PRNE Medical
Sommargatan 33
25665 Helsingborg

Kontakt för rådgivning om behandlingar och apparatval:

073 1274890

+4673 1274890

eller via epost:

support@prne.se

 

 

Ischias och ryggskott -
behandla bort problemen med ultraljud och elterapi i kombination


När du stärker upp ryggens muskler med elektrisk muskelträning så minskar trycket mellan kotorna. Risken för nervklämning minskar då också. Lider du av ofta återkommande ischias och vill slippa detta erbjuder vi en lösning.

Den innebär att du använder vår apparat nedan med 3 syften:

  • 1/ för att akut via terapeutiskt ultraljud skjuta bort smärtan från nervklämningen
  • 2/ för att ändra muskelomgivningen där ischiasnerven kläms
  • 3/ för att via ultraljud behandla bort eventuell inflammation som klämningen har orsakat.

För detta rekommenderar vi apparaten - HK-D508A - (klicka på bilden nedan) som är en kombiapparat med 5 olika terapimetoder i sig - TENS, EMS, terapeutiskt ultraljud, IR och laser.

Du behöver de tre förstnämnda (tens, ems, ultraljud) för att behandla din ischias. Med apparatens hjälp stärker du upp de muskler som uppenbarligen är för klena eller spända för att hålla undan det som klämmer mot ischiasnerven.

Med starkare muskler i ländryggen minskar belastningen på ryggraden och därmed minskar kontakttrycket mellan kotorna, dvs vid nervrötterna. Större muskelmassa ger bättre polstring åt den stora ischiasnerven som därmed slipper hamna i kläm.

Vid ofta förekommande ischias blir det också inflammation vid klämstället, och den ska du läka bort med hjälp av ultraljudet. Inflammationer ska aldrig tillåtas sitta kvar eftersom de kan vålla nya problem.

Ovan nämnda metod är vår standard vid ischias. Andra metoder finns inte såvida inte det görs kirurgiska ingrepp.

Så kallade "steloperationer" måste dock ses som en absolut sista lösning. Risken finns då att det inte finns något läge i sängen där du kan sova. Dvs metallplattan i ryggraden är alltid i vägen på något sätt.

Ta hem en apparat och prova. Fungerar det inte så skickar du tillbaka apparaten. Du får full support av oss hela tiden. Vid ischias kan klämningen vara på helt annan plats än där symptomen visar sig. Vi kan sådant och hjälper dig.

Men om du behåller den så har du ett kvalificerat hjälpmedel mot din ischias - du riskerar inga sömnproblem - och dessutom kan den ingripa mot många andra problem som dyker upp efterhand. Du har en egen "klinik" hemma helt enkelt.

Använd den också på dina djur. Stora hundar drabbas lätt av artroser i höfterna. Sådant är en enkel uppgift för denna HK-D508A.

De som ofta drabbas av ischias eller ryggskott får rådet att träna upp sina ryggmuskler så att risken för nervklämmor minskar. Detta är dock lättare sagt än gjort. Varje försök till vanlig styrketräning besvaras ju direkt av en ny attack ischias.

Och är du försiktig med din rygg så förtvinar musklerna ännu mera, och risken för nervklämmor ökar i ännu högre grad.

Men rådet är helt rätt - du måste öka muskelvolymen. Med HK-D508A gör du detta utan att riskera ny ischias.

Metoden kallas elektrisk muskelstimulering, EMS. och ingår i det som apparaten kallar "Electrotherapy - Waist and Back". Hur det går till med elektroderna ser du på ryggbilden högst upp på denna sida.

Via konstgjorda nervpulser från apparaten beordras musklerna att träna på samma nivå som om du skulle lyfta tunga vikter. Och detta utan att trigga igång någon ny ischias.

Den vanligaste orsaken till ischias är just att nerven är klämd vid nervroten mellan 4.e och 5.e ländryggskotan. Men det finns också fler klämställen, i princip vid varje led där ledtunneln kan klämma nerven. Läs mer längre ner på sidan.

Många andra problem i fötter och ben - "ont i fötterna", "domningar i benen" etc - kan också bero på klämd ischiasnerv. Behandla klämningen och dess eventuella inflammation så är problemen lösta.

Kan denna apparat hjälpa mot just din ischias? Det är bara att prova. När du tar hem apparaten väljer du en betalning som ligger långt fram i tiden så att du kan prova i lugn och ro utan kostnad. Du märker snabbt om behandlingen fungerar.

Om behandlingen inte passar dig skickar du tillbaka apparaten.

För betalningen finns för övrigt många olika alternativ i Klarnas system.


Mera om ischias

Om dina besvär sitter i röda fältet på bilden så har du sannolikt ischias. Denna kroppens största nerv är klämd någonstans. Men var?

I regel i ländryggen som nämnts ovan, men det finns fler klämställen.

Klämman får man leta efter och det gör man genom att flytta terapiapparatens elektroder tills det känns. Detta område ska då behandlas så att klämman kommer loss.

Diskbråck är en orsak till ischias, men orsaken behöver inte alls handla om sådant utan bara om tillfällig klämning, ibland på grund av spänd muskel, ibland på grund av tryck från nervrotshålet.

Andra klämmor kan sitta vid höften, exempelvis vid piriformismuskeln. Denna lilla muskel kan vara så spänd att den klämmer på nerven. Förstärk då den muskeln via EMS.

Vältränade ljumskar kan också spänna mot nerven. Detta drabbar ofta dem som cyklar mycket, speciellt tävlingscyklister. Mjukmassera då dessa muskler med EMS eller ultraljud.

Sjukvårdens medel mot ischias kan vara steloperation, dvs man sätter en metallbit mellan kotorna som håller nervrotens hål mera öppet. Detta måste dock betraktas som den absolut sista åtgärden. De som är stelopererade brukar få svårt att hitta lägen i sängen där det går att sova.

Pröva först metoden med HK-D508A enligt ovan.
Du har full returrätt om det inte fungerar.