Andra TENS/EMS-apparater i vårt sortiment:
Speciella elektroder:

Punktrode för nervträning och -sökning:

Och så ultraljud som alternativ:


PRNE Medical
Sommargatan 33
SE-25665 Helsingborg

Kontakt för rådgivning om behandlingar och tillhörande apparatval:

073 1274890

+4673 1274890

support@prne.se


   

 

TENS Eco 2 - kombinerad TENS och EMS i världsklass


 

TENS Eco 2 är en av världens främsta TENS/EMS-apparater. Den har smärtbehandling enligt vetenskapens senaste rön och har också program för att reparera problem som vållar smärtan.

Utöver detta kan den behandla sådant som andra TENS-apparater inte kan göra - den kan behandla problem i kroppens reglersystem via vagusnerverna. Läs mer om detta längre ner på sidan.

Den kan nervträna efter slaganfall med förlamningar, den kan förstärka knipmuskeln i underlivet och den kan ge skönaste avslappningsmassage via fötter och ben.

Om du är gravid och vill föda med TENS så är denna perfekt. Den hjälper också till under förlossningen via muskelstimuleringen (EMS) om du vill det. Barnmorskorna rapporterar att sådana förlossningar går snabbt och smidigt.

Du använder den efter förlossningen dessutom till att återställa din kropp efter graviditeten. Detta sker då snabbt.

TENS Eco 2 är perfekt för alla som önskar minska på smärtstillande läkemedel. Sådana ger negativa effekter på mage, tarm, hjärta, kärl och i värsta fall också på lever och njurar. TENS Eco 2 ger inga sådana negativa biverkningar.

Den har bara en bieffekt, och den är positiv. Den hjälper till att utveckla endorfiner, kroppens eget belöningssystem. Detta ger skön avslappning.

Av detta skäl fungerar den också vid trötthet, nedstämdhet och till och med mot depressioner.

Eftersom styrkeinställningen är inställbar mellan 1 och 100 så kan den användas också mot ansiktet för rynkbehandlingar mm, och då på lägsta effektnivå (under 30 mA).

Prova den gärna också mot fibromyalgi, och då med hjälp av öronelektroden mot vagusnerven som nämns nedan.

Kör gärna behandlingarna strax före läggdags. Sömnen är nämligen viktig för läkningen. Under natten repareras skadade celler av kroppens läkningssystem. Enda kravet är att någon har tryckt på "startknappen" - och denna signal kommer just från TENS Eco 2.


TENS - transkutan elektrisk nervstimulering - stänger av smärta genom att lura hjärnan via det perifera nervsystemet. En falsk smärtsignal från TENS noteras av nervsystemet, men eftersom signalen inte är komplett stänger hjärnan av signalen. Därmed försvinner också den riktiga smärtan.

TENS Eco 2 innehåller ett komplett register av olika program för TENS, även vetenskapens allra senaste rön.

Detta är viktigt för dem som har återkommande smärtor. De måste nämligen byta program ibland eftersom hjärnan kan räkna ut att den är lurad om samma program återkommer alltför ofta.

Vi rekommenderar den också för nervträning, exempelvis vid partiella förlamningar efter strokeanfall.

Tillämpa gärna TENS/EMS i kombination med elektrodskor (är tillbehör).

TENS = 2 sorters pulsvågor

Notera att riktig TENS innebär pulssignaler av två olika typer. Den ena är en bärvåg som går in i kroppen på olika djup beroende på frekvens och pulsform. Den andra typen av pulsvåg är arbetspulserna. Dessa rider på bärvågen och ger TENS-effekterna via påverkan mot A-beta-, A-delta- och C-nerver.

I handeln finns också "fakes" (attrapper) som har bärvågor men som saknar TENS-pulserna. De ger därför ingen effekt annat än placebo, men är billiga.

