FLER APPARATER FÖR HUDVÅRD
PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kundtjänst  08-752 1959
support@prne.se


 

 

För hudvård och ledbesvär/artroser

RU-638 - Terapeutiskt ultraljud


 

Pris 1.800 kr inkl moms.

Med hjälp av denna ultraljudsapparat kan du tillföra huden vattenbindande hyaluronserum (receptfritt på alla apotek) som föryngrar huden och tar bort rynkor. Detta utan att serumet försvinner vid nästa tvätt. Det går in i huden där det ska vara.

Exakt samma princip kan du också använda vid ledbesvär. Man skjuter då in serumet genom ledens brosksäck så att brosket mjukas upp, och leden fungerar bättre via ökad vätskemängd och därmed minskad friktion.

"Skjutvapnen" ser du till vänster om apparaten på bilden. De kallas ultraljudsprober. Använd den stora vid plana ytor och den lilla vid små ytor. Pennan som också finns där används vid punktbehandlingar. Behandlingen varken känns eller hörs.

Därför kan du också behandla dina husdjurs artroser på samma sätt. De blir inte skrämda eftersom de inte märker vad som sker.

Hyaluronsyra är ett kroppseget vattenbindande ämne som har många viktiga uppgifter. Våra kroppar har gott om hyaluronsyra i yngre åldrar men det minskar med tiden och ger då vätskebrist i huden (= torr hud, rynkor) samt minskad ledvätska (= försämrad ledfunktion).

Med RU-638 tillför man ämnet in i läderhuden samt till broskvätskorna i alla leder. Detta sker via ultraljudet och processen kallas "sonofores", dvs transport med hjälp av ljud. Preparatet går in med hjälp av ljudtrycket och processen kallas också "injektion utan nål".

Metoden sticker därför inte hål på något, vilket kan orsaka infektioner och andra problem.

Man smörjer medlet på huden och kör sedan ultraljudet tills medlet har vandrat in dit där det ska vara. Tiden för detta brukar vara cirka 5 minuter.

Kan RU-638 vara något för dig? Vi har alltid öppet köp här. Prova gärna. Blir du inte nöjd så skickar du tillbaka apparaten. Men hyaluronserumet måste du behålla mot liten kostnad.

För betalning finns många alternativ i Klarnas system - kort, faktura, konton, uppskjuten betalning etc.


Hud- och ledbehandling via ultraljud och hyaluron

Alla unga har gott om hyaluronsyra i kroppen. Mest i huden men också i brosk, ledvätska, benhinnevävnad och ögon.

Hyaluronet är ingen syra utan istället ett socker som har en otrolig förmåga att hålla fast vatten. Detta gör huden, brosk, benhinnor mm smidiga.

Med åldern avtar mängden hyaluron i kroppen. En medelålders som väger 70 kilo har cirka 15 gram kvar i kroppen. Tio år senare är hyaluronet slut.

Med hjälp av terapeutiskt ultraljud kan man skjuta in nytt hyaluron i läderhuden, dvs i hudens inre skikt, samt till brosket. Processen används också för att skjuta in vissa läkemedel mot lokala mål. Det sistnämnda kräver dock medverkan av läkare.

För huden innebär behandlingen att den blir mjuk och fin och att rynkor minskas eller slätas ut på grund av den ökade vätskevolymen. För leden innebär det uppmjukat brosk på grund av den större vätskemängden. I båda fallen kan man tala om föryngring. Även om du har passerat 65 så känns det som 20 år yngre.

Behandling via hyaluronsyra är skonsammare än motsvarande med kortison. Vid det sistnämnda uppstår påverkan på benvävnad och kanylen kan dessutom vålla skada på broskhinnan/synovian. Då förvärras det ursprungliga problemet.

Det hyaluron - serum - som används vid påföring utifrån via ultraljud är tillverkat av växter. Det är ju ett socker. Hyaluronserum finns receptfritt på alla apotek under avdelningen Hud men en apoteksförpackning medföljer apparaten så att den är klar att användas omedelbart.

Största entusiasten för RU-638 i din familj blir kanske din lilla vovve? Hundar sliter sina leder ganska fort och artroser uppstår. Med denna apparat motverkar du det så att hunden slipper sådana besvär.

Pris 1.800 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.

En sats RU-638 innehåller apparat, tre ljudprober för olika ytor - stora, mindre och punktformade, 1 förp Hyaluronserum samt instruktioner på svenska för allt det som apparaten kan användas för.