TENS/EMSTerapeutiskt ultraljud
PRNE Medical
Snorres väg 6
SE-14833 Ösmo

Rådgivning per telefon:

08 - 752 1959

eller via epost:

support@prne.se

web analytics
 
 

Läk inflammationen i armbågen -
"tennis- eller golfarmbåge" - med TENS/EMS eller terapeutiskt ultraljud

Vi har apparater och teknik för att läka inflammationer i vävnader.

Alla inflammationer läks genom att man ökar genomblödningen lokalt så att inflammationsämnen kommer bort och friskt blod når fram till skadan.

Om detta inte fungerar på den misstänkta inflammationen är det ingen inflammation utan istället något annat. Du har då rätt att lämna tillbaka apparaten med returfrakten som enda kostnad.

Snabbaste metoden är alltid terapeutiskt ultraljud.

TENS/EMS är billigare men tar längre tid. I gengäld byggs då upp förstärkt muskulatur som håller undan inflammationer framöver.

Såväl ultraljudet som TENS/EMS väcker immunförsvaret via genomblödning så att det kan börja bearbeta inflammationen.

TENS = nervstimulering. EMS = muskelstimulering.

Långvariga inflammationer (= månader) ska alltid undvikas eftersom det kan uppstå följdskador i nerver, senor och skelett.

Våra apparater hjälper kroppen att snabbt läka inflammationerna via immunförsvaret. Detta måste ibland provoceras igång, särskilt under vinterhalvåret när det är i dvala på grund av bristen på D3-vitaminer från solen.

Inflammationer som inte vill läka normalt kallar vi "degenerativa". De är skadliga men kan ändå läka spontant inom 2-5 år. Innan dess hinner de dock att ställa till mycket elände, exempelvis smärtsam sammanväxt av senor och nerver - tendinoser - samt skador på skelettet.

Fungerar detta på dig? Prova gärna. Här är alltid öppet köp. Du märker snabbt om behandlingen fungerar.

Om metoden inte hjälper skickar du tillbaka apparaten. Då var diagnosen fel, men även detta är viktig kunskap.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system.


Dessa TENS/EMS-apparater har specialprogram för att bota inflammationer i armbågar

HK-D508A
Pris 4.600 kr inkl moms
XTR2
Pris 2.800 kr inkl moms
XTR4
Pris 3.400 kr inkl moms
EMP2
Pris 3.600 kr inkl moms
EMP4
Pris 4.000 kr inkl moms
Läs mer om apparaterna genom att klicka på bilderna.


Ibland behöver kroppen hjälp för att läka inflammationer

Om du är drabbad av inflammation i armbåge - dvs "tennisarmbåge" eller "golfarmbåge" så beror det troligen på att leden har blivit överbelastad och skadad. Vid det tillfället uppstår en skyddande inflammation och den ska normalt ge vika efter några veckor så att läkningen går igång.

Om så inte sker beror det på att leden inte är ren från inflammationsämnen på grund av alltför svag genomblödning. Då får man provocera fram sådan på konstgjord väg, och så startar snart läkningen. Snabbaste sättet att läka inflammationer är alltid terapeutiskt ultraljud (höger bild).

Välj detta om du ofta råkar ut för problemet och snabbt behöver bli frisk. Eller om du är terapeut och får många patienter med detta problem.

Den andra metoden, och billigare än ultraljud, är elektrisk muskelstimulering, EMS. Välj gärna någon av Sporécup- eller EMP-modellerna. Efter läkningen så använder du apparaten för att förstärka musklerna så att skadan inte uppstår igen.

Notera att med våra apparater har du alltid 2 fria provningsveckor. Om du på den tiden känner att läkningen har börjat, dvs problemen har minskat -  så behåller du apparaten och fullföljer behandlingen. I annat fall skickar du tillbaka den. Enda kostnaden är då returfrakten.