Andra TENS/EMS-apparater i vårt sortiment:
Speciella elektroder:

Punktrode för nervträning och -sökning:

Och så ultraljud som alternativ:

Denna apparat kan också behandla problem i underlivet. Läs mera här:


PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kundtjänst  08-752 1959


support@prne.se

web analytics
 
 

EMS4 Pro - senaste nytt inom avancerad TENS/EMS för proffs

- 4-kanalig kombinerad TENS och EMS för trimning och skadebehandling av tvärstrimmiga och glatta muskler samt deras nerver


 

EMS4 Pro är senaste utvecklingen inom TENS och EMS, nerv- och muskelstimulering. Denna modell klarar både tvärstrimmiga muskler (skelettmuskler) och glatta muskler (i underlivet) och deras nerver.

Med sina 68 program är EMS4 Pro det mest kompletta som finns på dagens marknad. Den har 4 kanaler som arbetar helt oberoende av varandra.

Av detta skäl passar den alla som arbetar professionellt med muskler - massörer, naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster mm - men också krävande privatpersoner.

Proffsen uppskattar att apparaten vid val av behandling också visar i displayen var elektroderna ska sättas. Man behöver således aldrig spilla tid på att läsa manualer först.

Språken i displayen kan du välja något av de vanligaste i Europa - engelska, tyska, franska .. - men tyvärr ännu inte svenska. När svenska språket kommer tar du hem uppdateringen via din dator och USB-kontakten i apparaten.

Apparaten har 60 färdiga program för nedanstående användningsområden samt 8 programplatser för egna inställningar:

  • värkbehandling (20 program)
  • muskelbehandlingar sport och fitness (10 program)
  • muskelbehandling avslappning (5 program)
  • nerv- och muskelbehandling för skönhetsbehandlingar (4 program)
  • ökad blodcirkulation (4 program)
  • rehabilitering av muskelskador och leder - skuldror, armbågar, höfter, knän, fot- och handleder (13 program)
  • behandling av problem med glatta muskler i underlivet, inkontinens, förslappning etc (4 program)
  • program för egna inställningar (8 program)
Givetvis har den program för samtidig behandling av agonister och deras antagonister så att man även kan behandla typiska idrottskador, eller arbetsskador.

Det finns inget användningsområde för TENS/EMS som denna modell inte är klar för. Och uppdateringar i programmen tar den som nämnts emot via USB kopplad till din dator.

Samma USB används också för att lagra användardata. Du kan därför som proffs ha många patienter och ändå veta exakt hur mycket behandling och vilka sådana som varje enskild patient har fått.

Givetvis kan den också köras dynamiskt med kanalerna i sekvens efter varandra för maximal massageeffekt.

När du inte använder apparaten ställer du den i laddningsaggregatet (se bild till vänster) så är den alltid fulladdad. Och skulle du någon gång hinna ladda ur den på grund av många patienter så kör du den på nätström istället tills du hinner ladda.

Givetvis har apparaten Anti-Chockfunktion om någon användare skulle tappa en elektrod och apparaten måste bryta mitt i en behandling. Strömmen går då ner till 0 på en mikrosekund.

Apparaten passar också i företagens sjukvårdsberedskap. Blir någon skadad får denne låna apparaten och blir snart återställd igen.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system, bland annat kontobetalningar över valfritt antal månader.

Självklart är det öppet köp. Apparaten är den mest avancerade i vårt sortiment men motsvarar den inte dina förväntningar skickar du tillbaka den.


 

Invärtes elektroder som tillbehör

Denna EMS4 Pro har program även för glatta muskler, dvs sådana som finns i blåsa, tarm, urinrör samt stängningsmusklerna för urin och tarm.

För att behandla problem med läckage eller obefogade trängningar finns 4 program. För dessa använder man lämpligen tillbehören invärtes elektroder - vaginalt eller analt. Med dessa kommer man så nära problemet som möjligt.

Samma elektroder, och samma placeringar invärtes, kan emellertid också användas för behandling av den s.k. PC-muskeln (knipmuskeln) som lätt blir förslappad hos både kvinnor och män. För kvinnor i synnerhet efter förlossningar. Här använder man de vanliga muskelprogrammen i apparaten.

PC-muskeln går mellan blygdbenet och svanskotan och har stor betydelse för känslan och förmågan i samlivet. För kvinnor betyder en stark PC-muskel skönare upplevelser av sex och för männen betyder stark muskel ökad förmåga till uthållig erektion.

De invärtes elektroderna behöver en särskild gel, Sonogel, dels för enkelt införande, dels för god elektrisk kontakt mellan stav och slemhinna.

Notera också att invärtes elektroder kan aldrig användas på fler än en person. Stavarna innehåller elektronik och kan därför inte steriliseras. De tvättas med tvål och vatten, alternativt sprit. Men varje användare måste ha sin egen personliga stav.


Passar i företagen

För många företag, särskilt mindre hantverks- och industriföretag, kan det bli problem om någon drabbas av muskelskador. Denne kan då kanske inte göra sitt jobb på normalt sätt och leveranser kan bli försenade.

Då är det bra att ha en EMS4 Pro tillhands. Låna ut denne till den drabbade så är vederbörande snart i full tjänst igen. Snabbare kan det inte gå.

Även den som är ovan vid TENS/EMS lär sig snabbt att använda den på rätt sätt.

Det är bara att göra som bilderna i displayen visar. Inga manualer behöver läsas.

Pris 8.000 kr
inkl moms. Garanti 2 år.

Tillverkare: Schwa-medico GmbH, Tyskland. Apparaten har CE-certifikat för medicinsk användning.


EMP 4 Eco+ har 60 förinställda program samt 8 lagringsplatser för egna programmeringar.

Tekniska data:
Utström: max 100 mA (vid 1 kOhm), varje steg = 1 mA
Frekvenser: 1 - 120 Hz
Pulsbredder: 50-2x350 millisek bifas
Apparatvikt: 310 gram
Ursprungsland: Tyskland
Certifikat CE medical


En grundsats EMS4 Pro

innehåller apparat, transportväska, laddningsaggregat, nätadapter för denna, ackumulator, kablar, 40 självhäftande elektroder, engelsk manual samt grundinstruktioner på svenska, inkl svensk översättning av programmen.