Andra TENS/EMS-apparater i vårt sortiment:
Speciella elektroder:

Punktrode för nervträning och -sökning:

Och så ultraljud som alternativ:


PRNE Medical
Snorresväg 6
SE-14833 Ösmo

Kontakt för rådgivning om behandlingar:

073 1274890

+4673 1274890


support@prne.se

web analytics
 
 

Sporécup XTR 4 - 

Kraftfull 4-kanalig TENS/EMS för sport, rehab, fitness och kroppskultur


 

Sporécup XTR 4 är klassad som "idrottsapparat", dvs den hjälper idrottare att topptrimma varje enskild muskel. Den förbereder träningen, kompletterar träningen och efterbehandlar träningen med sköljning av musklerna. Skulle skador uppkomma så ordnar apparaten snabb läkning.

Kör gärna behandlingar strax före läggdags. Sömnen är nämligen viktig för läkning och återställning. Under natten repareras skadade celler av kroppens läkningssystem. Enda kravet är att någon har tryckt på "startknappen" - och denna signal kommer just från XTR 4.

XTR 4 kan också användas i helt andra situationer - vid neuropatiska problem (= nervskador), förslitningsskador och problem som måste lösas via rejäl genomblödning, till exempel artroser och inflammationer.

Flera av apparatens program är ställda för att ge maximal genomblödning - dvs genomsköljning av muskler för rensning av slaggämnen och tillskott av syre, näring och immunförsvar till alla celler - samt snabb muskeluppbyggnad.

TENS-funktionen är primärt avsedd för behandling av värk och nervskador. Men just denna metod kan också användas för att behandla depression och trötthet, detta genom att behandlingen utvecklar endorfiner. Vid sådana behov rekommenderar vi att behandlingen sker med hjälp av elektrodskor så att signalerna går hela vägen genom kroppen upp till hjärnan.

Sporécup XTR 4 representerar senaste utvecklingen inom TENS/EMS-teknik, dvs med 2x2-teknik, parvis samarbetande kanaler. Detta innebär att man kan skapa massagevågor över kroppen. De fyra kanalerna körs då dynamiskt, dvs i sekvens efter varandra.

Med apparaten följer lärpaket på svenska så att alla snabbt kan använda den korrekt.

Skulle en XTR 4 passa dig? Prova gärna. Vi har alltid 2 veckors öppet köp här. Den biter garanterat på alla muskel- och nervproblem. Skulle du inte märka sådant kontaktar du oss. Du behandlar då på fel plats.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system.


 

Sporécup XTR 4 är byggd för följande uppgifter:

 • värk- och smärtbehandling
 • nervstimulering
 • nervträning efter skador och förlamningar
 • läkning efter skador - muskler, ligament, senor
 • muskelrehabilitering
 • muskelförstärkning
 • muskelmassage
 • avslappning
 • för- och efterbehandling vid träning/match
 • läkning av inflammationer
 • förbättrad cirkulation av blod och lymfa
 • behandling av vaskulära problem - neuropatier
 • behandla svullnader (ödem)
 • cellulitbehandling
 • fettförbränning
 • body building


 

 

Behandlar även invärtes

Med tillbehören vaginalelektrod och/eller analelektrod kommer man närmare många problem i bäckenbotten. Det vanligaste problemet är försvagad PC-muskel (knipmuskeln) vilket drabbar både kvinnor och män. Kvinnor i synnerhet efter förlossningar.

PC-muskeln utgör själva "botten" i bäckenbotten och har stor betydelse för hur man upplever sexuellt samliv. Dålig känsel i vagina har samband med försvagad muskel och för männen försämras erektionen vid svag muskel.

Dessa problem är lätta att ta bort med invärtes elektroder och muskelprogrammen i Sporécup.


