TENS/EMSTerapeutiskt ultraljud
PRNE Medical
Snorres väg 6
SE-14833 Ösmo

Rådgivning per telefon:

08 - 752 1959

eller via epost:

support@prne.se

web analytics
 
 

Läk inflammationen i armbågen -
"tennis- eller golfarmbåge" - med hjälp av TENS/EMS och/eller terapeutiskt ultraljud


Den snabbaste läkningen av tennisarmbåge som vi har upplevt med våra apparater var 3 dygn. Kunden hade en rejält uppsvullen armbåge och problemet hade funnits några månader.

Sådan fullträff kan vi inte utlova till alla, men att problemen försvinner ganska snart kan vi ändå lova.

Inflammationer i muskler, senor, slemsäckar mm har i regel uppkommit för att skydda en skada från ännu värre problem. Detta tar någon eller några veckor. Sedan ska inflammationen försvinna så att immunförsvaret och kroppens läkningssystem kan komma in och läka skadan.

Vid dålig genomblödning så märker inte inflammationen att immunförsvaret "knackar på dörren". Inflammationen kan då bli permanent och vålla nya skador då nerver och senor växer ihop. Detta kräver avancerad kirurgi som kirurgerna helst vill slippa.

Problemet är att inflammationsämnen står i vägen för immunförsvarets komponenter på cellnivå.

Strategin blir då att sopa bort hindret invärtes. Snabbaste metoden är terapeutiskt ultraljud men EMS, dvs muskelstimulering fungerar också. Ultraljudet ger ett akustiskt tryck som tar bort hindret och EMS ökar blodflödet lokalt vid inflammationen via muskelpumpning så att området rensas.

Några piller som kan göra motsvarande existerar inte.

Vi erbjuder apparater och enkel teknik för självbehandling av detta. Med hjälp av terapin läker alla vävnadsinflammationer utan att tillföra negativa biverkningar till hjärta, kärl, mage, tarm, njurar eller lever.


 

Notera att vi har en apparat med både terapeutiskt ultraljud och TENS/EMS i sig - HK- D508A. Denna ger alltid den snabbaste hjälpen.

Fungerar detta på dig? Prova gärna. Här är alltid öppet köp. Du märker snabbt om behandlingen fungerar.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system.


Långvariga inflammationer (= månader) ska alltid undvikas eftersom det kan uppstå följdskador i nerver, senor och skelett.

Inflammationer som inte vill läka normalt kallar vi "degenerativa". De är skadliga men kan ändå läka spontant inom 2-5 år. Innan dess hinner de dock att ställa till mycket elände, exempelvis smärtsam sammanväxt av senor och nerver - tendinoser (kräver avancerad kirurgi) - samt skador på skelettet (gropar).


Dessa TENS/EMS-apparater har specialprogram för att bota inflammationer i armbågar

HK-D508A
Pris 4.600 kr inkl moms
XTR2
Pris 2.800 kr inkl moms
XTR4
Pris 3.400 kr inkl moms
EMP2
Pris 3.600 kr inkl moms
EMP4
Pris 4.000 kr inkl moms
Läs mer om apparaterna genom att klicka på bilderna.


Ibland behöver kroppen hjälp för att läka inflammationer

Om du är drabbad av inflammation i armbåge - dvs "tennisarmbåge" eller "golfarmbåge" så beror det troligen på att leden har blivit överbelastad och skadad. Vid det tillfället uppstår en skyddande inflammation och den ska normalt ge vika efter några veckor så att läkningen går igång.

Om så inte sker beror det på att leden inte är ren från inflammationsämnen på grund av alltför svag genomblödning. Då får man provocera fram sådan på konstgjord väg, och så startar snart läkningen. Snabbaste sättet att läka inflammationer är alltid terapeutiskt ultraljud (höger bild).

Välj detta om du ofta råkar ut för problemet och snabbt behöver bli frisk. Eller om du är terapeut och får många patienter med detta problem.

Den andra metoden, och billigare än ultraljud, är elektrisk muskelstimulering, EMS. Välj gärna någon av Sporécup- eller EMP-modellerna. Efter läkningen så använder du apparaten för att förstärka musklerna så att skadan inte uppstår igen.

Notera att med våra apparater har du alltid 2 fria provningsveckor. Om du på den tiden känner att läkningen har börjat, dvs problemen har minskat -  så behåller du apparaten och fullföljer behandlingen. I annat fall skickar du tillbaka den. Enda kostnaden är då returfrakten.