Speciellt för män:


PRNE Medical
Sommargatan 33
SE-25665 Helsingborg

Kontakt för rådgivning om behandlingar och tillhörande apparatval:

073 1274890

+4673 1274890

support@prne.se


 

 

Behandla dina problem i bäckenbotten med elstimulering


Stimulatorn EM-2400 behandlar ansträngningsinkontinens, trängningsinkontinens, läckage från blåsa och tarm, överaktiv blåsa, stärker upp PC-muskeln och vagina, motverkar prostatiter (= inflammation i prostatan) samt förbättrar känseln vid samliv för både kvinnor och män


 

EM-2400
Pris 2.200 kr inkl moms för komplett sats.
Garanti 1 år.

Det är lätt att reparera problem i underlivet när dessa beror på muskler och deras nerver.

Den snabbaste resan från "fullständigt hopplöst" till fullständigt frisk som vi har upplevt var 2 veckors behandling med en av våra apparater.

Samma fullträff kan vi dock inte lova till alla men att du blir klart bättre inom 1-2 månader ska du räkna med.

Själva behandlingen sker med elstimulator - en elektrisk pulsapparat som arbetar såväl invändigt som utvändigt. Den ger muskel- och nervträning på nivå som inte kan åstadkommas på annat sätt.

Elstimulatorn EM-2400 (se bilden) är vår standardapparat för 90 procent av alla fall av så kallad urologisk insufficiens. För resterande, mycket svåra fall har vi några andra apparater, se nedan.

Musklerna som får träning är både de glatta (= blåsan, urinrör och sfinkters) och de tvärstrimmiga övriga musklerna. Stimulatorn behandlar båda muskeltyperna eftersom det ibland kan vara svårt att avgöra exakt vilken muskel som krånglar.

Fel som man tror är kopplat till muskler kan dessutom istället vara orsakade av nerver. EM-2400 tar dock inget för givet utan behandlar såväl muskler som nerver samtidigt.

Nervträningen förbättrar dessutom kroppens kognitiva förmåga om denna har försämrats. Detta innebär exempelvis att blåsan lär sig vänta på order från hjärnan tills det är toalettbesök.

Obefogade trängningar är ett vanligt problem för många. Dessa stör nattsömnen och man talar då om "överaktiv, nervös blåsa". EM-2400 löser dock detta problem snabbt och lätt liksom övriga problem i underlivet.

Behandlingarna är lätta att genomföra och behagliga. Apparaten arbetar i pass om 30 minuter. Ett pass varje kväll vid läggdags blir bra. Vill man köra mer går det också.

Men var försiktig med styrkan i början. Besked om hur kroppen tog upp behandlingen får man nämligen inte förrän dagen efter.

Finns det nästa dag ingen träningsvärk eller ömhet i underlivet så ökar man styrkan efterhand.

EM-2400 är därför den bästa present man kan ge till alla som lider av överaktiv blåsa. Efter några veckors behandling får de sova ostört på nätterna.

Apparaten är liten, omärkligt diskret under kläderna och helt ljudlös. Många som har haft problem i flera år blir förvånade att det bara behövdes några veckors behandling för att börja få ordning på problemen.

EM-2400 har 16 olika programsekvenser som skjuter mot samtliga möjliga felorsaker i underlivet - i alla muskler och nerver. Ingen felorsak kan slinka undan.

Vi har decenniers erfarenheter av behandlingar med elstimulatorer mot bäckenbottens problem. EM-2400 fungerar bra men vid mycket svåra läckageproblem, exempelvis efter förlossningsskador, operationsskador eller efter prostataoperationer, rekommenderar vi istället UROstim 2, se bild här bredvid, som också används på urokliniker över hela världen.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system.

Om du inte är nöjd med apparaten så skickar du tillbaka den. Vaginal- eller analstaven däremot måste du behålla eftersom den inte kan skickas vidare till annan kund.


Om ni är fler som ska använda apparaten måste alla ha sin egen invärtes stav. De finns som tillbehör i e-butiken. En vaginalstav ingår i grundsatsen.

 


5 Program

EM-2400 har 5 avancerade datastyrda program för nedanstående behandlingar:

 • P1. Behandling mot ansträngningsinkontinens, alternativ A
 • P2. Behandling mot ansträngningsinkontinens, alternativ B
 • P3. Behandling mot trängningsinkontinens och överaktiv blåsa
 • P4. 12-sekvens behandling mot problem som beror på allmän försämring i underlivet
 • P5. Generell muskeluppbyggnad i hela underlivet, inkl PC-muskeln och övriga tvärstrimmiga muskler

Elektroniken styr ut behandlingarna via 16 olika pulssekvenser som ryms inom de 5 programmen.

En sats EM-2400

innehåller apparat, vaginalstav, 4 självhäftande elektroder 5 x 5 cm för utvärtes behandlingar väska, halsrem, batterier, kablar, utförlig engelsk manual samt grundinstruktion för behandling i bäckenbotten på svenska.

Pris 2.200 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.

Apparaten har CE-certifikat för medicinsk/urologisk användning.

Produktdata:

 • Strömstyrka: 0 - 80 mA, reglerbar i 99 steg
 • Pulsfrekvenser: 7 - 40 Hz
 • Pulsbredder: 150 - 250 us
 • Vikt: Cirka 150 gram med batteri
 • Apparaten drivs av 2 AA-batterier.
 • Tider: Varje program körs 30 minuter, sedan stänger apparaten ner
 • Apparaten stänger också ner efter 5 minuter om inget händer

Vaginal- och analstavarna är klassade som "Medicinprodukt klass 11a" enligt EU. Detta innebär att produkter som har kroppskontakt är av speciellt rena plaster och metaller. De senare är av rostfria kirurgstål. Själva apparaten är klassad enligt CE 0120.


 

Kontraindikationer

I följande fall ska inte elektrisk stimulering användas i underlivet utan läkares tillstånd:

 • patienten har totalt bortfall av pudendalnerven (innebär ständigt läckage som inte kan kontrolleras)
 • vid demens
 • patienten använder pacemaker
 • patienten har problem med hjärtrytmen

 • användaren är gravid eller planerar att bli gravid (behandlingen stärker musklerna vilket försvårar förlossningen)
 • användaren har blödningar i rectum
 • användaren har aktiv vaginal infektion
 • användaren har hemorrojder


Phalli Max 2 för män

EM-2400 är byggd för problem som avser läckage från blåsa och tarm, obefogade trängningar, förslappningar samt försvagad känsel vid samliv.

Däremot är den inte avsedd för erektionsproblem. För sådant har vi en annan apparat - Phalli Max 2 (klicka). Denna arbetar utvändigt via elektroder som sätts mot huden både på buken och på penis.

Behandlingen ökar muskelvolymen i de muskler som levererar blod till penis - därmed ökas blodvolymen för erektion - samt förstärker de tre små musklerna inne i svällkropparna som har uppgiften att hålla kvar blodet för att bibehålla erektionen.

Denna apparat har gett självförtroendet tillbaka till tusentals män över hela världen och räddat många relationer. Behandlingen har inga risker eller biverkningar.