PRNE Medical
Snorres väg 6
SE-14833 Ösmo

Kontakt för rådgivning om behandlingar och apparatval:

073 1274890

+4673 1274890

eller via epost:

support@prne.se

 

 

Ischias och ryggskott -
behandla bort problemen med ultraljud och elterapi i kombination


När du stärker upp ryggens muskler med elektrisk muskelträning så minskar trycket mellan kotorna. Risken för nervklämning minskar då också. Om du ofta drabbas av ischias och är trött på detta har vi en lösning för dig.

Den innebär att du använder en av våra apparater med 2 syften - 1/ för att ändra omgivningen där ischiasnerven kläms och 2/ för att via ultraljud behandla bort den inflammation som gör att problemen ofta återkommer.

Vi rekommenderar apparaten - HK-D508A - (klicka på bilden nedan) som är en kombiapparat med 5 olika terapimetoder i sig - TENS, EMS, terapeutiskt ultraljud, IR och laser.

Du behöver de tre förstnämnda (tens, ems, ultraljud) för att behandla din ischias. Med apparatens hjälp stärker du upp de muskler som uppenbarligen är för klena eller spända för att hålla undan det som klämmer mot ischiasnerven.

Med starkare muskler i ländryggen minskar trycket mellan kotorna. Muskelmassan blir dessutom större och detta ger en bättre "polstring" åt ischiasnerven som därmed slipper bli klämd.

Vid ofta förekommande ischias blir det också inflammation vid klämstället, och den läker du bort med hjälp av ultraljudet.

Om detta inte fungerar på dig så skickar du tillbaka apparaten, men kontakta oss först för råd. Du kanske behandlar på fel plats?

Men om du behåller den så har du ett kvalificerat hjälpmedel mot din ischias och därefter kan den ingripa mot många andra problem som kan dyka upp efterhand. Du har en egen "klinik" hemma helt enkelt.

Använd den också på dina djur. Stora hundar drabbas lätt av artroser. Det är en enkel uppgift för denna HK-D508A.

De som ofta drabbas av ischias eller ryggskott får rådet att träna upp sina ryggmuskler så att risken för nervklämmor minskar. Detta är dock lättare sagt än gjort. Varje försök till vanlig styrketräning besvaras ju direkt av en ny attack ischias.

Och är du försiktig med din rygg så förtvinar musklerna ännu mera, och risken för nervklämmor ökar i ännu högre grad.

Men rådet är helt rätt - du måste öka muskelvolymen. Med HK-D508A kan du göra detta utan att riskera ny ischias.

Metoden kallas elektrisk muskelstimulering, EMS. Hur det går till ser du på ryggbilden ovan. EMS-elektroder i ländryggen. Dessa beordrar musklerna att träna på samma nivå som om du skulle lyfta tunga vikter. Och utan att trigga igång ny ischias.

Om du får ischias ofta så har troligen själva nervroten blivit inflammerad. Då krävs dessutom terapeutiskt ultraljud för att få bort inflammationen.

Den vanligaste orsaken till ischias är just att nerven är klämd vid nervroten mellan 4.e och 5.e ländryggskotan. Men det finns också fler klämställen, läs längre ner på sidan.

Många andra problem i fötter och ben - "ont i fötterna", "domningar i benen" etc - kan också bero på klämd ischiasnerv. Behandla klämningen och dess eventuella inflammation så är problemen lösta.

Kan denna apparat hjälpa mot just din ischias? Det är bara att prova. Vi har öppet köp här i 2 veckor eller mer om du behöver det. Du märker omgående om behandlingen fungerar.

För betalningen finns för övrigt många alternativ i Klarnas system.


Mera om ischias

Om dina besvär sitter i röda fältet på bilden så har du sannolikt ischias. Denna kroppens största nerv är klämd någonstans. Men var?

I regel i ländryggen som nämnts ovan, men det finns fler klämställen.

Klämman får man leta efter och det gör man genom att flytta terapiapparatens elektroder tills det känns. Detta område ska då behandlas så att klämman kommer loss.

Diskbråck är en orsak till ischias, men orsaken behöver inte alls handla om sådant utan bara om tillfällig klämning, ibland på grund av spänd muskel, ibland på grund av tryck från nervrotshålet.

Andra klämmor kan sitta vid höften, exempelvis vid piriformismuskeln. Denna lilla muskel kan vara så spänd att den klämmer på nerven. Förstärk då den muskeln via EMS.

Vältränade ljumskar kan också spänna mot nerven. Detta drabbar ofta dem som cyklar mycket, speciellt tävlingscyklister. Mjukmassera då dessa muskler med EMS eller ultraljud.

Sjukvårdens medel mot ischias kan vara steloperation, dvs man sätter en metallbit mellan kotorna som håller nervrotens hål mera öppet. Detta måste dock betraktas som den absolut sista åtgärden. De som är stelopererade brukar få svårt att hitta lägen i sängen där det går att sova.

Pröva först metoden med HK-D508A enligt ovan.
Du har full returrätt om det inte fungerar.