PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kontakt för rådgivning om behandlingar:

073 1274890

+4673 1274890

support@prne.se

 

 

ANDRA APPARATER I VÅRT SORTIMENT


Andra TENS/EMS-apparater i vårt sortiment:
Speciella elektroder:


PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kundtjänst

08-752 1959

support@prne.se


web analytics
 

 

 

Huakang D508A -
för kombinerade behandlingar med terapeutiskt ultraljud, TENS, EMS, IR och lågintensiv laser

 

Pris 4.600 kr inkl moms.
Alltid öppet köp. Prova först!

HK-D508A har två stora fördelar som gör den unik på marknaden:

 • Den har ultraljud vilket förbereder behandlingen med TENS (nervstimulering, värkbehandling) och EMS (muskelstimulering), dvs elterapin, och därmed ger snabbare läkning.
 • Elterapin har expertprogram för olika kroppsdelar - midja, rygg, armar, händer, ben, leder och fötter. Ska man exempelvis behandla ryggen väljer man det programmet och maskinen arbetar på ett sätt som bara de främsta terapeuterna i världen kan göra motsvarande. Även den som är ovan vid elterapi kan därmed behandla som en expert.
Läkningstiderna blir därmed extremt korta. Detta gynnar alla som vill tillbaka till jobb så fort som möjligt, eller idrottare som vill tillbaks på plan, eller äldre med handikappande förslitningar som vill bli befriade från sina besvär.

Utöver ultraljud, TENS och EMS har apparaten också lågintensiv laser och IR-värme som ytterligare förstärker terapiförmågan. Med lasern kan man behandla andra sorters problem, typ sår som läker långsamt, bihåleinflammationer mm.

Ultraljudet kan även användas för hudbehandlingar och då i kombination med hyaluronserum vilket föryngrar huden genom återfuktning. Apparaten är således inte bara en "klinik" för problem utan också en "skönhetssalong".

Med sina olika metoder är apparaten synnerligen effektiv. Med apparaten följer ett svenskt lärpaket. Läs detta några timmar och träna på dig själv så förstår du hur allt fungerar. Med kroppsdelsknapparna är det synnerligen enkelt att använda maskinen.

Och skulle du behöva ingående kunskap om hur och var man bäst behandlar just dina problem så får du det av oss. Ibland är symptomen och felorsakerna inte på samma plats, vilket kan kräva extra funderingar. Vi har decenniers erfarenhet att bidra med. Maila eller ring oss då.

Apparatens elterapi - dvs TENS och EMS - är kraftfull och passar därför också för vård av större djur, även i stallmiljö. Den är idealisk för både terapeuter och hemmabruk. För massörer är den rena önskedrömmen.

HK-D508A och dess verktyg ligger i en väska så att allt finns på sin plats när man behöver det. Alla instruktioner är på svenska. Läs dessa och träna på dig själv. Efter en timme är du klar att börja behandla problem och övrig kroppsvård.

Apparaten är mycket enkel att använda. Den kan nämligen prata. En kvinnlig röst (engelsk) vägleder dig. Gör du fel så upprepar hon sitt budskap. Sedan väljer du bara på apparaten knappen för den kroppsdel du avser att behandla, så vet den exakt vad den ska göra. Ingen expert kan göra detta bättre.

Även när apparaten har behandlat bort dina problem har du god användning av den ändå. Den kan då fungera som en massageapparat för avslappning, allmänt välbefinnande, genomblödningar samt ta ner svullnader i benen via skoelektroderna på bilden, "rundsmörjning" av leder med hyaluronserum, rynkbehandlingar i ansiktet mm.

Eftersom apparaten är så komplett passar den för alla sorters fysiska problem, men för artroser, inflammationer och neuropatier är den extra bra på grund av kombinationen av ultraljud och elterapi samt expertprogrammen för olika kroppsdelar.

