PRNE Medical
Sommargatan 33
SE-25665 Helsingborg

Kontakt för rådgivning om behandlingar:

073 1274890

+4673 1274890

support@prne.se

 

 

ANDRA APPARATER I VÅRT SORTIMENT


Andra TENS/EMS-apparater i vårt sortiment:
Speciella elektroder:


PRNE Medical
Sommargatan 33
SE-25665 Helsingborg

Kundtjänst

073 1274890

support@prne.se


 

 

 

Nervstartaren HK-D508A

den kompletta hemmakliniken med 5 metoder - TENS, EMS, terapeutiskt ultraljud, laser och IR


Suverän mot nervskador, muskelskador, smärtor, inflammationer, cirkulationsproblem, artroser och ischias.

 

Vår modell HK-D508A representerar det senaste inom elterapin.

Den är gjord för att behandla olika problem i kroppen och använder då olika metoder.

Verktygen består av nervträning (tens), muskelstimulering (ems), kombinationer av dessa (tens+ems), terapeutiskt ultraljud, laser och IR-värme.

Den är mycket lätt att använda. På samma sätt som vid hjärtstartare har den en röst som vägleder. Gör som rösten säger så blir allt rätt även om du är ovan vid elterapi.

Rent tekniskt är den oerhört avancerad med sin datorkraft men samtidigt är den enkel att använda. Din enda uppgift är att ange vilken kroppsdel som ska behandlas via de gula knapparna. Sedan vet apparaten exakt vad den ska göra. Det kan inte bli bättre.

Det som skiljer elterapin i HK-D508A mot allt annat liknande i världen är att den är superstark. Den går inte på batteri utan i stället på 220 Volt nätström.

Därmed får den en användningspotential som saknar motstycke. Dess behandlingskraft kan användas mot sådant som kräver mycket höga energier, exempelvis nervskador.

Denna apparat fungerar därför som nervstartare, dvs den kan rehabilitera nerver som krånglar. Här är den således unik i världen. Den behandlar och återställer nervskador av den art som kallas "Neuropati". Sådant betyder att nervceller håller på att dö och därför ger försämrande förlopp i fötter/ben och/eller armar/händer. Detta leder långsamt men obarmhärtigt till invaliditet.

Men HK-D508A kan återställa nerver och muskler till normala funktioner med känsel och muskelstyrning under förutsättning att man startar när symptomen har börjat. Startar man senare kan man åtminstone stoppa förloppet men det kan då finnas restproblem som man får acceptera. Så vänta aldrig med att sätta in HK-D508A mot dina problem!

HK-D508A kan göra mycket annat också. Nedan är några exempel som passar både människor och djur (hundar, hästar) - den är en komplett hemmaklinik som du har nytta av resten av livet.

 

Dämpa värkproblem och bota orsaken till värken

Läka inflammationer i muskler, senor och bindväv, exempelvis i hälsenorna

Motverka och behandla ischias

Behandla artroser, förbättra alla leders funktion via broskbehandling med hyaluron med hjälp av ultraljudet

Läka sår och bota bihåleinflammationer med lasern

Uppträning av musklerna i bäckenbotten

Stoppa och återställa neuropatiska förlopp

Träna upp muskler i samtliga muskelskikt

Träna upp nerver vars funktion (känsel och/eller muskelstyrning) har försämrats

Återfukta huden med hyaluron via ultraljud så att rynkor försvinner

Minimera celluliter

Avslappningsmassage

Med sitt register av olika metoder är HK-D508A den mest mångsidiga terapiapparat som finns på marknaden. Notera att den även kan arbeta med kosmetiska problem. Många skönhetssalonger runtom i världen använder den för sådant.

Ultraljudet i kombination med hyaluronserum är perfekt vid kosmetiska behandlingar men även vid artroser. Hud och brosk återfuktas, rynkor försvinner och lederna fungerar bra igen.

Ultraljudet städar dessutom invändigt vid alla skadeplatser så att friskt blod kan komma fram för läkningen.

Du är sannolikt intresserad av den för problem som besvärar dig just nu. Det kommer den att göra. Sedan använder du den mot nya problem som dyker upp efter hand. Och har du inga problem kan du använda den för muskeltrimningar och avslappningsmassage.