Behandling av stressrelaterade problem med venpumpsmassage

De flesta sjukskrivningar numera kommer från stressrelaterade problem. De leder till utbrändhet, trötthet, depressioner och även till psykosomatiska besvär som exempelvis huvudvärk, yrsel, tinnitus mm.

Om du lider av sådana problem så har XTR 4 goda möjligheter att hjälpa dig. Du ska då använda apparaten tillsammans med tillbehören skoelektroder.

Behandlingen går till på följande sätt:
Sätt dig bekvämt i en fåtölj när du vill bli avslappnad. Sätt fötterna i skorna och låt XTR 4 skicka in ström via skorna som tar med sig alla muskler i fötter och underben. Då uppstår en massage eftersom alla muskler tvingas arbeta. Massagen knådar den inre venen i vaderna samt alla blod- och lymfakärl som finns i området. Det uppstår stark vätskecirkulation.

Hjärtat upptäcker detta (via förändringar i kärlväggarnas sträckning) och sänker blodtrycket. En annan "hjälppump" är uppenbarligen i arbete nu.

Med det lägre blodtrycket och lägre puls känner du att kroppen slappnar av. Vi har ett namn på denna behandling - "Venpumpsmassage".


För idrottare och fysiskt aktiva

Sporécup XTR 4 är en superstark (= 100 mA) muskelstimulator för dem som menar allvar med sin idrott, eller har ett fysiskt krävande arbete. Den är vanlig bland massörer i idrottsklubbar. Många elitidrottare har den också.

För enskilt bruk så kompletterar den fysisk träning både genom att för- och efterbehandla träningen samt för att förstärka muskelgrupper som är viktiga för prestationen.

Apparaten drivs med ackumulator och kan också köras på nätsladden. Den kan därför lätt tas med vid transporter, på idrottsplatser eller i fält. Utstyrkan i apparaten räcker också för muskelbyggare, tyngdlyftare och andra även extrema kraftsporter.


Når även musklerna i djupare skikt

Detta är storebror i Sporécupsfamiljen. Den har samma program som XTR2 men utgångarna jobbar parvis, dvs 1 + 2 samt 3 + 4. Detta innebär att varje problem eller mål vid större ytor kan behandlas med åtta elektroder. De parvisa utgångarna arbetar på ett för respektive behandling optimalt sätt med syftet maximalt resultat. De samverkande kanalerna arbetar då olika för maximal kaskadeffekt mot målet.

Apparaten har totalt 30 program varav 9 för efterbehandling av musklerna efter ansträngning, fysisk träning, tävling, match eller hårt fysiskt arbete. Därmed slipper man andra nödåtgärder för att snabbt återfå kroppen i trim - exempelvis vid alltför kort vila mellan match/tävling/arbete.

Den har också ett dussin program för förstärkning av de muskler som är viktiga för prestationen. Sporécup behandlar även muskler i djupare skikt. Alla muskelskikt blir bearbetade och förstärkta. Med detta minskar risken för skador.

Skulle skador ändå uppstå har den rehabprogram för snabbaste läkning. Vid muskelskador håller den dessutom övriga muskler i trim samtidigt som läkningen pågår. 

Sporécup XTR4 är således en kombinerad EMS- (muskelstimulator) och TENS-apparat med 30 program enligt senaste vetenskap. TENS-funktionen lindrar värk vid skador eller överbelastningar och EMS-funktionerna ger muskeltrimning.

Sporécup XTR4 drivs av ackumulator och kan hängas om halsen vid användning. Man är därvid inte låst till en plats. Den kan med fördel användas samtidigt som man sitter i träningsmaskin eller rör sig på fritid eller arbete.

En stor fördel med elektrisk muskelstimulering är att samtliga muskelskikt engageras - även de djupare skikten. Många vältränade blir förvånade när de får träningsvärk i områden där de trodde att de hade god muskulatur. Detta beror på att mindre muskler under de stora musklerna är otränade.

