Andra TENS/EMS-apparater i vårt sortiment:
Speciella elektroder:

Punktrode för nervträning och -sökning:

Och så ultraljud som alternativ:

Denna apparat kan också behandla problem i underlivet. Läs mera här:


PRNE Medical
Sommargatan 33
SE-25665 Helsingborg

Kontakt för rådgivning om behandlingar och tillhörande apparatval:

073 1274890

+4673 1274890

support@prne.se

 

 

EMP 2 Pro - suverän TENS/EMS
för skadebehandling av både tvärstrimmiga och glatta muskler


 

Denna modell i vårt sortiment av TENS/EMS-apparater rekommenderar vi till dem som har fått muskelskador och därmed hindras att träna, tävla eller sköta sina fysiskt krävande arbeten.

EMP 2 Pro kortar ner skadetiden rejält med flera veckor. För idrottare kan detta vara skillnaden mellan förlorad säsong eller snart tillbaka på plan. För fysiskt arbetande blir det skillnaden mellan arbetsförmåga eller påtvingad sjukskrivning/passivitet.

Apparaten är en skadebehandlare i världsklass men fungerar också som ett träningskomplement med djupverkan. Kör tuffa pass med alla andra muskler samtidigt som de skadade musklerna behandlas rehabmässigt. Så blir det en enkel uppgift sedan när enbart de skadade musklerna ska återställas till normal nivå.

EMS-träning minskar risken för skador och när apparaten fått behandla musklerna även i de djupare muskelskikten kommer du att tåla betydligt mer innan nya skador uppkommer.

Några negativa biverkningar finns inte, däremot finns positiva. Med TENS-funktionen kan den påverka hjärnan att utveckla endorfiner, dvs kroppens eget belöningssystem. Av detta skäl fungerar den också vid trötthet, nedstämdhet och till och med vid depressioner.

Kör gärna behandlingarna strax före läggdags. Sömnen är nämligen viktig för läkningen. Under natten repareras skadade celler av kroppens läkningssystem. Enda kravet är att någon har tryckt på "startknappen" - och denna signal kommer just från EMP 2 Pro.

EMP 2 Pro kan också användas i helt andra situationer - vid neuropatiska problem (= sjukdoms- eller åldersbetingade muskel- och nervskador), förslitningsskador och problem som måste lösas via rejäl genomblödning, till exempel artroser och inflammationer.

Flera av apparatens program är ställda för att ge maximal genomblödning - dvs genomsköljning av muskler för rensning av slaggämnen och tillskott av syre, näring och immunförsvar till alla celler - samt snabb muskeluppbyggnad.

TENS-funktionen är primärt avsedd för behandling av värk och nervskador/nervträning. Men just denna metod kan också användas för att behandla depression och trötthet, detta genom att behandlingen utvecklar endorfiner. Vid sådana behov rekommenderar vi att behandlingen sker med hjälp av elektrodskor så att signalerna går hela vägen genom kroppen upp till hjärnan.

Notera att apparatens EMS-funktioner kan behandla såväl tvärstrimmiga muskler (skelett- och hudmuskler) som glatta muskler (i blåsa, urinrör och tarm).

Den har också program för behandling av agonist- och antagonistmuskel, dvs samtidig behandling av muskel och dess hämningsmuskel. Vid skador inom idrotten blir båda ofta drabbade samtidigt och måste också rehabiliteras samtidigt.

Är denna apparat något för dig? Prova gärna. Vi har alltid öppet köp här i 2 veckor. Fungerar det inte så skickar du tillbaka apparaten.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system - faktura, kort, internetbank, konton, kampanjer.

EMP 2 Pro är 2-kanalig, dvs den behandla med 4 elektroder samtidigt. Den har också en storebror - EMP 4 Eco+ som är 4-kanalig och som således kan köras med 8 elektroder samtidigt. Större ytor kan då behandlas samtidigt.


