Titta gärna också på våra vävda elektroder för artrosleder :

 

 

 


PRNE Medical
Snorres väg 6
SE-14833 Ösmo

Kontakt för rådgivning om behandlingar och apparatval:

073 1274890

+4673 1274890

eller via epost:

support@prne.se

 

 

Behandla dina artroser med hjälp av ultraljud samt elterapi - TENS/EMS - i kombination

 


 

Artros är en inflammatorisk nedbrytning av brosk som måste stoppas genom att först avbryta inflammationen Vi möter tre olika typer av artroser:

  • Artroser i tungt belastade höfter och knän
  • Artroser i fingrar och handleder
  • Artroser i ryggraden - facettartroser ("diffust ont i ryggen").

För samtliga rekommenderar vi behandling med ultraljud, exempelvis via våra apparater HK-D508A eller RU-638.

För dem som arbetar professionellt har vi också Sonic Vital XT color

För artroser i höfter och knän rekommenderar vi också att man bygger upp "muskelkorsetter" runt lederna med hjälp av HK-D508A eller annan EMS-apparat om man redan har en sådan.

Ultraljudets uppgift är att "tvätta" bort artrosens inflammation så att blod kommer fram för nybildning av broskceller. Ultraljudet kan dessutom skjuta in hyaluronserum till det skadade brosket varvid detta vätskas upp, sväller och fungerar bättre.

Rådgör gärna med oss vilken apparat som passar ditt behov bäst, maila eller ring.

Ta sedan hem en apparat och prova. Räkna med att artrosen blir klart bättre mycket snabbt och din rörelseförmåga återgår till normalt. Blir du inte nöjd så skickar du tillbaka apparaten.

Här nedan berättar vi särskilt om hur du behandlar höfter, knän och ryggar med vår metod med 2-stegs förfarande - ultraljud och elterapi i kombination.


Behandling med kombinerat ultraljud och muskelförstärkning, EMS

En artros är en skada med brosknedbrytning i en led som är inflammerad (= artrit). Det är således två problem som måste behandlas - broskförslitningen och inflammationen - för att leden ska fungera igen utan smärta.

Inflammationen hindrar broskcellerna från att nybildas. Så länge inflammationen finns kvar fortsätter brosket att nötas bort. Inflammationen blir därför prioritet nummer 1.

HK-D508A kan arbeta med flera metoder för att behandla artroser Inflammationer behandlar man med terapeutiskt ultraljud som skjuter bort de inflammationsämnen som spärrar för läkande blod.

Dessutom använder man ultraljudet för att skjuta in hyaluronserum till brosket. Detta är en naturlig beståndsdel i brosk som delvis har försvunnit på grund av förslitningen. Medlet finns receptfritt på alla apotek, även i vår e-butik, och ultraljudet placerar det på rätt plats i brosket.

Hyaluronserum fångar upp vatten i kroppen och därmed sväller brosket och blir mjukt och stötdämpande. Ledfunktionen förbättras därmed radikalt.

Därefter återstår att återställa och rehabilitera själva leden. För allt detta rekommenderar vi terapiapparaten - HK-D508A (se bilden ovan) - eftersom den både behandlar med ultraljud samt förbättrar ledfunktionen via elterapi.

Den sistnämnda ( elterapi = tens + ems) skapar en "muskelkorsett" kring skadan via förstärkning av de omgivande musklerna. Med den "korsetten" blir det lättare att röra sig.

Gör detta före läggdags några veckor så blir det snart bättre. Sedan fortsätter du tills problemet är borta.

Vid elterapin använder du apparatens expertprogram för leder (Joints). Bättre rehab än så går inte att få.

Klicka gärna här för att läsa mer om HK-D508A

Villkoret för att läka skadat brosk är dock alltid att det finns broskceller kvar i den slitna leden. Annars finns inga celler som kan förnyas med hjälp av blodets syre och näring.

Har du startat behandlingen i tid behövs kanske inte heller några fler åtgärder, du slipper konstjorda leder med de problem som dessa kan innebära.

 


Är detta något för dig? Prova gärna. Du har alltid öppet köp. Att behandlingen ger effekt märker du omgående även om den totala läkningsprocessen kan ta några månader.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system - kort, faktura, konton, framskjuten betalning etc.


Förebygg och avbryt förstöringen av brosk och benvävnad

Kör först ultraljud för att tvätta bort inflammationen, därefter elterapi för att öka genomblödningen Ultraljudet kan också användas i förebyggande syfte. Om du har leder som belastas hårt i ditt arbete, sport, idrott eller annat så kan du öka broskets hållfasthet mot förslitning genom att öka mängden hyaluronsyra i brosket. Kanske slipper du då handikappas så småningom?

Men om artrosen kommer så innebär det en inflammatorisk förstöring av brosk i leden. Då är det viktigt att det sätts in motåtgärder medan det ännu finns brosk kvar i leden. Annars finns inga celler som kan nybildas.

Den skada som ligger till grund för artrosen behöver inte heller ha drabbat själva brosket. Det räcker med en enkel skada på omgivande ligament så kan detta ge fullt utvecklad ledartros efter några år på grund av inflammationen. Den sprider sig nämligen och kan också vålla skelettskador.

Så undvik detta. Terapeutiskt ultraljud med hyaluron är en mycket enkel och billig metod för att slippa handikapp.

 

Hundar drabbas ofta av artroser i höftleder

Större hundar drabbas lätt av höftartroser. Kör ultraljud mot dessa. En grupp som verkligen kan drabbas av svåra artroser är våra kära vovvar, särskilt de större hundarna. Om du äger en hund och en ultraljudsapparat så skjuter du in hyaluronsyra i hundens höftleder då och då.

På så sätt håller hunden sig frisk hela livet och slipper drabbas av artrosbesvär under sina sista år. Hundarna blir inte stressade av behandlingen eftersom den varken hörs eller känns.