Att kombinationen av ultraljud och elterapi kan läka olika besvär i kroppen har varit känt sedan 60 år. Men problemet var förr att ultraljudet var så dyrt att det inte passade för hemmabruk. Det var dessutom riskfyllt eftersom apparaterna var så starka att ljudet kunde gräva hål i skelettet. Men med HK-D508A får du riskfritt, lättanvänt ultraljud och allt det andra till rimlig kostnad.

Passar HK-D508A på just dina problem? Det är lätt att kontrollera. Ta bara hem en apparat och prova.

När du beställer den i vår e-butik väljer du därför betalning som ligger långt fram i tiden, om 2-3 månader eller också konto som börjar aktiveras någon månad fram. Då har du tid att prova utan kostnad.

Är du nöjd med maskinen så kostar den komplett 4.600 kr inkl moms. Om detta känns för mycket kan man delbetala i Klarnas system.

Och skulle behandlingen inte passa dig eller hjälpa så skickar du tillbaka apparaten.

Det tar alltid någon månad innan du märker resultat eftersom din kropp först måste vänja sig vid behandlingen. Den kan annars bli alltför kraftfull i början. Så börja alltid försiktigt. Instruktioner på svenska följer med apparaten. Och support får du av oss hela tiden om det behövs.


 

HK-D508A har system för att provocera fram kraftfull lokal genomblödning och på grund av detta kommer kroppens egna läkningssystem igång samt återställer det som har blivit skadat eller negativt påverkat på annat sätt.

Läkningsmekanismen gäller alla typer av skador - skelett, mjukdelar, nerver, brosk mm.

Den kan också användas profylaktiskt för att undvika att skador uppkommer om man är riskutsatt, exempelvis vid fysiskt krävande arbeten eller idrott.

Därför innehåller den 5 olika metoder - TENS (nervstimulering), EMS (muskelstimulering), terapeutiskt ultraljud, lågintensiv laser samt IR (värme) Dessa fem täcker det mesta som du kan råka ut för.

Man kör metoderna var för sig eller i kombinationer efter de anvisningar som medföljer apparaten.

Med dessa metoder kan den behandla alla problem i muskler, det perifera nervsystemet, alla leder (brosk), cirkulation av blod och lymfa, på huden samt ta bort värk och inflammationer.

Därmed har den ett synnerligen brett användningsområde - från komplement till elitträning inom idrotten till rehab av problem som annars skulle leda till försämrad livskvalitet och kanske också invaliditet.

Den passar lika bra på djur, exempelvis hundar och hästar. Större hundar drabbas ofta av artroser i bakbenen. Låt HK-D508A ta hand om dessa så får du strax en gladare hund.

Förutom att kunna behandla mycket svåra problem kan den också användas för lättare uppgifter, exempelvis föryngring av hud (med ultraljudet och hyaluronserum) - borttagning av rynkor och celluliter (ultraljud med hyaluron plus ems), avslappningsmassage (ems) efter en jobbig dag, sänka högt blodtryck (ems-massage), stänga ner värk och nervsmärtor (tens) utan biverkningar, bihåleinflammationer (laser) utan antibiotika och mycket, mycket mera.

Den är enkel att använda eftersom den frågar efter vilken kroppsdel som ska behandlas.

Du behöver inte fundera över hur denna kroppsdel bäst ska behandlas. Apparatens dator är expertprogrammerad för varje kroppsdel.

Kroppsdelen anger du via de gula knapparna. Med de blå knapparna ställer du sedan styrkan i behandlingen. Inledningsvis försiktigt men sedan med rejäl kraft.

Notera då också att apparaten arbetar i tre sekvenser - förbehandling, behandling, efterbehandling. Låt därför alltid tiden gå ut på det tidur som sitter i apparaten. Så blir behandlingen komplett.

Efter någon timmes första träning kan du börja behandla dig själv, dina nära och kära inkl djuren på allra bästa sätt.

Och allt detta utan att tillföra negativa biverkningar eller nya skaderisker.


Fungerar detta även på dig? Det kostar inget att prova men du måste beställa hem en apparat från e-butiken för att kunna testa. Välj då betalning som ligger långt fram i tiden så kan du prova länge innan du tar beslutet att behålla apparaten eller inte.

Vi supportar dig dessutom hela tiden om det behövs. Ibland är symptom och orsak på olika platser i kroppen, men vi kan sådant. Vi hjälper dig att hitta var behandlingen ska sättas in.

Blir du inte nöjd så skickar du tillbaka apparaten.