Vid artroser kan du dessutom använda det hyaluronserum som finns receptfritt på alla apotek under avdelningen "Hud". Smeta på detta vid leden, och skjut in serumet med hjälp av ultraljudet. Då ökar vätskemängden i brosksäcken och problemen minskar. Torrt brosk betyder förslitande friktion, men vätskan sväller brosket och fuktar upp det så att friktionen undviks. Det blir nu lättare att röra leden.

Samma hyaluronserum använder du för hudvård.

Vid skador och problem vet man sällan vad som egentligen är skadat - muskel eller nerv eller båda? Allt yttrar sig på samma sätt som värk, känselproblem eller problem med muskler. Därför behandlar man både nerver (TENS) och muskler (EMS) samtidigt.

Det är detta som D508A gör. TENS/EMS på samma gång. Den vill bara veta vilken kroppsdel du behandlar. Sedan ställer den själv in rätt TENS och rätt EMS för att perfekt passa just denna kroppsdel.

Kör gärna behandlingarna strax före läggdags. Sömnen är också viktig för läkningen. Under natten repareras skadade celler av kroppens läkningssystem. Enda kravet är att någon har tryckt på "startknappen" - och denna signal kommer just från HK D508A.

Det är heller inga leksaker som erbjuds. Styrkan i muskelstimulatorn (EMS) är hela 150 mA som max. Man ska vara tyngdlyftare i landslagsklass för att kunna köra på den nivån. Men styrkan kan också köras på låg nivå för dem som inte har sådana muskler. Styrkeinställningen går stegvis från noll och uppåt som du styr med plus- och minusknappar.

HK-D508A innehåller pulserande ultraljud med frekvenserna 1, 1,5 och 3 MHz.

För dem som arbetar med föryngrande hudvård på andra eller sig själva är HK-D508A rena drömmen. Både ultraljudet och EMS/EMS kan användas för att skjuta in hudpreparat typ hyaluronserum i huden. Då använder du 3 MHz.

Hyaluronserum finns receptfritt på alla apotek. Det är ett kroppseget socker som har en otrolig förmåga att binda vatten. Torr hud blir därefter mjuk och smidig. Huden sväller och rynkor försvinner. Samma metod används också vid artroser för att tillföra mera vätska till brosket så att detta blir mjukare.

Ytterligare en effekt av ultraljudet är att det mjukar upp cellernas membran. Detta uppskattas särskilt av dem med spänningar i musklerna, hårda muskelknutor, kramper etc.

En grupp som verkligen lider av hårda celler (pannusceller) är reumatikerna. Dessa har extremt stor nytta av ultraljudet eftersom behandlingen (i vattenbalja) leder till närmast normal rörelseförmåga i fingrarna en hel dag.

Många värkproblem beror på att smärtsignalämnen (prostaglandiner) står stilla i kroppen och fortsätter signalera smärta. Skölj bort dessa med ultraljudet så är värken borta.

Om värken återkommer beror det på att något trycker på smärtnerven. Kanske en spänd muskel? Kör då först ultraljudet för uppmjukning, och sedan massage med EMS. Det dröjer länge innan den värken kommer tillbaka, men då tar du fram apparaten och gör om behandlingen.

Självfallet är det alltid öppet köp här. Prova först, bestäm sedan. Notera också att man kan inte på något annat sätt köpa denna apparats resurser för det pris som den betingar. Skulle man ändå försöka detta kommer man långt över 10.000 kr.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system - kort, faktura, uppskjuten betalning, delbetalningar via konto etc.


 

HK-D508A erbjuder således en palett av metoder för snabbaste behandling, lindring och läkning vid värk, skador, inflammationer och andra problem i kroppens rörelsesystem - muskler, senor, ligament, leder, celler etc.

För dem som inte är vana vid ultraljud, TENS/EMS mm så medföljer lärpaket på svenska för alla metoderna. Läs detta och träna ett par timmar, sedan kan du behandla såväl dig själv som dina kära djur och andra.

