APPARATER
PRNE Medical
Snorres väg 6
SE-14833 Ösmo

Rådgivning per telefon:

08 - 752 1959

eller via epost:

support@prne.se

web analytics
 
 

Läk inflammationen i armbågen -
"tennis- eller golfarmbåge" - med hjälp av TENS/EMS och/eller terapeutiskt ultraljud


Det händer lätt - en överbelastning i senfästena i armbågen ger en skada som skapar en inflammation efter några dygn. Eftersom genomblödningen är svag i armbågen kan inflammationen vara svår att läka. Det gör ont i armen när handen griper något.

Om det smärtar i armbågens utsida kallas det "tennisarmbåge". Gör det ont på insidan kallas det "golfarmbåge".

Låter man detta vara finns risk att inflammationen sprider sig längs musklernas bindväv och skapar smärthandikapp i hela armen.

Om inflammationen inte läker sig själv på några veckor så är det dags att hjälpa till med genomblödningen. Vår bästa "genomblödare" är Sporecup XTR 2 och programmen som ska användas är P23, P24 och P25. Inflammationen är då snart läkt men tiden för behandlingen varierar efter hur lång tid inflammationen har funnits.

Inflammationer i muskler, senor, ledband, korsband, slemsäckar mm har uppkommit för att skydda en skada från ännu värre problem. Detta tar någon eller några veckor. Sedan ska inflammationen försvinna så att immunförsvaret och kroppens läkningssystem kan komma in och läka skadan.

Vid dålig genomblödning så märker inte kroppen att immunförsvaret vill komma fram. Inflammationen kan då bli permanent och vålla nya skador då nerver och senor växer ihop. Skulle så ske krävs avancerad kirurgi för separationen vilket kirurgerna helst vill slippa. Något kan bli skadat vilket skapar ett kroniskt problem.

Problemet är att stora inflammationsämnen blockerar immunförsvarets små komponenter på cellnivå. Strategin blir då att sopa bort hindret invärtes.

Några piller som kan göra motsvarande existerar inte.

Vi erbjuder apparater och enkel teknik för självbehandling av detta. Med hjälp av terapin läker alla vävnadsinflammationer utan att tillföra negativa biverkningar till hjärta, kärl, mage, tarm, njurar eller lever.


 

Fungerar detta på dig? Prova gärna. Här är alltid öppet köp. Att behandlingen fungerar märks omgående.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system.


Långvariga inflammationer (= månader) ska alltid undvikas eftersom det kan uppstå följdskador i nerver, senor och skelett.

Inflammationer som inte vill läka normalt kallar vi "degenerativa". De är skadliga men kan ändå läka spontant inom 2-5 år. Innan dess hinner de dock att ställa till mycket elände, exempelvis smärtsam sammanväxt av senor och nerver - tendinoser (kräver avancerad kirurgi) - samt skador på skelettet (gropar).


Dessa TENS/EMS-apparater har specialprogram för att bota inflammationer i armbågar

HK-D508A
Pris 4.600 kr inkl moms
XTR2
Pris 2.800 kr inkl moms
XTR4
Pris 3.400 kr inkl moms
EMP2
Pris 3.600 kr inkl moms
EMP4
Pris 4.000 kr inkl moms
Läs mer om apparaterna genom att klicka på bilderna.


Kvalificerad hjälp från vagusnerven

Det är immunförsvaret som ska läka alla inflammationer. Våra apparater hjälper bara till med grundarbetet så att immunförsvaret kan komma fram.

Att immunförsvaret styrs från hjärnan är en ny upptäckt sedan några år. Mellan kroppens alla delar och hjärnan går vagusnerven, som inte är en nerv utan närmare 80.000 nerver i paket. 60.000 av dessa kommer från kroppens alla delar och rapporterar om tillstånden överallt till hjärnan.

20.000 nerver går i andra riktningen med kommandon om det som behöver rättas till. Häri ingår immunförsvaret.

När man sätter ström på vagusnerven uppstår något som kallas reflexsignalering. Detta har använts mot epileptiker över hela världen i över 20 år. Det hjälper dem att kontrollera sina epilepsianfall.

Några negativa bieffekter av detta har aldrig upptäckts trots över 100.000 användare. Alla dessa har fått elektrod inopererad i halsen. Även strömpulsgeneratorn är inopererad på samma sätt som en pacemaker.

Samma metod har nu också börjat användas vid inflammatoriska sjukdomar. Behandlingen ökar kraften i immunförsvarets arbete och samma metod som för epileptiker används då här mot alzheimers, astma, diabetes mm.

Önskemålet har dock varit att skapa enklare sätt att nå vagusnerven utan behov av operation. Nu finns detta i form av en elektrod som man stoppar in i ett öra, på samma sätt som en hörsnäcka. Den behöver bara vara där under tiden som behandlingen körs.

Stimulering av vagusnerv via öronelektrod har aldrig testats kliniskt mot tennisarmbågar. Sådana anses dessutom alltför ointressanta i jämförelse med betydligt värre problem. Däremot har det testats mot inflammation i samband med reumatism - reumatisk artrit - med sensationellt bra resultat.

Behandlingen av tennisarmbåge kräver först att området omkring skadan är rent, och sedan att immunförsvaret gör sitt arbete. Det kan då inte vara fel att toppa immunförsvaret via öronelektrod mot vagus. Kostnaden för elektroden är mycket låg och några biverkningar har aldrig upptäckts. Vi tror att detta är särskilt gynnsamt under vinterhalvåret då immunförsvaret har brister på grund av otillräcklig sol.