Andra TENS/EMS-apparater i vårt sortiment:
Speciella elektroder:

Punktrode för nervträning och -sökning:

Och så ultraljud som alternativ:

Denna apparat kan också behandla problem i underlivet. Läs mera här:


PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kontakt för rådgivning om behandlingar:

073 1274890

+4673 1274890


support@prne.se

 

 

EMP 4 Eco+ - högsta proffsklass

- 4-kanalig kombinerad TENS och EMS för skadebehandling av tvärstrimmiga och glatta muskler samt deras nerver


 

Denna modell i vårt sortiment av TENS/EMS-apparater rekommenderar vi till dem som har fått muskelskador och därmed hindras att träna, tävla eller sköta sina fysiskt krävande arbeten.

EMP 4 Eco+ kortar ner skadetiden rejält med flera veckor. För idrottare kan detta vara skillnaden mellan förlorad säsong eller snart tillbaka på plan. För fysiskt arbetande blir det skillnaden mellan arbetsförmåga eller påtvingad sjukskrivning/passivitet.

Apparaten är en skadebehandlare i världsklass men fungerar också som ett träningskomplement med djupverkan. Kör tuffa pass med alla andra muskler samtidigt som de skadade musklerna behandlas rehabmässigt. Så blir det en enkel uppgift sedan när enbart de skadade musklerna ska återställas till normal nivå.

EMS-träning minskar risken för skador och när apparaten fått behandla samtliga muskler kommer den att tåla betydligt mer innan nya skador uppkommer.

Några negativa biverkningar finns inte, däremot finns positiva. Med TENS-funktionen kan den påverka hjärnan att utveckla endorfiner, dvs kroppens eget belöningssystem. Av detta skäl fungerar den också vid trötthet, nedstämdhet och till och med vid depressioner.

Kör gärna behandlingarna strax före läggdags. Sömnen är nämligen viktig för läkningen. Under natten repareras skadade celler av kroppens läkningssystem. Enda kravet är att någon har tryckt på "startknappen" - och denna signal kommer just från EMP 4 Eco+.

EMP 4 Eco+ har ett anmärkningsvärt brett användningsområde. Den passar lika bra för elitidrottare som för dem med svag muskulatur. Med apparaten följer lärpaket på svenska så att alla snabbt kan använda den korrekt.

TENS-funktionen är primärt avsedd för behandling av värk och nervskador. Men just denna metod kan som nämnts också användas för att behandla depression och trötthet. Vid sådana behov rekommenderar vi att behandlingen sker med hjälp av elektrodskor så att signalerna går hela vägen genom kroppen upp till hjärnan.

Apparatens EMS-funktioner kan behandla både tvärstrimmiga muskler (skelettmuskler och hudmuskler) och glatta muskler (i blåsa, urinrör och tarm).

Är denna apparat något för dig? Prova gärna. Vi har alltid 2 veckors öppet köp. Vi lovar att den biter på alla muskel- och nervskador. Om du inte känner någon förbättring så kontaktar du oss. Du behandlar då troligen på fel ställe.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system, bland annat kontobetalningar över valfritt antal månader.


 

EMP 4 Eco+ är byggd för följande uppgifter:

 • värk- och smärtbehandling
 • nervstimulering
 • nervträning efter skador och förlamningar
 • läkning efter skador - muskler, ligament, senor
 • muskelrehabilitering
 • muskelförstärkning
 • muskelmassage
 • avslappning
 • agonist - antagonistbehandlingar
 • läkning av skadade handleder
 • läkning av skadade armbågar
 • läkning av skadade knäleder
 • läkning av skadade fotleder
 • läkning av skadade axlar
 • läkning av inflammationer, epikondyliter
 • förbättrad cirkulation av blod och lymfa
 • behandla svullnader (ödem)
 • behandling av artroser
 • behandla inkontinens


Tips

Om du har anhöriga eller vänner som också gärna vill låna apparaten rekommenderar vi att de får egna elektroder. De finns på varje apotek men också hos oss. Elektroderna är nämligen som plåster, dvs hygienprodukter, och bör inte skiftas mellan olika användare pga allergirisk.


Behandling av stressrelaterade problem

De flesta sjukskrivningar numera kommer från stressrelaterade problem. De leder till utbrändhet, trötthet, depressioner och även till psykosomatiska besvär som exempelvis huvudvärk, yrsel, tinnitus mm.