Apparaten har följande utgångar:

4 för TENS/EMS (elektroterapi)
1 för terapeutiskt ultraljud
2 för IR-värme
1 för lågintensiv laser (= för sårläkning och bihålor)

 


Pris 4.600 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.


 

I satsen på bilden ovan ingår inte så kallade Drug Electrodes för jonofores, inte heller pulsmätaren men allt i övrigt plus ytterligare 4 satser självhäftande elektroder 5x5 cm (= 16 elektroder), 1 flaska ultraljudsgel (250 ml) samt nätanslutningen för 220 V. Lärpaketen för såväl apparat som för TENS/EMS och terapeutiskt ultraljud är självfallet på svenska. Läs dessa först och efter 1-2 timmar behärskar du apparaten och kan dess system.

Apparaten och dess verktyg är förpackade tillsammans i en väska som skyddar under transporten.

I butiken kan du också kombinera apparaten med samtliga andra specialelektroder som finns i vårt sortiment.

  Produktdata:

 • 8 utgångar
 • Strömstyrka vid TENS/EMS: 0 - 150 mA
 • Pulsfrekvenser TENS/EMS: 0,1 - 2000 Hz (låg-mellan-hög)
 • Ultraljud 1 och 3 Mhz, intensitet mellan 0,5 och 1,5 W/cm2
 • Laser våglängd 650 nm, 1 - 5 mW.
 • Mått: 29 x 18 x 9 cm
 • Apparatvikt: 1,2 kg
 • Förpackningsvikt 3,9 kg
 • Strömkälla 220 V AC

Tillverkare: Guangzhou Huakang Electronic Technology Co., Ltd.
Apparaten har CE-och ISO-certifikat för medicinsk användning.


 

 

Lärpaket på svenska

Eftersom det är många metoder i denna apparat medföljer självfallet ett lärpaket på svenska. Det tar dig ett par timmar att komma igång. Använd dig själv som testobjekt innan du behandlar andra.

TENS och ultraljud känner du direkt resultatet av. Men EMS, dvs muskelbehandlingen, märker du inte förrän nästa dag. Träningsvärk kanske? Ömhet? När det gäller muskler får man prova sig fram. Man vet aldrig vilket skick musklerna är i när man startar en behandling. Man lär sig ändå snabbt.

Undvik behandlingar på gravida, dem med hjärtproblem, med pacemakers, pågående menstruation, hög feber, vid maligna tumörer och magsår.

 


Här är apparatens alla metoder:

 

TENS/EMS - Elektroterapi

TENS (nervträning och smärtblockering) och EMS (muskelstimulering) använder du som vanligt på problem som är relaterade till nerver och muskler.

Exempelvis försvagade, skadade, överansträngda eller krampande muskler. Kvinnan på bilden behandlar sin musarm via trapetsmusklerna.

Enligt modernaste kinesisk teknologi blandar man ihop TENS och EMS i behandlingarna. Det uppstår då dubbeleffekter som slår mot både nerver och muskler. Man kan nämligen aldrig veta vad som är mest skadat - muskel eller nerv? Båda yttrar sig på samma sätt. Av detta skäl använder inte kineserna begreppen TENS och EMS utan kallar behandlingen istället för Elektroterapi.

En speciell tillämpning av Elektroterapi är Jonofores (kallas även jontofores, på engelska iontophoresis), dvs inträngning av substanser i eller genom huden. Detta används exempelvis vid hudvård men också med läkemedel.

Fördelen vid jonofores med läkemedel är att substanserna inte behöver spridas i hela kroppen.

Jonofores mot smärtor direkt på smärtstället ger snabbt resultat. Här vill vi se medverkan av läkare eftersom doseringen måste kontrolleras individuellt.

Vi har speciella elektroder för detta men levererar inte dessa med apparaten annat än till hudterapeuter och läkare. Anledningen är att metoden kan missbrukas för knark.

