FLER APPARATER FÖR HUDVÅRD
PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kontakt för rådgivning:

073 1274890

+4673 1274890

support@prne.se


 

 

För ansiktsbehandlingar, rynkborttagning, hudvård och lättare artroser

RU-638 - Ultraljud för hud- och ledbehandlingar med hyaluronserum


 

RU-638, ultraljudsapparat för hudvård mm.Pris 2.000 kr inkl moms.

Med denna apparat kan du göra samma som skönhetssalongerna gör - föryngra ditt ansikte och din hud, ta bort rynkor mm genom att via ultraljudet tillföra hyaluronserum in i huden.

Den kan också användas för att behandla lättare artroser i leder.

Den process som här tillämpas kallas sonofores, dvs transporten sker med hjälp av ultraljudets akustiska tryck. Detta för in ämnet i läderhuden där det ska vara, eller till brosksäcken vid artroser.

Genom denna helt ofarliga och ljudlösa process bearbetas rynkor och torr hud och andra hudproblem. Huden föryngras när du tillför hyaluronet till samma fuktbindande volym som du hade i yngre ålder.

Den kan också ta bort defekter i huden, märken, prickar mm.

Ultraljudet skjuter in hyaluronserum till läderhuden. En förpackning Hyaluronserum medföljer satsen och när det är slut finns mera receptfritt på alla apotek under avdelningen Hud/Ansikte.

Ungdomar har gott om hyaluron (= sockermolekyler) i huden, men detta minskar med åren. Så småningom finns inget kvar. Då blir huden torr och rynkig.

Men behandlingen där nytt hyaluronserum tillförs huden ger bra föryngringseffekt. Eftersom medlet nu är där det ska vara försvinner det inte heller vid tvättning.

Exakt samma metod med hyaluron använder du således också vid lättare ledbesvär, dvs innan allt brosk har försvunnit i leden. Du skjuter då in serumet med hjälp av ultraljudet genom ledens brosksäck så att brosket mjukas upp av tillförd fukt, och leden fungerar sedan bättre via minskad friktion i brosket.

Behandlingen varken känns eller hörs och kan därför inte skrämma djur. Även de kan behöva mer hyaluron i sina leder, särskilt större hundar.

"Skjutvapnen" för ultraljudet ser du till vänster om apparaten på bilden ovan. De kallas ultraljudsprober. Använd den stora vid plana ytor och den lilla vid små ytor. Den tredje proben - "pennan" - som också finns där används vid prickbehandlingar.

Införsel av hyaluron sker via ultraljudets akustiska tryck. Processen sonofores kallas också "injektion utan nål".

Metoden sticker inte hål på något, typ kortisonsprutans kanyl, vilket kan orsaka vätskeläckage och andra problem.

Enda restriktionerna för denna metod är:

  • inte på gravida
  • inte mot bröstet vid hjärtfel
  • inte mot hjärnan
  • inte direkt mot ögonen

Pris 2.000 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.

En sats RU-638 innehåller apparat, tre ljudprober för olika ytor - stora, mindre och punktformade, 1 förp Hyaluronserum (30 ml) samt instruktioner på svenska för allt det som apparaten kan användas för.


Kan RU-638 vara något för dig? Vi har alltid öppet köp här. Prova gärna. Blir du inte nöjd så skickar du tillbaka apparaten. Men hyaluronserumet måste du behålla mot liten kostnad.

För betalning finns många alternativ i Klarnas system - kort, faktura, konton, uppskjuten betalning etc.


Hud- och ledbehandling via ultraljud och hyaluron

Alla unga har gott om hyaluronsyra i kroppen. Mest i huden men också i brosk, ledvätska, benhinnevävnad och ögon.

Hyaluronet är ingen syra utan istället ett socker som har en otrolig förmåga att hålla fast vatten. En molekyl hyaluron håller fast 20 molekyler vatten. Detta gör huden, brosk, benhinnor mm smidiga.

Med åldern avtar mängden hyaluron i kroppen. En medelålders som väger 70 kilo har cirka 15 gram kvar i kroppen. Tio år senare är hyaluronet slut.

Med hjälp av terapeutiskt ultraljud kan man skjuta in nytt hyaluron i läderhuden, dvs i hudens inre skikt, samt till brosket.

För huden innebär behandlingen att den blir mjuk och fin och att rynkor minskas eller slätas ut på grund av den ökade vätskevolymen. För lederna innebär det uppmjukat brosk på grund av den större vätskemängden. I båda fallen kan man tala om föryngring. Även om du har passerat 65 så känns det som 20 år yngre.

När du ska behandla lättare artroser bidrar vi gärna med mer information än vad som är medskickat i apparaten. Maila oss då, eller ring.

Behandling med hyaluronserum mot brosk är skonsammare än motsvarande med kortison. Vid det sistnämnda uppstår påverkan på benvävnad och kanylen kan dessutom vålla skada på broskhinnan/synovian. Då förvärras det ursprungliga problemet eftersom broskvätskan kan rinna ut.

Det hyaluron - serum - som används vid påföring utifrån via ultraljud är tillverkat av växter. Det är ju ett socker. Hyaluronserum finns receptfritt på alla apotek under avdelningen Hud/Ansikte men en apoteksförpackning medföljer apparaten så att den är klar att användas omedelbart.

Har du en eller flera hundar? Då kan vi lova att dessa blir stora entusiaster för RU-638. Särskilt större hundar sliter sina leder ganska fort och artroser uppstår. Med denna apparat motverkar du det så att hunden slipper sådana besvär.


 

Andra preparat än Hyaluron

Självklart går det att köra in andra preparat också med hjälp av ultraljudet. Kontrollera bara att preparatet är godkänt för applicering via huden.

Det finns också smärtstillande medel som appliceras som salva på huden. Var dock försiktig med sådana. Rådgör helst med din läkare.

Sådana preparat innehåller gifter som kroppen måste få bort så småningom. Någon enstaka gång är ok, men inte flera dagar i sträck. Det är njurarna som då blir "tvättmaskin" och de har begränsad kapacitet.