EMP 2 Pro är byggd för följande uppgifter:

 • värk- och smärtbehandling
 • nervstimulering
 • nervträning efter skador och förlamningar
 • läkning efter skador - muskler, ligament, senor
 • muskelrehabilitering
 • muskelförstärkning
 • muskelmassage
 • avslappning
 • agonist - antagonistbehandlingar
 • läkning av inflammationer
 • förbättrad cirkulation av blod och lymfa
 • behandla svullnader (ödem)
 • behandla inkontinens


 

 

Tips

Om du har anhöriga eller vänner som också gärna vill låna apparaten rekommenderar vi att de får egna elektroder. De finns på varje apotek men också hos oss. Elektroderna är nämligen som plåster, dvs hygienprodukter, och bör inte skiftas mellan olika användare pga allergirisk. Notera att vi också har elektroder som passar dem med känslig hud (Sensitive).


Behandling av stressrelaterade problem

De flesta sjukskrivningar numera kommer från stressrelaterade problem. De leder till utbrändhet, trötthet, depressioner och även till psykosomatiska besvär som exempelvis huvudvärk, yrsel, tinnitus mm.

Om du lider av sådana problem så har EMP 2 Pro goda möjligheter att hjälpa dig. Du ska då använda apparaten tillsammans med skoelektroderna som är extra tillbehör.

Behandlingen går till på följande sätt:

Sätt dig bekvämt i en fåtölj när dagen lider mot sitt slut. Sätt i fötterna i skorna och låt EMP 2 Pro skicka in ström via skorna som tar med sig alla muskler i fötter och underben. Det uppstår då en massage eftersom alla muskler tvingas arbeta. Massagen berör den inre venen i vaderna samt alla blod- och lymfakärl som finns i området. Det uppstår en stark vätskecirkulation.

Hjärtat upptäcker detta (via förändringar i kärlväggarnas sträckning) och sänker trycket. En annan "pump" är uppenbarligen i arbete i kroppens nedre del.

Med det lägre blodtrycket och lägre puls känner du nu att kroppen slappnar av. Du känner en frid som dels kommer från den förbättrade genomblödningen men också från frisläppning av endorfiner från hjärnan, dvs TENS-effekten.

När behandlingen är klar är det dags att lägga sig. Kroppen är nu redo för skön sömn. Och den är du väl förunnad.

Vi har ett namn på denna behandling - "Venpumpsmassage". Vi har genom åren sett den göra underverk med folk som snabbt måste koppla om från hög stressnivå direkt till djup avslappning för rimligt antal timmar sömn, typ skådespelare, poliser mm.


För idrottare och fysiskt aktiva

EMP 2 Pro är en superstark (= 100 mA) muskelstimulator för dem som menar allvar med sin idrott, har ett fysiskt krävande arbete eller har muskel- eller nervproblem som man vill bli av med så fort som möjligt.

För enskilt bruk så kompletterar den fysisk träning både genom att för- och efterbehandla träningen samt för att förstärka muskelgrupper som är viktiga för prestationen.

EMP 2 Pro drivs med ackumulator och kan därför lätt tas med vid transporter, på idrottsplatser eller i fält. En laddning på 3 timmar räcker för några veckors drift.


Invärtes elektroder som tillbehör

Denna EMP-modell har program även för glatta muskler, dvs sådana som finns i blåsa, tarm, urinrör samt stängningsmusklerna för urin och tarm.

För att behandla problem med läckage eller obefogade trängningar finns tre program i apparaten, 17, 18 och 19. För dessa använder man tillbehören invärtes elektroder - vaginalt eller analt. Med dessa kommer man så nära problemet som möjligt.

Samma elektroder, och samma placeringar invärtes, kan emellertid också användas för behandling av den s.k. PC-muskeln (knipmuskeln) som lätt blir förslappad hos både kvinnor och män. För kvinnor i synnerhet efter förlossningar. Här använder man de vanliga muskelprogrammen i apparaten, 13 och 15.