Om du inte är hudterapeut eller läkare men ändå vill köra jonofores, exempelvis med hyaluronserum, använder du torra elektroder som du först smetar preparatet på. Därefter applicerar du dem mot huden så att det blir en strömkrets vid behandlingsområdet.

Terapeutiskt ultraljud

Terapeutiskt ultraljud fungerar på så sätt att det skickas in ljud med viss frekvens in i kroppen. Detta kan liknas vid en fyrverkeriraket. På visst djup "exploderar" raketen och det blir en kaskad av vibrationer som här sätter alla vätskor i rörelse. Det som inte ska vara där blir då losskopplat. Detta ger den inre tvätteffekten.

Här ingår både 1 MHz (mot djupare problem, muskler 4-7 cm), 1,5 MHz (mellanläge 3-4 cm) samt 3 MHz (1-2 cm mot ytligare problem, senor mm).

Ultraljud passar alltid bäst där det inte finns så mycket muskler, typ händer, fötter, leder (brosk), slemsäckar (bursiter) och inflammationer i senor (tendoniter) och senplattor. Ultraljudet ger tvätteffekten som spolar bort oönskade ämnen kring inflammationer och tillför rent, läkande blod istället. Därmed kan läkningen starta.

En annan tillämpning av terapeutiskt ultraljud är hud- och ansiktsvård. Ljudvågorna bearbetar in hudvårdspreparat i huden via det akustiska trycket (streaming). Detta föryngrar huden genom att öka vätskeupptagningen i huden. Därmed sväller huden, blir mjuk och rynkor försvinner. Detta kallas sonofores.

Ultraljudet kan för övrigt köras både direkt mot huden och indirekt i vattenbad. Det senare passar bäst vid knotiga ytor som fingrar, fötter, armbågar mm.

På djur kör man företrädesvis ultraljud eftersom detta inte skrämmer dem. Det varken hörs eller känns.

IR-värmen

sätter du mot värkande problem, bland annat mot ledtunnlar där nerver kläms - typ karpal- och tarsaltunnlar. Ligamenten mjuknar då och kan masseras med elektroterapin så att nervklämningen reduceras eller försvinner.

Andra användningar är vid reumatiska problem, ryggvärk, ischias, prostatitis mm

Lågintensiv laser

Detta är den klassiska metoden mot sår som inte vill läka. Men den fungerar också bra mot värkande leder, artriter, inflammationer, stelhet och diabetisk angiopati - diabetesfot - och läkning av sådana fotsår.


Vanliga tillämpningar

 • nervträning, nervstimulering
 • smärtlindring
 • massage - avslappning
 • venpumpsmassage
 • muskelförstärkning
 • muskelrehab
 • cirkulationsförbättring blod
 • cirkulationsförbättring lymfa
 • behandling av svullnader
 • behandling av inflammationer
 • jonofores (lokal styrning av läkemedel)
 • behandling av svårläkta sår - bensår, diabetesfötter mm
 • hudvård, sonofores

Venpumpsmassagen kräver en förklaring.

Venpumpsmassage

Att köra pulsad TENS-ström genom fötter och ben kallar vi för "Venpumpsmassage" eftersom de tvångsarbetande musklerna masserar mot venoler och lymfkärl och därmed ökar vätskeflödet.

Skoelektroderna är mycket viktiga här. Man kan antingen låta strömmen gå från fot till fot genom båda benen. Eller så kan man ha en strömkrets på vänster ben med sko och självhäftande elektrod ovanför på vaden. Och samtidigt detsamma på höger ben. Detta ger mer kraft i behandlingen eftersom strömmen inte behöver resa så långt.

Efter en venpumpsmassage får man samma känsla som när motionärer eller idrottare har gjort en rejäl fysisk prestation - skönaste välbehag. Det är detta som kallas TENS-effekt (pga endorfinerna och genomblödningen).