Dessa attrapper, oftast från Kina, har tillkommit för att undkomma amerikansk lagstiftning. Ingen får i USA köpa TENS-apparat utan läkares förskrivning eftersom försäkringsbolagen som betalar inköpet först vill ha intyg att apparaterna verkligen behövs. Men lagstiftningen gäller inte dessa attrapper eftersom de inte är några TENS-apparater.

TENS Eco 2 är däremot en riktig TENS-apparat som är tillverkad i Tyskland. Den ger tillräcklig värkblockering också vid förlossningar.

Eco 2 kommer att lindra dina problem och är helt suverän på att blockera både akut och kronisk värk, plus behandla alla leder, svaga ryggar, musarmar, onda axlar, fötter mm så att orsaken till värken på sikt försvinner. Den är också perfekt för rehabilitering efter partiella förlamningar.

Den är lätt att använda och våra instruktioner hjälper dig att göra rätt från start.

Du lär dig den på några minuter och din egen kropp berättar var elektroderna ska sitta för bästa resultat.

TENS-effekter, dvs smärtlindring, kommer alltid omedelbart efter en behandling medan EMS-effekter (muskelstimulering) ger sig till känna dagen efter. Den har dessutom dynamiska program för extra långvarig TENS-effekt (värkblockering över 24 timmar).

Om du har tinnitus som beror på spända käkmuskler så kommer denna apparat att hjälpa. Då används smala strippelektroder som placeras på käkmusklerna. Där körs då mjukmassage så är muskeln inte spänd längre.

Trång karpaltunnel med åtföljande klämning av nerver, blodkärl och senor och handledsproblem behandlar du med hjälp av handskelektroder. Så är karpaltunnelsyndromet snart borta.

Kan TENS Eco 2 vara något för dig? Vi har alltid öppet köp här. Prova gärna. Fungerar det inte så skickar du tillbaka apparaten. Eller byter till någon av de andra sportmodellerna.

För betalning finns en mängd alternativ i Klarnas system - kort, faktura, konton över valfri tid, uppskjuten betalning etc.

 


Alla våra apparater säljs med 2 veckors fri prövningsrätt.

Med varje apparat följer grundinstruktioner på svenska så att du genast kan börja behandla på korrekt sätt. Vi hjälper dig dessutom gärna via epost eller telefon för att ställa in behandlingen för snabbaste resultat. Vid nervklämmor är sällan problemet och dess symptom på samma plats. Men vi har lång erfarenhet av sådant.


 

TENS Eco 2 är byggd för följande uppgifter:

 • värk- och smärtbehandling
 • nervstimulering
 • nervträning efter skador och förlamningar
 • läkning efter skador - muskler, ligament, senor
 • muskelrehabilitering
 • muskelförstärkning
 • muskelmassage
 • avslappning
 • läkning av inflammationer
 • förbättrad cirkulation av blod och lymfa
 • behandla svullnader (ödem)
 • behandling mot vagusnerven


 

 

 


Lågfrekvent och högfrekvent TENS

Det finns principiellt två olika slags TENS - 1/ Lågfrekvent TENS (2-5 Hz) och 2/ Högfrekvent TENS (90-130 Hz). Dessa finns i apparatens färdiga program dels med renodlade frekvenser och dels som hopblandade frekvenser.

Lågfrekvent TENS arbetar mot A-deltanerver via "grindkontrollen" i ryggmärgen och ger smärtlindring som dröjer något i starten. I gengäld varar den desto längre - upp till 24 timmar eller mer. Detta eftersom den beordrar fram kroppens egna opioider.

Högfrekvent TENS bearbetar A-betanerver (i huden) och ger smärtlindring med direkt effekt vid behandlingen men är kortvarig, i princip bara någon halvtimme efter att behandlingen avslutats.

Om man både vill ha omedelbar smärtlindring och dessutom långvarig effekt använder man således både lågfrekvent och högfrekvent TENS. Apparaten har därför flera program som använder båda under samma arbetspass.

 


Behandling av stressrelaterade problem

 

De flesta sjukskrivningar numera kommer från stressrelaterade problem. De leder till utbrändhet, trötthet, depressioner och även till psykosomatiska besvär som exempelvis svår huvudvärk.