PC-muskeln går mellan blygdbenet och svanskotan och har stor betydelse för känslan och förmågan i samlivet. För kvinnor betyder en stark PC-muskel skönare upplevelser av sex och för männen betyder stark muskel ökad förmåga till uthållig erektion.

Notera att de invärtes elektroderna behöver en särskild gel, Sonogel, för dels enkelt införande, dels för god elektrisk kontakt mellan stav och slemhinna..


En grundsats EMP 2 Pro

innehåller apparat, transportväska, ackumulator, kablar, två satser självhäftande elektroder, utförlig engelsk manual (med placeringstips) samt utbildningsmanual på svenska.

Det finns dessutom som tillbehör ett stort antal av olika elektroder för olika specialbehandlingar, dels självhäftande i olika storlekar, dels torra gummielektroder (för klistergel).

 

Pris 3.600 kr
inkl moms. Garanti 1 år.

Tillverkare: Schwa-medico GmbH, Tyskland. Apparaten har CE-certifikat för medicinsk användning.

Tekniska data:
Utström: max 100 mA (vid 1 kOhm)
Frekvenser: 0,5 - 120 Hz
Pulsbredder: 70-500 usek
Apparatvikt: 190 gram
Ursprungland: Tyskland 

EMP 2 Pro har 21 förinställda, vetenskapligt utprovade program. Dessutom finns möjligheter att själv ställa in parametrar till nya specifika program, men vi rekommenderar i första hand att man följer de utprovade programmen som redan finns på plats.


Agonist/antagonistträning

Den dynamiska stimuleringen (kanalerna arbetar i sekvens efter varandra) kan bland användas för maximal effekt mot skadad muskel (agonist) och dess hämningsmuskel (antagonist), vilket ger extremt snabb förstärknings- och skadebehandling.

Program 21 är ett renodlat agonist/antagonistprogram som används för att ställa hämningsmuskeln på samma nivå som agonistmuskeln. Därmed undviks skaderisken vid alltför hög belastning. 

EMP 2 Pro har utöver de 21 fasta programmen (P) också 21 lagringsplatser (U) där användaren kan lägga upp egna program eller specialprogram för olika patienter.


EMP 2 Pro har förinställda program för nedanstående behandlingar

P1/U1 Långsam dynamisk TENS. Passar vid Lombalgi (värk i ländryggen)


P2/U2 TENS med endorfinutveckling. Passar vid Lombo-sciatalgi (ischiasvärk)


P3/U3 Snabb dynamisk TENS.

 Passar vid Cervibrachial neuroalgi (värk i nacke-skuldror pga monotona belastningar)


P4/U4 Burst. Behandling vid kroniska smärtor


P5/U5 TENS med endorfinutveckling, behandling som passar både akuta och kroniska smärtor


P6/U6 HAN-stimulering. Alla sorters smärtor. Passar bra vid artroser.


P7/U7 Modulering. Passar vid epikondyliter, seninflammationer

P8/U8 Modulering. Passar vid algodystrofi, (obestämda smärtor i leder och deras närhet)


P9/U9 Långsam dynamisk TENS. Ger massageeffekt.


P10/U10 Klassisk TENS. Passar alla akuta smärtor.


P11/U11 Lågfrekvent behandling vid muskelförkortningar, kontrakturer


P12/U12 Muskelstimulering EMS. Behandling vid försvagning av muskler i övre extremiteter


P13/U13 Muskelstimulering EMS. Behandling vid försvagning av muskler i nedre extremiteter


P14/U14 Muskelförstärkning av övre extremiteter

P15/U15 Muskelförstärkning av nedre extremiteter


P16/U16 Förstärkt genomblödning, behandling av trötta ben, svullnader etc.


P17/U17 URO 1. Behandling av trängningsinkontinens


P18/U18 URO 2. Behandling av blandad inkontinens


P19/U19 URO 3. Behandling av ansträngningsinkontinens


P20/U20 Långsam dynamisk muskelstimulering, passar vid avslappning, relaxation samt efter starka fysiska prestationer.

P21/U21 Agonist - antagonistbehandling.