Notera att de 4 kanalerna ger bra täckning mot kroppen. 8 elektroder kan arbeta tillsammans. Kanalerna kan köras dynamiskt, dvs i sekvens efter varandra för maximal massageeffekt.


Program

Sporécup XTR4 är den senaste utvecklingen inom muskelstimulering från tyska Schwa-Medico. Apparaten är konstruerad efter vetenskapliga rön samt användarnas önskemål betr hanterbarhet.

Med "dynamisk stimulering" i vissa program nedan menas att kanalerna körs i sekvens efter varandra. Det uppstår då en högre massageverkan. Trötta ben blir snabbt piggare med dynamisk stimulering.

Den har 30 program inom nedanstående rubrikområden:

 • Återhämtning
 • Avslappning
 • Smärtbehandling
 • Sport
 • Rehabilitering
 • Genomblödning
 • Kroppsbyggnad och Fitness

Programmen är enligt nedan.

Återhämtning
P1. Återhämtning efter uthållighetsträning
P2. Återhämtning efter tävling/match
P3. Återhämtning efter styrketräning
P4. Återhämtning med dynamisk stimulering (massage)
P5. Krampbehandling
P6. Dagen-efter behandling
P7. Ökat venflöde (mot svullnader)
P8. Tunga ben
P9. Behandling av blödning

Avslappning
P10. Långsam dynamisk massage

Smärtbehandling
P11. Smärta i nackområdet
P12. Smärta i ländryggen
P13. Ischiassmärta
P14. Smärta från seninflammation
P15. Ledsmärta
P16. Långvarig smärta

Sportträning
P17. Ökad motståndskraft
P18. Ökad uthållighet
P19. Ökad styrka
P20. Ökad explosiv styrka
P21. Hypertrofi/Body building

Rehabilitering
P22. Motverkan mot muskelförsvagning

Genomblödning
P23. Ökad kapillär genomblödning, fas 1
P24. Ökad kapillär genomblödning, fas 2

Kroppsbyggnad och fitness
P25. Grundstart för muskelbygge
P26. Muskeltoning
P27. Muskelformning
P28. Cellulitbehandling
P29. Fettförbränning
P30. Specialprogram för stuss och mage

Pris 3.900 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.

Tillverkare: Schwa-medico GmbH, Tyskland. Apparaten har CE-certifikat för medicinsk användning.

En sats Sporecup XTR4

innehåller apparat, ackumulator, laddare, kablar, två satser självhäftande hudelektroder, halsband, bältesclips, utförlig engelsk manual (med placeringstips) samt grundinstruktioner på svenska för dem som saknar erfarenhet av TENS/EMS. Behöver du fler elektroder kan du antingen beställa via oss eller köpa dem på alla apotek. Notera också att det finns ett antal specialelektroder för olika ändamål (se i manualen). Dem kan du enbart beställa via oss.

Produktdata:

 • Strömstyrka: 0 - 100 mA i steg om 1 mA
 • Pulsfrekvenser: 0,5-120 Hz
 • Pulsbredder: 50 - 400 us
 • Impulstyp: Rektangulär bifas
 • Vikt: Cirka 300 gram


 

Muskeldystrofier från neurogena atrofier

Så finns tyvärr ett 30-tal sjukdomar från nervsystemet som ger tilltagande muskelförsvagning. Det är sjukdomar som MS, ALS m.fl. Problemet kallas muskeldystrofi och det finns ännu ingen bot. Dock finns bromsmediciner och till den arsenalen hör att försöka hålla uppe muskelmassan så gott det går.

Här rekommenderar vi elektrisk muskelstimulering, EMS, från just Sporecup XTR 4, samma apparat som elitidrottarna använder. Eller alternativt dess lillebror Sporecup XTR 2.

Med broms på muskelförsvagningen och hyfsad muskelmassa får man mera tid och detta ökar chansen att vetenskapen ska hinna utveckla läkemedel som verkligen hjälper innan det är för sent för den enskilde.