Andra TENS/EMS-apparater i vårt sortiment:


Speciella elektroder:

MedicoBack för rygg- och behandlingar mot magen:


PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kundtjänst  08-752 1959
support@prne.se


web analytics

 

 

Huakang HK-B3 - kinesisk TENS/EMS för avslappning


 

Denna apparat skiljer sig från våra övriga apparater i det att den är enbart avsedd för avslappning, inte rehab eller muskelförstärkning.

Sätt fötterna i elektrodskorna, kör behandlingen från fötterna och upp i benen. Även stressade kommer nu snabbt ner till vilopuls och blodtryck.

Har du ett intensivt jobb som kräver mycket spring på dagen så finns ingen skönare och snabbare avslappning än den som HK-B3 kan ge. Här finns heller inga biverkningar.

TENS-funktionen i HK-B3 lindrar värk och tränar nerver, och EMS-funktionen - muskelstimuleringen - tar hand om dina trötta muskler, masserar mm och sköter om genomblödningen så att svullnader försvinner.

I apparaten ingår elektrodskor (bilden). Det är dessa som ger venpumpsmassagen, vilken i sin tur sänker puls och blodtryck. Kort sagt, du slappnar av.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system.


 

Om kinesisk elterapi ...

Det som skiljer kinesisk elterapi från västerländsk är att när vi i västerlandet särskiljer på TENS och EMS så blandar kineserna ihop alltsammans. Som förklaring hänvisar de till tusenårig, traditionell kinesisk läkekonst som bygger på akupunktur.
Hur som helst - det uppstår TENS/EMS-kombinationer som ger förvånansvärda resultat.

Den enda grupp som inte helt uppskattar detta är fysioterapeuter. Efter en lyckad behandling så vet man inte vad som gav resultatet - TENS eller EMS? Kunden är dock helnöjd.

I Kina använder man dock inte termerna TENS och EMS utan kallar den blandade tekniken för Electronic Pulse Massage.

Apparaten passar också för spa-verksamheter som vill ge sina kunder bästa omtanke.

HK-B3 kan arbeta över hela kroppen och utföra:

 • nervträning, nervstimulering
 • massage på spända muskler
 • massage för avslappning
 • venpumpsmassage i fötter och ben
 • ansiktsmassage
 • cirkulationsförbättring blod
 • cirkulationsförbättring lymfa


Speciellt om fot- och benbehandlingen - Venpumpsmassage

För att skapa maximal avslappning via akupunkturliknande TENS arbetar massagen underifrån via fötterna. Skoelektroderna har strömutgångar på givna platser och sedan går strömmen genom båda benen.

Alla muskler i fötter och ben arbetar då - masseras - man känner det och ser det.

Vi har ett särskilt namn på detta - Venpumpsmassage. Detta eftersom de tvångsarbetande musklerna masserar både mot venoler och venerna i benen och därmed ökar det venösa blodflödet via pumpeffekten. Muskelmassagen ökar också den kapillära genomblödningen.

Detta ger inte bara en avslappning utan fungerar också på fysiska problem i området.

Elektrodskorna är viktiga här. Man kan antingen låta strömmen gå från fot till fot genom båda benen. Eller så kan man ha en strömkrets på vänster ben med sko och självhäftande elektrod ovanför på vaden. Och samtidigt detsamma på höger ben. Detta ger ännu mer kraft i behandlingen.

Efter en venpumpsmassage får man samma känsla som när motionärer eller idrottare har gjort en rejäl fysisk prestation - skönaste välbehag. Det är detta som kallas TENS-effekt (pga endorfinerna och genomblödningen).

Samma TENS-effekt ger också värkblockering om det skulle behövas. Alla gravida erbjuds TENS vid förlossningar. TENS används också vid mindre operationer samt som smärtblockerare för alla som inte tål kemiska preparat som belastar hjärta, kärl, lever, njurar, mage eller tarm.

TENS har inga biverkningar.

Inom palliativ sjukvård är TENS ett bra alternativ eftersom patienten inte behöver drogas ner utan klart kan uppfatta och kommunicera med sin omgivning.


Ytterligare tillämpningar  

 • Behandla restless legs
 • Ta ner svullnader
 • Behandla sådan tinnitus som kommer av käkspänningar (tandgnissel) och stress
 • Behandla nackspänningar
 • Musarmar
 • Motverka depressioner
 • Motverka sömnsvårigheter

En sats HK-B3 innehåller  

apparat, batterier, nätkabel, 2 elektrodkablar, 2 satser självhäftande hudelektroder original, ytterligare en sats hudelektroder av västerländsk modell (finns också på alla apotek), fotelektroder modell slippers, väska, manual samt instruktioner på svenska.

I butiken kan du också kombinera apparaten med samtliga elektroder som finns i vårt sortiment, även MedicoBack, ryggbältet.

  Produktdata:

 • 2 utgångar
 • Tidsval: 10, 20 och 30 minuter
 • Strömstyrka: 0 - 70 mA i 24 steg
 • Pulsfrekvenser: 0,1 - 2000 Hz
 • Mått: 15 x 10 x 4,6 cm
 • Vikt: Cirka 500 gram
 • Strömkällor: 6 V DC eller 3 AA-batterier.

Tillverkare: Guangzhou Huakang Electronic Technology Co., Ltd.
Apparaten har CE-certifikat för medicinsk användning.

Pris 2.200 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.

En kabel har två utgångar och den andra kabeln har 4 utgångar.

 


Behandla celluliter

Apparaten kan också användas för att motverka celluliter. Man använder för detta extra stora elektroder (8 x 13 cm, ovala eller rektangulära) för att kunna täcka det drabbade området. Använd det program som är avsett för ben.

Behandlingen ska ske med rejäl styrka så att det verkligen sker en tillväxt. Musklerna ökar då sin volym och huden sträcks.

 

Detta duger gott för enskilt bruk men om du vill behandla kunder professionellt ska du välja den större maskinen HK-D508A från samma tillverkare eftersom den också har ultraljud i sig. Det sistnämnda mjukar upp kollagenet i celluliterna.