Om du lider av sådana problem så har EMP 4 Eco+ goda möjligheter att hjälpa dig. Du ska då använda apparaten tillsammans med skoelektroderna som är extra tillbehör.

Behandlingen går till på följande sätt:

Sätt dig bekvämt i en fåtölj när dagen lider mot sitt slut. Sätt i fötterna i skorna och låt EMP 4 Eco+ skicka in ström via skorna som tar med sig alla muskler i fötter och underben. Det uppstår då en massage eftersom alla muskler tvingas arbeta. Massagen berör den inre venen i vaderna samt alla blod- och lymfakärl som finns i området. Det uppstår en stark vätskecirkulation.

Hjärtat upptäcker detta (via förändringar i kärlväggarnas sträckning) och sänker trycket. En annan "pump" är uppenbarligen i arbete i kroppens nedre del.

Med det lägre blodtrycket och lägre puls känner du nu att kroppen slappnar av. Du känner en frid som dels kommer från den förbättrade genomblödningen men också från frisläppning av endorfiner från hjärnan, dvs TENS-effekten.

När behandlingen är klar är det dags att lägga sig. Kroppen är nu redo för skön sömn. Och den är du väl förunnad.

Vi har ett namn på denna behandling - "Venpumpsmassage". Vi har genom åren sett den göra underverk med folk som snabbt måste koppla om från hög stressnivå direkt till djup avslappning för rimligt antal timmar sömn, typ skådespelare, poliser mm.


För idrottare och fysiskt aktiva

EMP 4 Eco+ är konstruerad för alla professionella terapeuters behov men kan givetvis också användas för eget hemmabruk. Den är lätt att lära sig med hjälp av våra grundinstruktioner på svenska.

Detta är storebror i EMP-familjen. Kanalerna jobbar här parvis, dvs 1 + 2 samt 3 + 4. Detta innebär att varje problem eller mål kan behandlas med upp till åtta elektroder. De parvisa utgångarna arbetar på ett för respektive behandling optimalt sätt med syftet maximalt resultat. De samverkande kanalerna arbetar då olika för maximal kaskadeffekt mot målet.

Den har 25 färdiga program enligt nederst på sidan samt 20 programplatser för egna inställningar.

De förinställda programmen i EMP 4 Eco+ är avsedda för smärtbehandling, muskelförstärkning av skelettmuskler samt återbyggnad av försvagade muskler, dynamisk stimulering för avslappning, muskelförstärkning och nervträning i bäckenbotten samt kombinationer mellan smärtbehandling och muskelförstärkning mot olika leder.

EMP 4 Eco+ är en toppmodell för rehabändamål och är avsedd för alla kroppstyper - från svagaste muskulatur till ytterst vältränade kraftsportare. Den arbetar såväl mot tvärstrimmiga som glatta muskler (i bäckenbotten).


Muskeltrimmare

Förutom alla rehabfunktioner är den en rejäl muskelförstärkare för fintrimning av kroppens alla muskler. Detta för dem som vill prestera bättre inom sport och idrott.

Detta är således en TENS/EMS-apparat både för professionella terapeuter och för hemmabrukare. Terapeuterna uppskattar de vetenskapligt utprovade behandlingsprogrammen. När man valt ett program efter diagnos så vet både terapeut och patient att behandlingen sker enligt senaste rön.

Den har flera program med dynamisk stimulering varmed menas att kanalerna körs i sekvens efter varandra, 1-2-3-4, så att man får en massagevåg över behandlingsytan. Denna storytiga effekt innebär effektiv borttransport av exempelvis smärtsignalämnen, typ prostaglandiner, samt för lymfdränage vid svåra svullnader. TENS-effekten vid dynamisk stimulering är mer långvarig än normal TENS.

Tillämpa gärna dynamisk stimulering vid samtidig behandling av agonister och antagonister, dvs muskler och deras hämningsmuskler. Detta ger maximal rehabeffekt, exempelvis efter idrottsskador.

Den dynamiska stimuleringen kan ställas i vågor i sidled, uppåt och nedåt. Allt för bästa massageeffekt.


Invärtes elektroder som tillbehör

Denna EMP-modell har program även för glatta muskler, dvs sådana som finns i blåsa, tarm, urinrör samt stängningsmusklerna för urin och tarm.