HK-D508A är en kombimaskin med 5 olika terapimetoder - TENS, EMS, terapeutiskt ultraljud, IR och laser - och den kan därför behandla många fler problem än vanliga TENS/EMS-apparater.


Stort register på behandlingar med ultraljudet

Det terapeutiska ultraljudet är särskilt viktigt. Ultraljud är den klassiska metoden att få igång läkningen av sår och har använts för detta i 60 år - sårskador, operationssår, bensår hos diabetiker mm.

Samma princip som tillämpas vid sårläkning fungerar också vid många andra problem och här ska nämnas några behandlingar där HK-D508A via ultraljudet ger extrema möjligheter till läkningar - vid neuropatier (=skadade nerver), inflammationer, artroser och ischias och andra nervinklämningar.

Behandling av neuropatier

Neuropatier innebär känselproblem, domningar, balansproblem, nervsmärtor och senare ökande svårigheter att styra musklerna. Felen beror på nervskador som stryper nervsignalerna. Nerverna dör därefter med start från nervändarna, dvs fötter och händer. Obehandlad neuropati leder till invaliditet. Klicka gärna här för att läsa om varför man drabbas av neuropati.

Det finns ingen medicin eller kirurgi att erbjuda mot neuropati. Det enda som kan göras är att först åtgärda nervskadan, sedan träna igång de drabbade musklerna och nerverna. Och eftersom neuropatin redan har försvagat både nerver och muskler kan man inte sköta denna träning med egen kraft. Det krävs maskinell styrka.

HK-D508A har det som krävs. Behandlingen ska ske med minst ett pass á 35-40 minuter per dag tills tydlig förbättring har skett. Kan du mera så är det bara bra.

Självfallet ska du också göra allt du kan med din egen kraft - promenader, gymnastik etc. Men maskinträningen förbättrar dina möjligheter till detta.

Detta avbryter försämringen och snart kan du röra dig nästan som normalt igen. Slutresultatet av behandlingen bestäms av hur stora nervskador som fanns när du inledde träningen. Möjligtvis får du fortsätta behandlingen resten av livet, då kanske med ett pass á 40 minuter per vecka.

Behandling av inflammationer

När inflammerade muskler, bindvävar, senor mm inte läker på egen hand beror det på att inflammationerna har placerat inflammationsämnen runt skadan som är större än blodkropparna. Blod kommer då inte fram för att läka skadan.

Ta då ultraljudet och skjut bort dessa spärrande ämnen så kommer blodet fram och läkningen startar.

Coronapandemin har lärt oss att infektioner (virus) som skapar inflammationer är betydligt farligare än vad vi har trott. Inflammationer kan slå ut immunförsvaret och det är detta som har drabbat tusentals över hela världen, i synnerhet de äldre. När immunförsvaret är utslaget står kroppen vidöppen för sjukdomar som sedan kan bli livshotande.

Vi måste därför generellt omvärdera alla inflammationer och betrakta dem som något som absolut måste bekämpas. HK-D508A är perfekt för detta.

Behandling av artroser

Artros betyder att en skada har uppstått i en led. Skadan har bildat en inflammation - artrit - och denna spärrar för läkande blod. Ledens brosk nöts nu bort efterhand och nybildning av broskceller kan inte ske eftersom inflammationen står i vägen.

Så småningom är allt brosk borta och nu står ben mot ben. Detta gör mycket ont.

Avbryt detta förlopp långt tidigare genom att skjuta bort inflammationen med ultraljudet. Därefter använder du apparatens EMS-teknik för att bygga upp en stabiliserande "muskelkorsett" vid leden. Sedan fungerar allt mycket bättre.

Om brosket har hunnit bli rejält skadat kan man applicera hyaluronserum utanpå leden och skjuta in det till brosket via ultraljudet. Processen kallas "sonofores". Hyaluronet ersätter det hyaluron som har försvunnit vid brosknedbrytningen. Efter detta ökar brosket sin volym och fungerar bättre.

Hyaluronserum finns som tillbehör i vår e-butik och även på alla apotek. Det är receptfritt.

Behandlingen passar både människor och djur.

Behandling av ischias

Alla kan drabbas av enstaka ischiasanfall eller ryggskott. Men när problemen återkommer ofta kan ischiasnerven bli inflammerad.

Den blir då extra känslig och kan också bli permanent skadad. Detta måste motverkas och det sker genom det terapeutiska ultraljudet på samma sätt som under "Inflammationer" ovan.

