APPARATVALPRNE Medical
Sommargatan 33
SE-25665 Helsingborg

Kontakt för rådgivning om behandlingar och tillhörande apparatval:

073 1274890

+4673 1274890

support@prne.se

 
 

Läk inflammationer i armbågen -
"tennis- eller golfarmbåge" - med hjälp av terapeutiskt ultraljud samt elterapi -TENS/EMS - i kombination


 

Tennis- och golfarm är inflammationer som har drabbat armbågen efter en skada. Kanske uppstod skadan efter en översträckning?

Och nu är i synnerhet grepprörelser svåra och begränsade. Inget bra för dem som behöver hantera arbetsredskap. Men problemen är lätta att behandla. Man vet ju exakt var skadan och inflammationen sitter.

Uppgiften blir nu att läka både inflammationen och skadan, i den ordningen.

Alla inflammationer lägger ut inflammationsämnen som har uppgiften att skydda skadan några veckor mot yttre angrepp, typ infektioner.

Men sedan måste dessa spärrande ämnen bort så att skadan kan nås av läkande blod. Om detta inte sker av sig självt får man hjälpa till via provocerad genomblödning med ultraljud och elterapi.

Behandlingen sker således i 2 steg - först terapeutiskt ultraljud som rensar området från de spärrande ämnena, sedan elterapi (TENS/EMS) för att öka blodvolymen och genomblödningen i området. I blodet finns kroppens system för läkning.

Bästa hjälpmedel för detta är kombiapparaten HK-D508A som utöver ultraljud och elterapin också innehåller laser och IR-värme. Även de sistnämnda kan användas mot inflammationer.

På detta sätt tar du bort inflammationen på snabbaste sätt och kan strax arbeta som vanligt.

Ta hem en apparat och prova. Snabbaste läkning av tennisarm som vi har sett var 3 dygn. Men samma snabbhet kan vi inte utlova till alla. Räkna realistiskt med några veckor, kanske rent av någon månad.

Vid obehandlade inflammationer som fått pågå i flera månader kan det hända att senor och nerver växer ihop. Detta kallas "tendinos" och för att skilja nerv och sena krävs då precisionskirurgi. Sådan är riskabel eftersom nerv eller sena eller båda kan skadas. Så undvik sådan risk.

Prova och känn hur det gradvis blir bättre. Blir du inte nöjd så skickar du tillbaka apparaten.

Men om du behåller den så har du ett kvalificerat hjälpmedel mot både denna och kommande inflammationer och dessutom kan den ingripa mot andra problem som skador, förslitningar, ischias mm - som kan dyka upp efterhand.

I övrigt är den en generell muskelvårdare med massage mm för ökat välbefinnande och avslappning efter jobbiga dagar.

Om vissa muskler är särskilt viktiga för ditt arbete så stärker du upp dessa med apparatens muskelstimulering så att de inte översträcks nästa gång du gör tunga lyft. Detta oavsett om det gäller armbågar eller andra muskler i kroppen.


Här är alltid öppet köp. Att behandlingen fungerar märks omgående.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system.