För att behandla problem med läckage eller obefogade trängningar finns tre program i apparaten, 17, 18 och 19. För dessa använder man tillbehören invärtes elektroder - vaginalt eller analt. Med dessa kommer man så nära problemet som möjligt.

Samma elektroder, och samma placeringar invärtes, kan emellertid också användas för behandling av den s.k. PC-muskeln (knipmuskeln) som lätt blir förslappad hos både kvinnor och män. För kvinnor i synnerhet efter förlossningar. Här använder man de vanliga muskelprogrammen i apparaten, 13 och 15.

PC-muskeln går mellan blygdbenet och svanskotan och har stor betydelse för känslan och förmågan i samlivet. För kvinnor betyder en stark PC-muskel skönare upplevelser av sex och för männen betyder stark muskel ökad förmåga till uthållig erektion.

Notera att de invärtes elektroderna behöver en särskild gel, Sonogel, för dels enkelt införande, dels för god elektrisk kontakt mellan stav och slemhinna..

 

Pris 4.000 kr
inkl moms. Garanti 1 år.

Tillverkare: Schwa-medico GmbH, Tyskland. Apparaten har CE-certifikat för medicinsk användning.


EMP 4 Eco+ har 25 väl utprovade program (se nedan) samt 20 lagringsplatser för egna programmeringar.

Tekniska data:
Utström: max 100 mA (vid 1 kOhm), varje steg = 1 mA
Frekvenser: 1 - 120 Hz
Pulsbredder: 50-500 millisek
Apparatvikt: 250 gram
Ursprungsland: Tysklan


En grundsats EMP 4 Eco+

innehåller apparat, transportväska, nätadapter, ackumulator, kablar, 8 självhäftande elektroder, engelsk manual samt grundinstruktioner på svenska.

I Stimex elektrodkatalog för efterbeställningar finns elektroder i en mängd olika varianter, dels självhäftande i olika storlekar, dels torra gummielektroder (för klistergel).

Nya elektroder finns hos oss eller på alla apotek.


Dynamisk stimulering

Detta innebär att kanalerna körs i sekvens efter varandra. Massageeffekten blir då maximal. Våra 2-kanaliga apparater kan också utföra detta, men bäst resultat får man vid 4-kanaliga apparater som EMP 4 Eco+.

Bilderna ovan visar transport i sidled, nedåt och uppåt. Sidleden använder man gärna på mage och stuss. Uppåt/nedåt ger god effekt på ben och rygg.

De som har stor nytta av dynamisk stimulering är de som har överskott av smärtsignalämnen i kroppen, exempelvis vid fibromyalgi eller andra svåra smärtor. Man använder då den dynamiska stimuleringen för att pumpa undan dessa signalämnen.

Idrottare använder dynamisk stimulering för att efterbehandla muskler vid starka fysiska prestationer.


EMP 4 Eco+ har förinställda program för nedanstående behandlingar

P1 - P11, Värkbehandling, TENS
P1 Lumbal smärta (ländryggen)
P2 Ischiassmärta
P3 Smärta i nackområdet, cervikalt
P4 Kroniska smärtor
P5 Klassisk TENS, endorfinutveckling
P6 Gon- och coxartroser (knä- och höftartros)
P7 Epikondyliter (seninflammationer)
P8 Algodystrofi (muskelsmärtor)
P9 Klassisk TENS med dynamisk behandling
P10 Klassisk TENS vid 120 Hz
P11 Krampbehandling

P12 - P16 , EMS - muskelförstärkning
P12 Behandling mot försvagade muskler i övre extremiteter
P13 Behandling mot försvagade muskler i nedre extremiteter
P14 Förstärkning av muskler i övre extremiteter
P15 Förstärkning av muskler i under extremiteter
P16 Ökad blodcirkulation, förstärkt venöst flöde

P17 - P19 , Bäckenbotten, urologiska problem (tillsammans med vaginal- eller analelektrod)
P17 Behandling mot trängningsinkontinens
P18 Behandling vid blandad inkontinens
P19 Behandling vid ansträngningsinkontinens

P20, Avslappning, efterbehandling av muskler
P20 Muskelavslappning, dynamisk stimulering

P21 - P25, Kombinationer av värkbehandling och rehab/mobilisering
P21 Handledsproblem
P22 Armbågsproblem
P23 Knäledsproblem
P24 Fotledsproblem
P25 Axelproblem (förlamning, nedsatt muskelkraft, hemiparesis mm)