När inflammationen är borta stärker man upp muskelomgivningen där klämningen sker, i regel i nedre ländryggen. Förstärkt muskulatur där bär upp ryggen bättre och klämningen minskar mellan kotorna.Behandling av huddefekter

Rynkor och celluliter tillhör självfallet det "lätta kavalleriet" i denna HK-D508A. Men om man ändå har denna apparat så kan man ju undra vad den mer kan göra?

Rynkor och celluliter behandlar man med hjälp av ultraljud och elterapi i kombination på samma sätt som man kör dessa två metoder på de svåra problemen. Elterapin, i synnerhet då muskelförstärkningen (EMS), ökar muskelmassan under huden varvid denna sträcks - problemen minskar eller försvinner.

Ultraljudet kan användas för att skjuta in hyaluronserum (receptfritt) till läderhuden, dvs hudens inre skikt. Väl där drar hyaluronet till sig vätska varvid huden blir mjuk och ökar i volym.

Vid celluliter finns också en styv struktur som beror på kollagen. Med ultraljudet mjukar man upp det styva kollagenet så att det ger med sig och följer med när huden sträcks.


 

Terapeutiskt ultraljud

Kör ultraljud mot värk och smärtor. Smärtsignalämnen körs då undan och du får smärtlindring utan några som helst biverkningar.

Använd den på dig själv, dina vänner och även på dina djur. På djuren kör du gärna med ultraljudet. Det känns inte, hörs inte och syns inte och skrämmer dem därför inte. Stora hundar får lätt artroser i höfterna. Ge dem ultraljud så lindras det.

Som muskelvårdare, dvs EMS-funktionerna, för både människor och djur är den helt outstanding. Vid skador, för profylax, för- och efterbehandling efter tävlingar eller tunga träningspass, muskeltrimningar mm är den superstark. Den är ju byggd för att även klara travhästar på elitnivå. Maxstyrkan vid EMS är 150 mA. Vanliga EMS-apparater når bara 100 mA.

Apparaten är för övrigt mycket lätt att använda. Du väljer själv vilken kroppsdel som ska behandlas, tryck på rätt gul knapp, sedan ställer apparaten själv in sig på bästa terapieffekt. Ingen expert kan göra detta bättre.

Vid behandling mot ben och fötter använder du de blå skoelektroderna. Då går pulserna genom båda benen och behandlar samtliga muskler och nerver. Genomblödningen blir perfekt. Behandlingen ger också skön massageeffekt, dvs avslappning. Skönt efter långa arbetsdagar.

För betalning finns dessutom massor av alternativ - konton över längre tid mm. Prova den först innan du betalar något.

 

Lärpaket på svenska medföljer

HK-D508A erbjuder således en palett av metoder för snabbaste behandling, lindring och läkning vid värk, skador, inflammationer och andra problem i kroppens rörelsesystem - muskler, nerver, senor, ligament, leder, celler etc.

För dem som inte är vana vid ultraljud, TENS/EMS mm så medföljer lärpaket på svenska för alla metoderna. Läs detta och träna ett par timmar, sedan kan du behandla såväl dig själv som dina nära och kära inklusive djuren.

I instruktionerna finns också detaljerade anvisningar hur du behandlar artroser, inflammationer och neuropatier, dvs de svåraste utmaningarna för elterapin. Våra anvisningar bygger på decenniers erfarenheter.

Apparaten har följande utgångar:

4 för TENS/EMS (elektroterapi)
1 för terapeutiskt ultraljud
2 för IR-värme
1 för lågintensiv laser (= för sårläkning och bihålor)

 


Pris 4.600 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.


 

I butiken kan du också kombinera apparaten med samtliga andra specialelektroder som finns i vårt sortiment.

Produktdata:

  • 8 utgångar
  • Strömstyrka vid TENS/EMS och 1 kOhm hudmotstånd: 0 - 150 mA
  • Pulsfrekvenser TENS/EMS: 0,1 - 2000 Hz (låg-mellan-hög)
  • Ultraljud 1, 1,5 och 3 Mhz, intensitet mellan 0,5 och 1,5 W/cm2
  • Laser våglängd 650 nm, 1 - 5 mW.
  • Mått: 29 x 18 x 9 cm
  • Strömkälla 220 V AC

Apparaten har CE-och ISO-certifikat för medicinsk användning.