Om du lider av sådana problem så har Eco 2 goda möjligheter att hjälpa dig. Du använder då apparaten tillsammans med skoelektroderna som är extra tillbehör.

Senaste nytt på denna front är nu också behandling via örat mot vagusnerven (se nedan).


Behandling mot vagusnerverna

TENS Eco 2 klarar även mycket avancerad tillämpning mot vagusnerven med hjälp av öronelektrod.

Vagusnerven är egentligen två samlingsnerver - vänster/höger - som består av över 60.000 nervtrådar som går upp till hjärnan från hela kroppen och rapporterar om alla tillstånd.

Hjärnan tar emot alla rapporter - beräknar, bedömer och beslutar om åtgärder krävs. I så fall finns 20.000 nervtrådar som går nedåt i kroppen med orders. Vagusnerverna har således 80.000 nervtrådar totalt.

När detta reglersystem fungerar som det ska är du frisk och mår bra. Skulle det bli något fel kan konstiga saker hända. Man kan svimma och få livshotande andningskramp. Immunförsvaret kan få felaktig order att attackera frisk vävnad, mm.

Vetenskapen vet ännu inte varför fel kan uppstå. Den dagen vi vet detta kan problemen undvikas. Men vi är inte där än.

Med decenniers observerad verklighet bakom oss har vi här en teori och den är att felen uppkommer på grund av inflammationer. Det är därför vi säger till alla att aldrig acceptera inflammationer.

Vissa inflammationer kan våra apparater ta bort men andra kräver medverkan från läkare och tandläkare. Vi tror att ju närmare hjärnan inflammationen finns, ju farligare kan det bli.

TENS Eco 2 har tre program för att behandla vagusnerverna via en speciell elektrod som stoppas i ett öra. Den ser ut som en hörsnäcka till en mobiltelefon.

Behandlingen kan dämpa felaktigheter men inte bota dem. Ett exempel är att det kan lugna immunförsvaret när det vill attackera frisk vävnad. Samma metod används också på epileptiker sedan 20 år tillbaka. Men de har implanterad elektrod i halsen eftersom de aldrig hinner reagera innan anfallen kommer. Allt sker således med automatik.

Prova detta gärna vid fibromyalgier också. Där tror vetenskapen också på att dessa beror på inflammationer i vagussystemet.


 

TENS Eco 2 har 24 program varav 12 är redigerbara för egna inställningar.

En sats TENS Eco 2  

innehåller apparat, ackumulator, laddare, kablar, två satser självhäftande hudelektroder, bältesclips, halsrem, väska, utförlig engelsk manual (med placeringstips) samt grundinstruktionen på svenska.

Behöver du fler elektroder kan du antingen beställa via oss eller köpa dem på alla apotek. Notera också att det finns specialelektroder för olika ändamål (se i e-butiken). Dem kan du enbart beställa via oss.

 

TENS Eco 2 har två kanaler vilket innebär att man kan behandla på upp till fyra ställen samtidigt. Anvisningar för placering av elektroderna vid olika problem finns i medföljande manual.

 

 

TENS Eco 2 har nedanstående program. P-programmen är fasta och U-programmen kan redigeras av användaren.

P01 + U01. Generell TENS 100 Hz, grindkontroll. Mot nerv- och ledsmärtor.

P02 + U02. Generell TENS 80 Hz, grindkontroll. Samma användning som ovan men mer behaglig.

P03 + U03. TENS 2 Hz enligt Kaada. Mot diffusa nerv-, led- och muskelsmärtor. Behandling mot vagusnerven (via örat). Kramper, ländryggsvärk, nackvärk, fibromyalgi, kroniska smärtor. Endorfinutvecklande.

P04 + U04. 100 och 2 Hz.  Klassisk TENS med dubbla frekvenser, grindkontroll. Samma som P3 men med förstärkt bedövningsverkan.


P05 + U05. TENS 100 och 2 Hz. Adaption. Bra mot ryggsmärtor och ischias.

