VÅRA APPARATER 

 

 


PRNE Medical
Snorres väg 6
SE-14833 Ösmo

Kontakt för rådgivning om behandlingar och apparatval:

073 1274890

+4673 1274890

eller via epost:

support@prne.se

 

 

Ischias och ryggskott -
behandla bort problemen med ultraljud och elterapi - TENS och EMS


När du stärker upp ryggens muskler med elektrisk muskelträning så minskar trycket mellan kotorna. Risken för nervklämning minskar då också. Välkommen till vår e-butik. Här är alltid öppet köp och om du blir intresserad av den behandling vi föreslår nedan så kostar det ingenting att ta hem en apparat för att prova.

Blir du inte nöjd så skickar du tillbaka apparaten.

Men om du behåller den så har du ett kvalificerat hjälpmedel mot din ischias och därefter kan den ingripa mot andra problem - artroser, inflammationer, muskelskador mm - som kan dyka upp efterhand. Du har en egen "klinik" hemma helt enkelt. Använd den också på dina husdjur.

De som ofta drabbas av ischias eller ryggskott får rådet att träna upp sina ryggmuskler så att risken för nervklämmor minskar. Detta är dock lättare sagt än gjort. Varje försök till vanlig styrketräning besvaras direkt av en ny attack ischias.

Och är du försiktig med din rygg så förtvinar musklerna ännu mera, och risken för nervklämmor ökar i samma grad.

Men rådet är helt rätt - du måste öka muskelvolymen i ryggen. Med våra elterapiapparater kan du göra detta utan att riskera ny ischias.

Metoden kallas elektrisk muskelstimulering, EMS. Hur det går till ser du på bilden till höger. EMS-elektroder i ländryggen. Dessa beordrar musklerna att arbeta på samma nivå som om du skulle lyfta tunga vikter. Och utan att trigga igång ny ischias.

Och har du haft väldigt mycket ischias så kanske också själva nervroten har blivit inflammerad. Då krävs dessutom terapeutiskt ultraljud som tar bort inflammationen.

Inflammationer i närheten av nerver ska man inte ha. Då kan inflammationen sprida sig via nerven och skapa nya, kanske ännu värre problem på andra platser i kroppen.

Den vanligaste orsaken till ischias är just att nerven är klämd vid nervroten mellan 4.e och 5.e ländryggskotan. Men det finns också fler klämställen, läs längre ner på sidan.

En av våra apparater - HK-D508A är mästare på att behandla ischias. Den ger nämligen både terapeutiskt ultraljud och EMS. Du behöver således inte två apparater, bara denna.

Många andra problem i fötter och ben - "ont i fötterna", "domningar i benen" etc - kan också bero på klämd ischiasnerv. Behandla klämningen och dess eventuella inflammation så är problemen lösta.

Kan denna apparat hjälpa mot just din ischias? Det är bara att prova. Vi har öppet köp här i 2 veckor. Du märker direkt om behandlingen fungerar.

För betalningen finns för övrigt många alternativ i Klarnas system.


Mera om ischias

Om dina besvär sitter i röda fältet på bilden så har du sannolikt ischias. Denna kroppens största nerv är klämd någonstans. Men var?

I regel i ländryggen som nämnts ovan, men det finns fler klämställen.

Klämman får man leta efter och det gör man genom att flytta terapiapparatens elektroder tills det känns. Detta område ska då behandlas så att klämman kommer loss.

Diskbråck är en orsak till ischias, men orsaken behöver inte alls handla om sådant utan bara om tillfällig klämning, ibland på grund av spänd muskel, ibland på grund av tryck från nervrotshålet.

Andra klämmor kan sitta vid höften, exempelvis vid piriformismuskeln. Denna lilla muskel kan vara så spänd att den klämmer på nerven. Förstärk då den muskeln via EMS.

Vältränade ljumskar kan också spänna mot nerven. Detta drabbar ofta dem som cyklar mycket, speciellt tävlingscyklister. Mjukmassera då dessa muskler med EMS eller ultraljud.

Sjukvårdens medel mot ischias kan vara steloperation, dvs man sätter en metallbit mellan kotorna som håller nervrotens hål mera öppet. Detta måste dock betraktas som den absolut sista åtgärden. De som är stelopererade brukar få svårt att hitta lägen i sängen där det går att sova.

Pröva först metoden med HK-D508A enligt ovan.
Du har full returrätt om det inte fungerar.