APPARATERTitta gärna också på våra vävda elektroder för artrosleder :

 

 

 


PRNE Medical
Snorres väg 6
SE-14833 Ösmo

Rådgivning per telefon:

08 - 752 1959

eller via epost:

support@prne.se

web analytics
 
 

Behandla dina artroser med hjälp av vår TENS/EMS-teknik och/eller terapeutiskt ultraljud

 


 

Brosknedbrytningen vid artroser beror på inflammationer och har pågått i många år innan de märks. Men när de märks måste åtgärder sättas in omgående såvida du inte accepterar att leva med handikapp.

Dessa går ut på att öka genomblödningen vid artroserna. Medlen för detta är antingen elektrisk muskelstimulering, EMS, eller terapeutiskt ultraljud, eller båda. Akut effekt får man med ultraljudet men den långvariga effekten uppnås med EMS.

Villkoret för att häva artrosen är att det finns broskceller kvar i den slitna leden. Annars finns inga celler att förnya.

Apparater, kunnande och teknik för detta finns hos oss. Behandlingen sköter du själv, dagligen med någon halvtimme tills problemen är borta.

 


Artros = inflammation (artrit)

Artros - osteoartrit - beror ursprungligen på en skada och därefter på icke-läkande inflammation som hindrar blod att nå fram till brosket i leden. Det blir därför celldöd och brosket försvinner efterhand.

För att vända på detta måste först inflammationen bekämpas bort. Detta sker genom att öka genomblödningen vid skadan.

Snabbaste sättet för detta är att sätta in terapeutiskt ultraljud direkt mot artrosen (bilden till höger nedan). Med detta styr man kapillärt blodflöde fram till brosket.

Blodflödet tar med sig artrosens inflammationsämnen bort till venerna och sedan kan friskt blod komma fram istället. Detta gynnar broskcellerna. Artrosens nedbrytande förlopp bromsas nu, stabiliseras och vänder. Det uppstår celltillväxt i brosket.

Den andra metoden är elektrisk muskelstimulering, EMS (bilden till vänster). Här lånar man omgivande muskler för att skapa pumpverkan in mot brosket.

Det är en långsammare metod, men i gengäld växer musklerna (muskelkorsett bildas) så att genomblödningen förbättras även när man inte kör behandling. Det blir genast också lättare att röra sig på grund av muskelkorsetten.

Våra EMS-apparater innehåller också TENS, dvs smärtlindring av samma typ som används vid förlossningar. Detta kan också behövas vid artroser. Smärtlindringen kan vara upp till ett dygn.

Är detta något för dig? Prova gärna. Du har alltid öppet köp. Att behandlingen ger effekt märker du omgående även om hela läkningsprocessen kan ta några månader.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system - kort, faktura, konton, uppskjuten betalning etc.


Dessa apparater har program för artrosproblem

HK-D508A
Pris 4.600 kr inkl moms
XTR2
Pris 2.800 kr inkl moms
XTR4
Pris 3.400 kr inkl moms
EMP2
Pris 3.600 kr inkl moms
EMP4
Pris 4.000 kr inkl moms
Läs mer om apparaterna genom att klicka på bilderna.


 

Avbryt förstöringen av brosk och benvävnad

Artroser innebär en inflammatorisk förstöring av brosk i leder. Det är viktigt att det sätts in motåtgärder medan det finns brosk kvar i leden. Annars finns det inga celler som kan nybildas.

Den skada som ligger till grund för artrosen behöver inte heller ha drabbat själva brosket. Det räcker med en enkel skada på omgivande ligament så kan detta ge fullt utvecklad ledartros efter några år på grund av inflammationen. Den sprider sig nämligen och kan också vålla skelettskador.

Den mest resoluta metoden är som nämnts terapeutiskt ultraljud och billigare alternativ är våra TENS/EMS-apparater ovan. En fördel med EMS gentemot ultraljud är att apparaterna bygger upp muskelkorsetter kring leden, vilket snabbt gör det lättare att röra sig.

TENS ger snabb smärtlindring och EMS svarar för blodflödet fram till artrosen, samt uppbyggnaden av omgivande muskler.

En av apparaterna ovan har både ultraljud och EMS i sig - HK-D508A.