik behandlingar på gravida, dem med hjärtproblem, med pacemakers, menstruation, hög feber, vid maligna tumörer och magsår.


Kan behandla även invärtes

Med hjälp av extra tillbehören vaginalelektrod, respektive analelektrod, kan man behandla problem i underlivet från insidan. Ju närmare problemen man kommer med elektroden, ju snabbare får man resultat.

De problem som kan behandlas på detta sätt är främst problem som har uppstått på grund av förslappningar, och för män dessutom försvagad erektion på grund av otillräcklig blodtillförsel.

Däremot kan apparaten inte behandla inkontinens eftersom detta beror på den glatta muskulaturen. För detta krävs den speciella UROstim 2, elstimulatorn som behandlar de speciella musklerna i blåsa, urinrör, sfinktermusklerna samt tarm.

D508A fungerar dock bra mot PC-muskeln, den muskel ("knipmuskeln") som är den största muskeln i underlivet.


Behandla celluliter och rynkor

Jämfört med alla andra problem som D508A kan behandla så tillhör celluliter och andra rynkor den lättare avdelningen. Men har man en maskin som denna och vill behandla kosmetiskt så går det alldeles utmärkt.

Man gör så här:

Kör rejäl muskelstimulering i minst 30 minuter över det område där celluliterna finns. Här används stora elektroder, 8 x 13 cm, för att täcka ytan.

Upprepa detta under några dagar.

Fortsätt med detta men starta behandlingen med 10 minuters ultraljud mot behandlingsytan. Ultraljudet gör att broskvävnaden mjukas upp. Fortsätt sedan med minst 30 minuters muskelstimulering tills celluliterna inte syns längre.

Muskelstimuleringen ska ske med rejäl styrka så att det verkligen sker en muskeltillväxt. Musklerna ökar då sin volym och huden sträcks. Ultraljudet gör att den styva broskvävnaden ger med sig och tar ny form under huden utan att detta syns som gropar.

 


Till sist - den fungerar också för "rundsmörjning" och skönhetsvård."

Om du funderar på att köpa en D508A så är det troligen för att du har ett fysiologiskt problem som behöver behandlas. Apparaten gör processen kort med sådana.

Men sedan kan du använda den för annat också. Köp en flaska hyaluronserum som finns receptfritt på alla apotek. Ta några droppar på ett finger och smörj in huden vid varje led i kroppen - axlar, armbågar, höfter, knän etc.

Sedan tar du ultraljudet och skjuter in serumet i leden med hjälp av processen "sonofores". Medlet förenar sig då med brosket och ökar mjukheten och vätskemängden.

Unga har alltid mycket hyaluron i sina leder men med stigande ålder blir det mindre, och till slut inget alls. Det är då man känner problemen med lederna.

Denna behandling kallar vi skämtsamt för "rundsmörjning", ett passande ord tycker vi.

På samma sätt kan du behandla hud som har förlorat sitt naturliga hyaluron. Istället har det blivit torr hud och rynkor på grund av vätskebristen. Med det tillförda hyaluronet i läderhuden binds vatten vilket ökar volymen i huden, och rynkorna minskar eller försvinner helt. Huden blir åter mjuk och smidig.