YTTERLIGARE APPARAT FÖR BEHANDLINGAR MOT ARTROSPRNE Medical
Sommargatan 33
SE-25665 Helsingborg

Kontakt för rådgivning om behandlingar och tillhörande apparatval:

073 1274890

+4673 1274890

support@prne.se


 

 

Behandla artroser och hudproblem med RU-638, terapeutiskt ultraljud


 

RU-638, ultraljudsapparat för hudvård mm.Pris 2.200 kr inkl moms.

Välkommen till vår e-butik. Här är alltid öppet köp och om du blir intresserad av de behandlingar som denna apparat kan göra - dvs krånglande leder, artroser och hudproblem - så kostar det ingenting att ta hem en apparat för att prova.

Blir du inte nöjd så skickar du bara tillbaka apparaten.

RU-638 är en terapeutisk ultraljudsapparat med 1 MHz som är avsedd för hud- och hudnära behandlingar. I huden tar den bort rynkor och andra defekter. Under huden, i leder kan den behandla skadat brosk och artrosproblem.

Som hjälpmedel används hyaluronserum vilket ultraljudet skickar in i huden eller in till brosket.

Hyaluron är ett kroppseget sockerämne som binder vatten i huden och även i brosk. Med ålder minskar hyaluronet både i huden och brosk, och dessa blir torra, och besvären kommer. Då tillför man nytt med RU-638.

Det är en mycket enkel procedur som är ofarlig, känns inte och som man lär sig på några minuter.

Hyaluron finns receptfritt på alla apotek. Med detta binds vätska/vatten och både hud och brosk blir mjuka och ökar sina volymer via vätskeupptagningen.

Att skicka in ämnen i kroppen med hjälp av ultraljud kallas "sonofores" - transport med hjälp av ljudtryck, eller med andra ord "injektion utan nål". Vid alla artroser vill man undvika injektion med nål eftersom själva nålen kan vålla stor skada. Men ultraljudet varken förstör eller skadar.

Sonofores används också vid mer avancerade behandlingar där det verksamma ämnet ska dirigeras exakt rätt mot ett problem. Men detta överlåter vi till sjukvården.

Att köra sonofores på hud och artroser kan dock utföras av alla. Skönhetssalonger har gjort sådant i många decennier. Inga skador har någonsin uppkommit.

Det ultraljud som RU-638 skickar ut på 1 MHz är inställt för effekt inne i huden samt strax under huden mot ledbrosk. Vad som händer vid målet kan du lätt se om du lägger en droppe vatten på ljudhuvudet. Det kallas för kaskad.

Ultraljudet kan både pumpa cykliskt och ge statiskt tryck. I medföljande manual på svenska får du veta vad du ska använda för just ditt behov. Alla parametrar som du behöver finns på plats.

Du lär dig använda apparaten efter några minuters träning. Ultraljud är ofarligt och inget kan skadas. Enda restriktionen är "aldrig mot gravidas magar". Detta av försiktighetsskäl.

Beträffande artroser så är kostnaden för denna apparat ett billigt pris för att slippa operation. Konstgjorda leder är alltid ett vågspel. Ibland blir det bra. Ibland blir det inte bra och nytt lidande kan uppstå istället. Värst är det kanske för dem som får svårt att sova på nätterna när den nya leden skaver mot smärtnerver.

Med RU-638 har du således både en artrosbekämpare och en privat skönhetssalong hemma.

Och driver du redan skönhetssalong för kunder så är apparaten ett ypperligt verktyg för alla ansiktsbehandlingar, inte bara rynkor. Och dessutom kan du erbjuda behandlingarna mot just artroser, exempelvis i händer och fingrar, vilket ökar ditt utbud av tjänster.

Det medel som apparaten skickar in i huden respektive leder finns receptfritt på alla apotek vid avdelningen Hud/Återfuktning. En förpackning sådant följer med apparaten och den räcker länge.

Varje behandling tar cirka 10 minuter per yta.

Behandlingen känns inte, hörs inte och är helt ofarlig. Den passar bra på djur också. De blir inte skrämda när du behandlar exempelvis deras höftleder.