P06 + U06. TENS 100 och 2 Hz. Stimulering enligt Prof. HAN, flerfrekvent och ständigt växlande. Intensiv behandling mot alla smärtor.

P07 + U07. TENS 2 Hz och 100 Hz. Burst. Bra mot diffusa smärtor och ländryggsproblem. Oumbärlig vid fibromyalgi. Behaglig.

P08 + U08. TENS Modulering (växlande frekvenser mot olika djup). Alternativ till P1 och P2. Behandlingar mot vagusnerven (via örat).

P09 + U09. Muskelstimulering. Bygger och stärker muskler, ökar blodkärlsarean. 

P10 + U10. TENS. Långsam dynamisk stimulering. Grindkontroll. Massage. Bra vid akuta smärtor, även ischias. Särskilt bra vid ryggproblem. Behandlingar mot vagusnerven (via örat).

P11 + U11. Snabb dynamisk stimulering. TENS. Massage Bra vid behandlingar av trötta ben. Ökar genomblödningen. Tar ner svullnader.

P12 + U12. Djupverkande TENS. Tar bort smärta när de övriga programmen inte hjälper helt.

Pris 2.800 kr
inkl moms.
Garanti 1 år.

Produktdata:

 • Strömstyrka: 0 - 100 mA i steg om 0,5 mA
 • Pulsfrekvenser: 0,5 - 120 Hz
 • Pulsbredder: 50 - 400 us
 • Mått: 11,4 x 5,9 x 2,7 cm
 • Vikt: Cirka 300 gram

Tillverkare: Schwa-medico GmbH, Tyskland. Apparaten har CE-certifikat för medicinsk användning.


Fler uppgifter för TENS Eco 2

 

De som köper TENS Eco 2 gör det för att lösa problem som besvärar dem. Apparaten kommer antingen att ta bort problemen eller hålla dem i schack om det är kroniska problem.

Utöver detta kan apparaten också användas för en mängd andra uppgifter som har med välbefinnandet att göra. Det är ju en muskelvårdsapparat och när musklerna mår bra så mår hela kroppen bra också.

Om man inte gillar sina rynkor eller celluliter så behandlar man dessa med apparaten. Dess elektroder får då bearbeta hudmusklerna i ansiktet och/eller tvärstrimmiga skelettmuskler på benen. Musklerna växer då, och huden sträcks. En synnerligen enkel behandling med stor effekt.

Åderbråck i antingen ett ben eller båda är ytterst vanligt. Sådant är inget farligt men eftersom venklaffarna är skadade kan återströmningen av blod genom venerna försvåras. Benen blir då svullna - strumpor och skor klämmer - blir tunga och trötta. Sätt då elektroder över åderbråcksområdet så kommer musklerna i arbete. Deras arbete knådar mot den drabbade venen och effekten blir ökad genomblödning. Detta kallar vi som redan nämts för Venpumpsmassage.

Om man har problem i underlivet som inte har med läckage att göra - exempelvis för kvinnor försvagad knipmuskel och för män erektionsproblem - kan man använda samma typ av invärtes elektroder som används i vår urologiska apparat UROstim 2.

 

Observera dock att TENS Eco 2 inte kan bearbeta glatta muskler, dvs de som har med blåsan och tarm att göra. Detta kan bara UROstim 2.

I en sats TENS Eco 2 finns de elektroder som behövs för de vanliga problemen som apparaten är avsedd för. För övrigt finns speciella elektroder som du hittar i e-butiken.

Även om du just nu inte känner behov av specialelektroder så är det åtminstone en elektrod som vi verkligen rekommenderar att ta med vid köpet av apparat - skoelektroderna.

De är egentligen konstruerade för zonterapi, men vi använder dem mest för Venpumpsmassage med syftet avslappning, dvs lägre blodtryck och puls. Bättre sömnpiller finns inte. Och inga biverkningar.

Om du dessutom är intresserad av zonterapin så finns en hel värld att upptäcka med hjälp av dessa skor.