Samma TENS-effekt ger också värkblockering om det skulle behövas. Alla gravida erbjuds TENS vid förlossningar. TENS används också vid mindre operationer samt som smärtblockerare för alla som inte tål kemiska preparat som belastar hjärta, kärl, lever, njurar, mage eller tarm.

TENS har inga biverkningar.

Ett tips till dig som är massör är att sätta patienten 30 minuter med venpumpsmassagen innan du själv tar vid. Då är halva jobbet redan gjort!


Behandla celluliter

Jämfört med alla andra problem som D508A kan behandla så tillhör celluliter den lättare avdelningen. Men har man en maskin som denna och vill behandla kosmetiskt så går det alldeles utmärkt.

Man gör så här:

Kör rejäl muskelstimulering i minst 30 minuter över det område där celluliterna finns. Här används stora elektroder, 8 x 13 cm, för att täcka ytan.

Upprepa detta under några dagar.

Starta gärna först behandlingen med 10 minuters ultraljud mot behandlingsytan. Ultraljudet gör att broskvävnaden mjukas upp. Fortsätt sedan med 30 minuters muskelstimulering tills celluliterna inte syns längre.

Muskelstimuleringen ska ske med rejäl styrka så att det verkligen sker en muskeltillväxt. Musklerna ökar då sin volym och huden sträcks. Ultraljudet gör att den styva broskvävnaden ger med sig och tar ny form under huden utan att detta syns som gropar.

 


Behandla underlivet

Denna apparat är inte byggd för att behandla läckageproblem från blåsa eller tarm. De beror på glatta muskler och D508A kan bara behandla tvärstrimmiga muskler, dvs sådana som svarar för kroppens rörelseförmåga.

Finns läckageproblem har vi andra apparater (UROstim 2) som kan sådant.

Men det finns tvärstrimmiga muskler också i underlivet. Den största kallas PC-muskeln, eller "knipmuskeln" (musculus pubococcygeus). Det är den som sjukvården vill att man ska träna med knipkulor om det finns problem. Men D508A gör detta enormt mycket bättre med hjälp av invärtes elektroder. Kvinnor använder vaginalelektrod och män analelektrod ( = storlek som en febertermometer).

När du själv på egen hand kan knipa 100 gånger så kan D508A på samma tid knipa tusentals gånger. Det blir helt annan effekt, och snabbare resultat.

PC-muskeln är den "säck" som håller hela underlivet. Ju starkare denna säck är, ju mindre blir risken för framfall och liknande problem.

Behandlingen påverkar också positivt både den sexuella känseln och förmågan både för kvinnor och män.

De invärtes elektroderna för vagina och tarm är extra tillbehör som finns i butiken när du beställer apparaten.

 


Till sist - den fungerar också för "rundsmörjning" och skönhetsvård."

Om du funderar på att köpa en D508A så är det troligen för att du har ett fysiologiskt problem som behöver behandlas. Apparaten gör processen kort med sådana.

Men sedan kan du använda den för annat också. Köp en flaska hyaluronserum som finns receptfritt på alla apotek. Ta några droppar på ett finger och smörj in huden vid varje led i kroppen - axlar, armbågar, höfter, knän etc.

Sedan tar du ultraljudet och skjuter in serumet i leden med hjälp av processen "sonofores". Medlet förenar sig då med brosket och ökar mjukheten och vätskemängden.

Unga har alltid mycket hyaluron i sina leder men med stigande ålder blir det mindre, och till slut inget alls. Det är då man känner problemen med lederna.

Denna behandling kallar vi skämtsamt för "rundsmörjning", ett passande ord tycker vi.

På samma sätt kan du behandla hud som har förlorat sitt naturliga hyaluron. Istället har det blivit torr hud och rynkor på grund av vätskebristen. Med det tillförda hyaluronet i läderhuden binds vatten vilket ökar volymen i huden, och rynkorna minskar eller försvinner helt. Huden blir åter mjuk och smidig.