I unga år har vi gott om hyaluron i vår hud. Hyaluronet är ett kroppseget socker som binder vätska, dvs vatten. Därför är huden mjuk och smidig. I ansiktet finns då inga rynkor. Och brosket i kroppens alla 250 leder fungerar bra som stötdämpare.

Med ökad ålder minskar mängden hyaluron i både hud och brosk. Hudens och broskets smidighet börjar försämras. En dag finns inget hyaluron kvar. Huden blir nu torr och rynkig. Och leden fungerar dåligt, knastrar och börjar göra ont.


RU-638 kan också ta bort defekter i huden, märken, prickar mm. För detta används "pennan" som syns på bilden under apparaten.

Pris 2.200 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.

En sats RU-638 innehåller apparat, tre ljudprober för olika ytor - stora, mindre och punktformade, 1 förp Hyaluronserum (30 ml) samt instruktioner på svenska för allt det som apparaten kan användas för.


Kan RU-638 vara något för dig? Vi har alltid öppet köp här. Prova gärna. Blir du inte nöjd så skickar du tillbaka apparaten. Men hyaluronserumet måste du behålla mot liten kostnad.

För betalning finns många alternativ i Klarnas system - kort, faktura, konton över längre tid, uppskjuten betalning etc.


Hud- och ledbehandling via ultraljud och hyaluron

Alla unga har gott om hyaluron i kroppen. Mest i huden men också i brosk, ledvätska, benhinnevävnad och ögon.

Hyaluronet är ett socker som har en otrolig förmåga att hålla fast vatten. En molekyl hyaluron håller fast 20 molekyler vatten. Detta gör huden, brosk, benhinnor mm smidiga.

Med åldern avtar mängden hyaluron i kroppen. En medelålders som väger 70 kilo har cirka 15 gram kvar i kroppen. Tio år senare är hyaluronet slut.

Med hjälp av terapeutiskt ultraljud kan man skjuta in nytt hyaluron i läderhuden, dvs i hudens inre skikt, samt till brosket.

För huden innebär behandlingen att den blir mjuk och fin och att rynkor minskas eller slätas ut på grund av den ökade vätskevolymen. För lederna innebär det uppmjukat brosk på grund av den större vätskemängden. I båda fallen kan man tala om föryngring. Även om du har passerat 65 så känns det som 20 år yngre.

Behandling med hyaluronserum mot brosk är skonsammare än motsvarande med kortison. Vid det sistnämnda uppstår påverkan på benvävnad och kanylen kan dessutom vålla skada på broskhinnan/synovian. Då förvärras det ursprungliga problemet eftersom broskvätskan kan rinna ut.

Det hyaluron - serum - som används vid påföring utifrån via ultraljud är tillverkat av växter. Det är ju ett socker.

Har du en eller flera hundar? Då kan vi lova att dessa blir stora entusiaster för RU-638. Särskilt större hundar sliter sina leder ganska fort och artroser uppstår. Med denna apparat motverkar du det så att hunden slipper sådana besvär.

Dubbel nytta vid artroser

När ledbesvären har utvecklats till artroser, dvs broskförslitning, gör ultraljudet dubbel nytta. Varje artros skapar en inflammation - artrit. Denna hindrar blod från att komma fram till broskcellerna så att de kan förnyas via celldelning. Brosket fortsätter då att förstöras, och inga nya broskceller kan bildas. Till slut är allt brosk borta.

Första nyttan med ultraljudet är att det skjuter bort de ämnen i inflammationen som spärrar för läkande blod. Dessa ämnen försvinner då in i kroppens reningssystem. Efter detta kommer blodet fram och kan försörja broskcellerna.

Andra nyttan är den inledningsvis nämnda - tillförsel av fuktbindande hyaluron så att brosket sväller och kan göra sitt jobb.


 

Andra preparat än Hyaluron

Självklart går det att köra in andra preparat också med hjälp av ultraljudet. Kontrollera bara att preparatet är godkänt för applicering genom huden.

Det finns också smärtstillande medel som appliceras som salva på huden. Var dock försiktig med sådana. Rådgör helst med din läkare.

Sådana preparat innehåller gifter som kroppen måste få bort efteråt. Någon enstaka gång kan vara ok, men inte flera dagar i sträck. Det är njurarna som då blir "tvättmaskin" och de har begränsad kapacitet.